fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Futsal-SM: Jitex Mölndal BK F15 starkast i derbyt mot Tölö IF

Published

on

Då var Futsal-SM äntligen igång. Detta är ju en av mina höjdpunkter under året. Futsal-SM har varit igång i knappt en timme och det är redan fullsatt med spelare, ledare, föräldrar och andra supporters.

Min första matchen för dagen fick bli den mellan Jitex Mölndal BK F15 och Tölö IFLundbystrand. En match som jag har sett framemot väldigt länge då det är två otroligt duktiga lag med många individuellt skickliga spelare.

På pappret så var detta kvällens stora match eller kamp om man nu vill kalla det för det. Så blev det också. Tölö var det laget som tog tag i stafettpinnen ganska tidigt i matchen och kunde via Elin Björnson göra 0-1 gör Tölö IF. Båda lagen kändes väldigt nervösa men trots detta ångade man på som aldrig förr.

Det dröjde inte länge innan Jitex Mölndal BK kunde kvittera via Ella Linder. Halvtidsresultatet skrevs till 1-1 och i andra halvlek fick vi se två lag som kom in med ännu mer energi. Matchen bjöd på ett väldigt högt tempo, så högt att min puls gick upp och då satt jag bara på läktaren.

Tölö fick frisparkar emot sig, frisparkar som sedan ledde till att Jitex fick straff. Ema Paljevic stegade fram och kunde snyggt sätta dit segermålet för sitt Jitex Mölndal BK.

Slutresultat: Jitex Mölndal BK – Tölö IF 2-1

Två av kanske slutspelets bästa lag fick mötas och det hade varit mer rättvist om båda laget fått åka hem med varsin poäng. Så jämnt var det. Men ibland är det små marginaler som avgör och idag var det just det som hände.

Publikstödet var fantastiskt från båda lagen i alla fall till en början. Här kommer ett litet minus dock. När en vuxen person/förälder i motståndarlaget står och skriker ”missa” när Jitex Mölndal BK skall skjuta straff. Eller när personer/föräldrar står och skriker på domaren från läktarplats. Där går min gräns. Snälla Tölö IF, se över vad som är okej att säga eller inte säga från läktarplats. Glöm inte att det är 15-åriga tjejer som spelar och inte föräldrarna. Låt tjejerna ta med sig massvis med positiva minnen och erfarenheter från detta SM. Inget annat!

Tack till båda lagen för en helt underbar match. Skall bli kul att följa er under slutspelet.

Följ bloggen på sociala medier:
Facebook: http://www.facebook.com/RudyAlvarado.com
Instagram: http://www.instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: http://www.twitter.com/RudyAlvarado
Snapchat: @gbgfotboll_com
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


1 Comment

1 Comment

  1. Mimmi

    feb 19, 2016 at 7:18 e m

    Som en av föräldrarna vill jag be om ursäkt för mitt uppförande idag. Jag skäms. Bra jobbat tjejer!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media