fbpx
Följ oss

Intervjuer

Från Biskopsgården till Landskrona BoIS!

Publicerad

den

Fick möjligheten att byta några ord med Landskrona BoIS, Sonny Karlsson Född 1988. Efter succén i Utsiktens BK – div 2 förra säsongen var det äntligen dags att ta det stora klivet. Läs vad han har att säga om flytten, Henrik Larsson och sin kärlek till Biskopsgården.

Fakta:
Namn: Sonny Karlsson
Född: 1988
Position: Anfallare
Klubbar: Bosna Liljan IF, BK Häcken, Assyriska BK, SG97, Grimsås IF, Jonsered IF, Utsiktens BK, Landskrona BoIS
Aktuell: Landskrona BoIS nya värvning direkt från Div 2 i Göteborg.

Om du fick sammanfatta förra säsongen med Utsiktens BK?
Det finns mycket att tala om när det gäller min säsong i Utsikten. Jag hade ju bl.a Glenn Hysèn som trodde på mig och gav mig den chansen jag var ute efter.
Jag valde att ta den och även tog jag ett val att verkligen visa vad jag gick för och det gav ju ett otroligt bra resultat med tanke på vart jag står idag. Jag ser inte detta som
att jag har haft tur i mitt liv utan detta är något jag kan säga med stolthet: Det här har jag kämpat för!

Du vann skytteligan i div 2, hur kändes det?
Det känns otroligt bra. Nu känns det som om jag har kommit närmre framgången som jag strävat efter.
Jag har inte bara bevisat det genom mitt spel utan nu finns det även skriftligt.

Vad tror du var nyckeln till att du vann skytteligan?
Min otroligt stora vilja till att vinna. Jag ser mig själv som en ”vinnarskalle” och vill därför på bästa sätt
uppnå mina mål och det har jag lyckats göra genom hård träning och engagemang.

Det tog dig hela vägen till Landskrona BoIS. Berätta om flytten?
Flytten var krånglig, allt gick inte riktigt som planerat men nu börjar saker och ting falla på plats.
Jag har kommit igång med min personliga träning och även med Landskrona BoIS. Jag har även fått bra kontakt men några ifrån laget och jag börjar trivas här.

Du har tagit dig från Biskopsgården till Landskrona BoIS. Varför blev det just du?
Jag har kommit såhär långt för att jag har haft tydliga mål. Jag är väldigt ambitiös, bestämd och disciplinerad. Det är min mamma jag har ärvt så framgångsrika egenskaper ifrån, det är henne jag vill tacka. Mitt motto är ” Sky is the limit ”. Mål är till för att nås och jag är på väg åt rätt håll just nu.

Har förorten hjälpt dig att komma dit du är idag?
I tidig ålder började jag och kompisarna sparka boll mest för skojs skull. Mina vänner fann jag i förorten, jag fann även min passion i förorten så för att svara på din fråga så har Biskopsgården hjälpt mig att hitta det jag brinner för.

Vad har du för mål i Landskrona BoIS?
Mitt mål just nu är att ta en startplats i laget och återigen slåss om en ny plats i skytteligan.

Är målet att ta ytterligare ett steg till efter Landskrona BoIS?
Ja absolut, det är väl allas dröm? Jag vill testa mina vingar och speciellt i ett annat land. Ingenting är ju enkelt så att det gäller ju att satsa allt eller inget.

Hur känns det att ha Henrik Larsson som tränare?
Jag ser det som en otroligt stor fördel att ha just Henrik som tränare och det var mycket därför till varför jag valde just Landskrona boIS. Jag ser Henrik som en bra spelare genom tiderna, han har gått igenom ett och annat och han är en förebild för mig.

Vinner du skytteligan i Superettan?
Ja absolut haha, Nej, det vet man aldrig men det är ett utav mina mål.

Svenska- eller Bosniska landslaget om samtalet kommer?
Tuff fråga, jag har ju dubbla medborgarskap jag hade ju självklart inte tackat nej till någon av dem men dras nog mest till det Bosniska landslaget. Jag ser mig själv lite som en riktig patriot.

