fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Gothia Cup: Silver till Västra Frölunda IF i B16-klassen

Published

on

Igår vann Borgeby FK guld i G16-klassen och tidigare idag var det dags för B16-finalen på Gamla Ullevi. Göteborgslaget Västra Frölunda IF mot franska Cap Jeune 31.

Läs också: Future Cup: Ännu ett guld till Västra Frölunda IF – besegrade BK Olympic i finalen

Jag hann se lite av Cap Jeune 31s kvartsfinal under gårdagen och jag måste erkänna att jag var lite tveksam på om Västra Frölunda IF skulle ha någon chans idag. Fransmännen var nämligen betydligt större och tyngre.

Men jag tycker att Västra Frölunda stod upp och spelade riktigt bra. Man gav fransmännen en ordentlig match. Men så i den 20:e minuten fick Cap Jeune 31 en frispark strax utanför Västra Frölundas straffområde, en frispark som nr 10 läckert sköt in i mål.

Läs också: Ligacupen: Västra Frölundas fantastiska resa fram till guldet

Resultatet 1-0 stod sig hela matchen igenom och Cap Jeune 31 kan nu titulera sig som Gothia Cup-vinnare 2017. Tråkigt att det blev en frispark som avgjorde finalen.

Läs också: Ligacupen: Guld till Västra Frölunda IF i U16-klassen

Västra Frölunda gjorde en väldigt bra final idag, synd att det inte gick hela vägen. Tack för en fantastisk fin match och stort grattis till silvret i Gothia Cup 2017.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media