fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Future Cup: Vinst för GAIS P-99 trots dålig start

Publicerad

den

Med en klarblå himmel och strålande solsken är jag äntligen igång och likaså årets upplaga av Future cup i Göteborg, en starkt växande turnering som fått allt större lag från Sveriges alla hörn att åka ner till västkusten.

Först på dagens agenda stod GAIS mot BK Forward som spelades på Överåsvallen. Matchen startades bäst av BK Forward som efter ett par halvtaskiga bolltapp från GAIS lyckades förvalta en frispark strax utanför straffområdet som gick stenhårt upp i nättaket tack vare Örebrolagets för dagen bästa spelare, Anes Becic, En kraftfullspelare som jag såg stor potential i.

Därefter höjde GAIS tempot och efter 25 minuter kom kvitteringen efter en målvaktstavla på skottet från Anton Guerrero.

En spelare som visade prov på fantastiska kvaliteter, jag har hört en del om honom men faktiskt aldrig sett honom lira, enligt mig så är det tämligen märkligt att han inte har fått fler chanser i stadslaget. Stundtals såg jag flera likheter mellan honom och Cesc Fabregas, framförallt i hur väl han behandlade bollen.

När väl Göteborgslaget började spela fotboll istället för att kladda med bollen och missa kortare passningar på tio meter var det klasskillnad, innermittfältet hittade rätt i sina positioner och lyckades hitta många konkreta målchanser och innan halvleken var över hade Raman Karim tryckt in 2-1, återigen efter ett tafatt ingripande från BK Forwards försvar.

I andra halvlek rann det iväg till en 4-1 ledning genom mål från Kenan Taci och återigen Anton.

Strax innan matchen var slut reducerar Anes och matchen slutar 4-2.

Efter två spelade omgångar leder GAIS grupp D då man tidigare under dagen slog Brommapojkarna med 1-0. Imorgon väntar avslutningsmatch mot IK Oddevold klockan 12:00 på Kviberg 1 där det räcker med en poäng för att definitivt säkra segern i gruppen och därmed slutspel senare under dagen.

// Tom Andersson

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media