Tack till Sonny Karlsson som tog sig tiden att bli intervjuad. Önskar honom all lycka till i Landskrona BoIS och du kan räkna med att jag kommer ner och tittar på någon match.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Flickfotboll

Kristianstads Elvira Olofsson hyllar nya F17-serien: ”Kan utvecklas väldigt mycket”

Publicerad

den

Elvira Olofsson, 15, är en del av Kristianstads DFF:s duktiga F17-lag. Ungdomsfotboll.se fick en pratstund med den talangfulla innermittfältaren efter fredagens träning på Kristianstads IP.

Till vardags huserar Olofsson som offensiv mittfältare i KDFF.

– Jag är ganska teknisk. Offensiv. Jag gillar att söka boll och dribbla mycket, säger Elvira Olofsson.

Vad känner du att du vill förbättra?
Mycket med skotten, avsluten. Jag är ju offensiv innermittfältare och brukar komma upp i banan.

LÄS MER: Intervju med Skepplandas Linnea Enyck

Förra säsongen spelade Elvira Olofsson i Kristianstads DFF:s F17- och F19-lag. I en ny utgångsposition lossnade det ordentligt rent målmässigt. Hon gjorde totalt 16 mål under säsongen och utvecklades till ett farligt offensivt vapen i KDFF.

Det bara lossnade lite. Det blev inte så mycket mål året innan. Då gjorde jag bara två mål, men då spelade jag på en annan position som defensivt mittfältare. Sen när jag bytte position där lossnade det ganska snabbt.

Karriären började som fyraåring då Elvira Olofsson inledde med att spela i pojklaget Yngsjö IF. Kort därefter gick hon över till att börja spela med ett flicklag i Åhus IF. För tre år sedan gjorde Elvira Olofsson flytten till Kristianstads DFF.

I år kommer KDFF och Elvira Olofsson spela i nystartade F17-SM, som ersätter F16-SM den här säsongen.

LÄS MER: Hammarby flyttar upp Merlinda Shabanaj till A-laget

Det verkar spännande. Bättre lag, nya lag, mer elitsatsande lag. Det kommer bli högre tempo och jag tror att vi kan utvecklas väldigt mycket från det.

Var tror du ni står er i konkurrensen?
Om vi spelar vårt spel tror jag det kan gå ganska bra. Vi har ett fint spel när vi får igång det och kontrar snabbt. Det är vad vi är bra på. Jag tror det kan gå ganska bra.

Förutom spel i F17 och F19 har Elvira Olofsson fått känna på att träna med seniorlaget, vilka förra säsongen bärgade en fjärdeplats i Damallsvenskan.

Jag har fått träna några gånger. Nu i vinter har jag tränat en gång i veckan i tre veckor. Sen var jag uppe i somras en gång och tränade också. Annars har det inte blivit så mycket. Det har inte varit nån match.

Hur har det varit?
Det har känts bra. Jag har utvecklats väldigt mycket.

Vad är den stora skillnaden i A-laget?
Tempot på spelen och skickligheten. Fysiskt är jag inte den starkaste spelaren men det känns utmanande.

LÄS MER: Intervju med Örebros Ebba Cabander ”Varit det roligaste och mest utvecklande året hittills”

I år hoppas Elvira Olofsson få träna mer med A-laget och spela mer med F19. En dröm är också att en dag få dra på sig den blågula landslagströjan.

Då hon är född 2003 tillhör hon den årskull som Skåne valde att inte skicka till Elitlägret i Halmstad – och som en följd har skånskorna inte blivit uttagna till landslaget.

I början kändes det ganska surt men nu har vi fått en liten chans i och med ett extrainsatt läger. Det känns som en liten chans även om det inte är helt rättvist, men det kan det inte alltid vara. Det är bara att hoppas att de fortsätter se oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Intervjuer

Gothia Cup stora målet för Adrian Svanbäck: ”Satsar på finalen och vinna den”

Publicerad

den

Helsingborgs IF inledde på söndagen A-slutspelet med en 2-0-seger mot Hässleholms IF. En av målskyttarna i vinsten var Adrian Svanbäck, 14, som utgick med en skada i baksidan, vilket innebar att han fick gå med lindat knä efter matchen.

