fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

15-årige Jardell Kanga historisk

Published

on

IF Brommapojkarnas Jardell Kanga blev historisk när han idag skrev ett A-lagskontrakt med klubben och blev därmed den yngsta spelare i klubbens historia att skriva ett A-lagskontrakt.

Läs också: SM-guld till IF Brommapojkarna

Han var med och tog SM-guld med P16-laget under hösten och har gjort väldigt bra ifrån sig i både P19- och P17 Allsvenskan och belönas alltså nu med ett A-lagskontrakt endast 15 år gammal. Mäktigt!

– Jardell har en fantastisk vänsterfot och är en riktig prickskytt, han träffar målet i princip varje gång han skjuter. Han är dessutom extremt kvick och imponerade stort de träningar han körde med A-truppen redan förra hösten. Precis som vi alltid gör med våra unga spelare, visar man framfötterna då kommer man få chansen och detta gäller för Jardell, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr till Brommapojkarnas hemsida.

Läs också: Framtiden för Ungdomsfotboll.se

Minns honom så väl under P15-finalen i Gothia Cup 2019, en final som IF Brommapojkarna vann efter mål av bland annat Jardell Kanga, Adam Akimey och Elliott Von Walden.

– Det känns väldigt stort och väldigt skönt, det känns som att hårt jobb verkligen har belönat sig. Det har varit mycket duktiga spelare innan mig så det är en ära att jag blir yngst någonsin, säger Jardell Kanga till IF Brommapojkarnas hemsida.

Skall bli spännande att följa hans framfart i IF Brommapojkarna. Stort grattis till A-lagskontraktet Jardell!

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media