fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Future Cup: Kärra KIF F-99 föll i finalen mot starka Bröndby

Publicerad

den

Idag på finalarenan Heden 3 drabbades Kärra KIF och Bröndby återigen samman och denna gång var det i finalen för flickor 15.

Till skillnad från matchen i lördags så var det här mer utav en ensidig historia, Bröndby visade prov på ett oerhört skickligt passningsspel och en speluppfattning som jag aldrig tidigare beskådat från damfotbollen. De rullar boll i backlinjen, instick till centrala mittfältare för att sedan komma djupt på kanterna, ja det var stundtals spel mot ett mål där danskorna till slut vann med 3-0.

Till en början var matchen jämn på det vis att Bröndby inte lyckades få hål på Kärra, man skapade lägen men backlinjen stod upp bra mot Bröndbys ack så skickliga anfallare, det dröjde till matchminut 31 innan Kärra blev tvungna att kapitulera, därefter gick luften ur Kärra och offensivt kom inte tjejerna upp till den standard som jag är van att se dem spela på.

Det är flera av dessa danska tjejer som jag kommer att fortsätta följa på helspänn då det verkligen finns potential till att bli riktiga stjärnor. En av dessa var den fruktansvärt tekniska Maria Hovmark, jag hoppas att hon slipper skador och kan fortsätta utvecklas, då finns alla chanser i världen att hon en dag spelar för en riktigt stor klubb.

Jag tackar för en fin turnering från bägge lagen och grattar återigen Bröndbys F99 till segern av Future Cup 2014. Måste även säga att Kärra KIF gjorde en väldigt fin turneringen med tanke på att tjejerna inte spelat så länge med varandra. Bra jobbat!

/ /  Tom Andersson

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media