Läs också: HIF besegrade HIF i Ligacupen

Trots det var det muntra miner efter segern.

– Min insats var väldigt bra framförallt offensivt tycker jag men även defensivt, säger Adrian Svanbäck efter matchen.

Hur ser du på fortsättningen av Ligacupen? Vad tror du om era chanser?
– Jag tror det är positivt men Häcken är ett bra lag. De blir tuffa.

Läs också: Ungdomsfotboll.se utökar sin bevakning – Skåne här kommer vi

Vad tänker du mer om resten av säsongen? Vad har ni mer för målsättningar med laget?
 Det är Gothia Cup. Satsar på finalen och vinna den.

Vad har du själv för målsättningar?
 Göra många mål och bli bäst.

I HIF-kretsar är namnet Svanbäck bekant. Pappa Fredrik Svanbäck spelade i Helsingborg 2004-2009 och har även ett förflutet i Landskrona BoIS och Höganäs BK. När Adrian Svanbäck började sin karriär var det också i Helsingborgs IF.

– Jag har bara spelat här i HIF, sen jag var fem år eller nåt sånt.

Läs också: Guld till BK Häcken U16 i Ligacupen 2017/2018

I Ligacupen ställs Helsingborgs IF förutom Hässleholms IF mot BK Häcken, FK Karlskrona, Husie IF och Ängelholms FF. Trots segern menar Adrian Svanbäck att det första motståndet var tufft.

– De är ett riktigt bra lag, speciellt deras vänsterytter och forwards. Deras backlinje är offensiv.

Helsingborg ställs i nästa match mot Husie IF den 15 februari.

//Robert Rosén

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Intervjuer

Intervju med Hammarbys Grace Cespedes

Publicerad

den

I helgen var Hammarby IF F17 på plats i Göteborg och Prioritet Serneke Arena för att ha ett litet matchläger. Dom ställdes mot Lerums IS i lördags och IFK Göteborg i söndags.

Läs också: Straffar avgjorde finalen mellan Lerum IS och Hammarby IF FF

Tyvärr blev det förlust i båda matcherna och vill du läsa mer om matchen mot Lerums IS så kan du göra det här: Lerums IS fick sin revansch från Gothia Cup-finalen – besegrade Hammarby IF

Efter matchen mot Lerums IS så passade jag på att ta ett litet snack med Hammarbys duktiga mittfältare Grace Cespedes.

Vad har du att säga om matchen?
– Jag tycker att det är en tuff match. Lerum gör det väldigt bra försvarsmässigt. Vi försöker hitta våra kanter med det är svårt då Lerums gör ett bra jobb med att täcka dom ytorna. Jag kan tycka att vi är lite osäkra på vårt spel och borde ha litat mer på vårt spel. Men jag tycker att det var en tuff och jämn match. Nu är det bara att åka hem till Stockholm och fundera på vad vi måste bli bättre på.

Läs också: Hammarby IF är klara för final i Växjö DFF Invitational Cup 2018

Du har nyligen fått en väldigt fin utmärkelse, berätta mer!
– Eftersom att jag är chilenare och har chilenskt blod så har jag fått utmärkelsen ”Årets framtida chilenska fotbollsspelare”. Dom har tittat på mig under säsongen som var, det häftiga är att jag tävlade mot duktiga killar och dom valde mig. Är väldigt tacksam och glad över att ha fått det här priset.

Vad har du för förväntningar inför säsongen som kommer?
– Mina förväntningar är att vi skall vinna vår serie i Stockholm, sedan skall vi till Gothia Cup och Madrid och hoppas att vi vinner dom cuperna. Lyckas som lag och som fotbollspelare. Det långsiktiga målet är att kunna ta en plats i damlaget framöver.

Läs också: Ungdomsfotboll.se åker på turné

Passar på att tacka Grace Cespedes för pratstunden och gratulerar även till den fina utmärkelsen. Skall bli kul att se er spela i Girls Elite Cup!

//Rudy Alvarado


Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media