Connect with us

Flickfotboll

Future Cup: Madelene Marin är framtiden

Göteborgs DFF är ett lag som jag har följt under många år. Började följa dom när dom spelade med Jitex Mölndal BK. För er som inte vet så hade Jitex Mölndal BK ett duktig lag födda F-97 som drog sig loss från Jitex och bildade Göteborgs DFF.

Det har varit spännande att följa med på deras resa under åren. Man har verkligen byggt något bra och intressant. Man startade ett damlag ganska tidigt, ett damlag som i fjol kvalade upp till Division 1. Ett kval som man tyvärr missade och nu förbereder man sig för ännu ett år i division 2.

Man har ett juniorlag som är grunden till detta damlag. Detta juniorlag spelade idag två matcher under Future Cup. I dagens första match ställdes man mot Landvetter IF. Den matchen vann man ganska enkelt med 5-1.

I mitt schema hade jag lagt in deras andra match för dagen, den mot Hammarby IF DFFÖveråsvallen. Hammarby kom även dom med en seger till den här matchen.

Kom lite sent till matchen och Göteborgs DFF hade redan tagit ledningen med 1-0. Matchen i sig var väl inte den roligaste jag har sett idag. Det som var desto roligare var att att Göteborgs DFF lånat in några spelare bland annat Felicia De Feo från Eriksbergs IF och Madelene Marin från IK Zenith.

Madelene Marin som jag följt i några år nu. Vilken härlig och fantastisk spelare hon är. Idag visade hon verkligen det. Underbart att se henne spela. Vet att hon har några klubbar efter sig och det förstår jag. Hon är en spelare av väldigt hög klass.

Göteborgs DFF vann matchen mot Hammarby IF DFF med 3-1 till slut. Helt rättvist om ni frågar mig. Matchen snyggaste mål stod Olivia Johansson Alcaide för, hon dribblade sig förbi flera spelare i Hammarby och sköt in bollen i mål distinkt. Ett härligt solomål.

Extra kul att se Emma Junermark (tidigare Sävedalens IF) i Göteborgs DFF färger. Kommer att bli ett bra år för henne.

Göteborgs DFF och Hammarby IF DFF har en match kvar att spela i gruppspelet. Dom matcherna spelas imorgon, klicka här för mer info:
http://futurecup.se/2016/result/division/7872756

//Rudy Alvarado
rudy(@)ungdomsfotboll.se

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Andrea Pajovic tar klivet in i seniorfotbollen – klar för Jitex

Flickfotboll

Taylor Nilsson klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Flickfotboll

Götaholm BK:s stora talang Karlson Nwanege till BK Häcken

Pojkfotboll

Ta din fotboll till nästa nivå – Jitex bjuder in till provträningar

Flickfotboll

Guld till Jitex Mölndal BK i Quality Hotel Cup

Flickfotboll

Jitexs Matilda Larsson får fortsatt förtroende i landslaget

Flickfotboll

Sävedalens IF klara för Division 1

Flickfotboll

Spring för Frida – spring för dom som inte kan

Ungdomsfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet