fbpx
Följ oss

Intervjuer

Fässbergs IF har skapat den fotbollspelaren & människan jag är idag

Publicerad

den

Är det någon förening i Göteborg som har förstått det här med futsal så är det Fässbergs IF. Jag har på senare år verkligen imponerats över deras sätt att utbilda och spela futsal. Att deras P17-lag vann Futsal-DM i helgen är alltså ingen större chock, tvärtom. Dom är så samspelta och skickliga så att jag nästan får rysningar varje gång jag ser dom spela.

En av spelarna i Fässberg som verkligen behärskar futsal väldigt väl heter Daniel Tabrizi. Här nedan följer en liten intervju med honom.

Stort grattis till guldet i Futsal-DM. Ni fick det tufft i finalen mot Örgryte IS och det fick avgöras på straffar. Vad var er taktik inför finalen och hur mycket betyder guldet för dig?

Ja, det var mäktigt att ta guld i år, riktigt underbart. Vi hade allt i våran egna händer, vi ledde med 5-1 och allt var under kontroll. Men vi var inte riktigt ödmjuka och vi trodde allt var klart. Men det var det inte och det fick avgöras på straffar. Taktiken inför finalen var att tro på oss själva och spela vårt egna tiki-taka spel. Ha tålamod i spelet.

Självklart betyder guldet mycket för mig. Vi spelade DM-final förra året och då förlorade finalen. I år visste hela laget vad som krävs för att ta guldet. Att vinna Futsal-DM är också det vi strävat efter men vi är inte nöjda ännu. Nu gäller det att ladda om batterierna till Regionslutspelet. Jag är en sådan person som tar en dag i taget så vi får se hur långt detta räcker. Men om jag skall vara ärlig så tror jag att vi tar oss till SM utan problem, jag tror på vårt spel.

Jag har svårt att komma på något ungdomslag som spelar så bra futsal som ni gör. Vad är nyckeln till ert fina spel?
Nyckeln till detta är att alla spelare i laget vill mycket med sin fotboll. Vi tänker likadant på planen och vi jobbar som ett lag både på plan och utanför plan. Vi har riktigt fantastiska tränare i föreningen som kan mycket om futsal.

Ta Patrik Gustafson som exempel, har hjälp mig mycket och hela laget. Vi har lärt oss att ha tålamod,  vi rullar mycket och rör oss mycket. Vi har lite konstiga lösningar som inte många lag har där ute. Och när vi får igång vårt tiki-taka spel då får lagen vi möter det väldigt svårt mot oss.

Om du fick beskriva den föreningen du spelas för, Fässbergs IF. Vad betyder den för dig och vad har föreningen betytt för din utveckling som fotbollspelare?
Fässbergs IF är en underbar förening med tanke på vi inte är en elitförening.  Men dom jobbar och tänker som en elitförening. Vi har fantastiska ledare och spelare i föreningen.

Fässberg betyder mycket för mig. Jag började med fotbollen och i Fässberg när jag var 8 år och idag är jag 16 år. Dom har skapat den fotbollspelaren och människan jag är idag på plan och utanför plan. Det känns som att föreningen satsar och tror på mig. Jag har fått känna på mycket a-lagsfotboll redan vilket känns kul. Jag utvecklas varje träning och vi får se när det är dags att ta nästa steg.

Mina förebilder är Simon och Samuel Gustafson som också spelat i Fässberg och spelar numera för BK Häcken i Allsvenskan. Jag hoppas att kunna ta ett likadant steg som dom i framtiden. Vill lyfta fram Patrik Gustafson väldigt mycket, han har skapat den spelaren jag är idag och det är jag otroligt tacksam för.

Guld i Futsal-DM och resan mot SM kan starta. Vad tror du om era chanser?
Vi tar en dag i taget men samtidigt är vi inte nöjda med guldet i Futsal-DM. Vi är unga, hungriga spelare och vi vet vad som kommer att krävas av oss. Vi har bra och fina förutsättningar för att ta oss hela vägen. Det krävs tålamod och fokus i varje moment men vi tror på oss själva.  Vi har allt i våra egna händer.

För läsaren som inte känner dig, kan du berätta lite om dig själv? Hur har din fotbollskärriär sett ut hittills? Vilken position spelar du på? Vilken fotboll föredrar du att spela? Vart spelar du om 10 år?
Daniel Tabrizi heter jag, är 16 år och bosatt i Göteborg. Jag går första året på Katrinelundsgymnasiet och det är tufft. Vi tränar till exempel tre gånger i veckan med skolan utöver träningarna med laget. Men jag har valt det själv och  jag vet att detta kommer att hjälpa mig att bli en ännu bättre fotbollsspelare.

Fotbollen är verkligen min grej och jag har redan fått uppleva mycket bra grejer. Mitt mål och min dröm hade varit att komma med i landslaget. Det gäller att putsa diamanten varje dag för att den skall glänsa varje dag. Det är viktigt att aldrig vara nöjd.

Jag spelar som 10:a eller som defensiv mittfältare. Jag gillar att styra spelet, göra min gubbe, gillar att spela 4-3-3 med fokus på att bilda trianglar. Tika-taka är riktigt nice. Om 10 år hoppas jag att jag spelar i Premier League och jag tänker göra allt för att komma dit.

****

Jag måste tacka Daniel Tabrizi för att hon ställde upp på denna intervju. Nu önskar jag Daniel och resten av Fässbergs IF all lycka till i Regionslutspelet. Mot SM-guldet!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Flickfotboll

Halör: Sent avgörande tog Södra Sandby till semin

Publicerad

den

HÖLLVIKEN. Fjolårsmästarna Södra Sandby IF är klara för semifinal i Halör Invitational. Avancemanget satt dock långt inne. Först flera minuter in på övertiden avgjorde Klara Åström (född 2007!) kvartsfinalen mot Eskilsminne IF.

– Det känns jättebra, säger målskytten efter slutsignal.

Hur kändes det att avgöra så sent där?
– Äh, kul.

Annars var det Eskilsminne som började bäst. Det hade bara gått fyra minuter när Saga Andersson hittade rätt och gav Helsingborgslaget ledningen med 1-0.

LÄS MER: Halör: Hammarby klara för semifinal: ”Nu vill vi ta revansch”

Södra Sandby skapade sedan flera farligheter, på fasta situationer, innan halvtid och i den 16:e minuten kom också kvitteringen. Erika Persson Welin nådde då högst på en hörna och gjorde 1-1.

– Vi stressar lite mycket men det blir bättre i andra halvlek, säger Klara Åström.

I den andra halvleken hade Saga Andersson relativt tidigt ett frisparksläge i höjd med straffområdeslinjen, men frisparken gick via muren och ut till hörna.

Därefter tog Södra Sandby över alltmer och pressade på för ett segermål – och för att undvika en straffläggning. Emilia Strand i Eskilsminnes mål stod dock för den ena fina räddningen efter den andra.

LÄS MER: Halör: Ebba Svensson nöjd efter Osbys gruppseger: ”Vi ger aldrig upp”

Bleona Osmanaj hade ett kraftigt skott från distans, Maja Wahlgren rundade sånär Emilia Strand efter ett inspel och Thelma Persson Welin kom igenom på sin vänsterkant.

Bollen tycktes dock inte vilja gå in för Södra Sandby och när klockan tickade upp på 60 minuter, det vill säga fulltid, var ställningen alltjämt 1-1.

I den 64:e minuten hittade Erika Persson Welin dock rätt med ett inspel – och Klara Åström dök upp på den bortre stolpen och dunkade in 2-1 till Södra Sandby.

– Det var kul att få avgöra.

Hur känns det inför för morgondagen?
– Det är bra. Vi ska bara spela på som vanligt.

Ni vann ju förra året. Vad tror du om era chanser att vinna i år igen?
– Jag tror de är stora. Vi är ett bra lag.

LÄS MER: Halör: Skepplanda och Nacka kryssade i gruppfinalen

Södra Sandbys kvicka, tekniska och passningsskickliga lag imponerade på undertecknad. Kanske allra mest Filippa Malmberg, som hade en stark match och gjorde livet surt för Eskilsminnes försvar.

Även om flera Södra Sandby-spelare imponerade var det trots allt Emilia Strand som var matchens spelare, då hennes förmåga att läsa spelet och tajming i utrusningarna sånär tog Eskilsminne till straffläggning.

I kvartsfinalen som avgjordes samtidigt knep Nacka FC semifinalplatsen, efter en 4-1-seger mot IFK Osby.

// Robert Rosén

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Halör: Hammarby klara för semifinal: ”Nu vill vi ta revansch”

Publicerad

den

HÖLLVIKEN. Efter att ha vunnit gruppen ställdes Hammarby IF mot FC Hessleholm i kvartsfinalen i A-slutspelet. En match som slutade med att fjolårsfinalisten Hammarby segrade med 3-1 – och säkrade en plats i lördagens semifinal.

– Det känns skitbra, säger Hammarbys tvåmålsskytt Esme Faulds.

Det var också Hammarby som tog ledningen, efter tio minuters spel. Bajen utnyttjade då ett misstag från skånskorna och Esme Faulds kunde göra 1-0.

– Det var lite av en turträff. Jag tänkte ta i för ett skott men den kom i hörnet. Det var jättetur, säger Esme Faulds.

LÄS MER: Halör: Skepplanda och Nacka kryssade i gruppfinalen

Dessförinnan hade FC Hessleholm haft en jättechans, sedan Mathilde Janzen kommit förbi på högerkanten. I röran framför Hammarby-målet lyckades FCH dock inte att få in bollen.

Hammarby tog dock över efter ledningsmålet och Esme Faulds skapade flera chanser. Den allra bästa chansen efter målet hade dock FC Hessleholm, då Mathilde Janzen slog en frispark strax över målet.

– I första halvlek var vi inte så jättebra men sen kom vi in i det mycket mer i nästa halvlek, och var mycket mer peppade och taggade.

Tidigt i den andra halvleken skapade FC Hessleholm en jättechans att kvittera. På en hörna gjorde nämligen Hammarby sånär självmål, men bollen räddades på mållinjen.

LÄS MER: Halör: Ebba Svensson nöjd efter Osbys gruppseger: ”Vi ger aldrig upp”

Kvitteringen kom istället i den 42:a minuten (slutspelet spelas i 2×30 min). Selma Grane gick då omkull utanför straffområdet och på den efterföljande frisparken drog Ella Jonasson in 1-1.

Strax därefter kom Tuva Bothom igenom på en framspelning från Selma Grane, men Nelly Arvidsson i Hammarby-målet var bra med på situationen och räddade det hela.

Istället gjorde Hammarby 2-1 i den 50:e minuten. Ett inkast gick då in i straffområdet och Danina Mebrahtu testade lyckan. Det ledde till en retur som Esme Faulds drog in.

– Jag hade bråkat lite med backarna så det var skönt att göra mål då.

LÄS MER: Halör: Selma Grane ordnade avancemanget för Hessleholm

Bara tre minuter senare kom också 3-1 – och då hade Hammarby dessutom hunnit med att bränna en fin chans däremellan – när Kajsa Ekmyr Garpenbeck slog in en frispark via ribban.

Det tredje målet blev också matchens sista, då FC Hessleholm inte klarade av att resa sig efteråt.

För Hammarby IF lever därmed drömmen om att ta revansch för fjolårets Halör Invitational – då de förlorade mot Södra Sandby IF i finalen.

– Vi kämpar på. Vi vill vinna det här. För förra året kom vi tvåa och nu vill vi ta revansch.

Hur känner du inför morgondagen?
– Det känns väldigt bra och jag tror att vi kommer lyckas väldigt bra.

LÄS MER: Halör: Frida Krantz sköt Hammarby till gruppseger

Med tanke på den matchavgörande insatsen – och spelet i övrigt – vore det fel att inte lyfta fram just Esme Faulds. Anfallaren var onekligen tungan på vågen, då hon gjorde en suverän match.

I den kvartsfinalen som spelades parallellt vann Skepplanda BTK efter straffar mot Fortuna FF.

// Robert Rosén

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Halör: Ebba Svensson nöjd efter Osbys gruppseger: ”Vi ger aldrig upp”

Publicerad

den

HÖLLVIKEN. Grupp 4 var ett riktigt getingbo inför den sista omgången – då IFK Osby, Fortuna FF och IF Brommapojkarna alla hade chansen till avancemang. Det hela mynnade ut i att IFK Osby tog hem gruppsegern, sedan de besegrat Fortuna FF med 2-0.

– Jag tycker vi kämpar på jättebra och står emot bra i försvaret faktiskt. Vi ger aldrig upp, säger Osby-mittfältaren Ebba Svensson.

Matchen hann nätt och jämnt att börja innan Elin Danielsson gav Osby ledningen.

– Vi brukar lägga dem långa bollarna för att få upp laget i början. Sen kör vi allt i början för att jobba upp det.

Spelet böljade därefter fram och tillbaka men efter en dryg kvart kunde Olivia Arvidsson ta hand om sin egen retur och göra 2-0 till Osby. Ett mål som också stängde matchen.

Trots att 25 minuter återstod av matchen lyckades Fortuna FF inte skapa någon nerv, utan det var istället Osby som var närmast att utöka ledningen i den andra halvleken, då Elin Danielsson rann igenom i ett friläge.

– Det är skönt att få in den i början för då jobbar alla upp sig och är med i matchen direkt, säger Ebba Svensson om 1-0-målet som fick en stor inverkan på matchbilden.

Vad tycker du om er insats i turneringen, så här långt, i övrigt?
– Jag tycker vi har jobbat på jättebra och vi ger aldrig upp. I går när vi låg under med 1-0 (mot IK Zenith reds. anm) i första så jobbade vi upp det till 3-1 i andra. Det visar att vi aldrig ger upp i matcherna.

Vad är det som gjort att det gått så bra då? Ni slutar ändå på sju poäng och vinner gruppen.
– Alltså vi är ett starkt lag. Vi ger som sagt aldrig upp och är ett starkt lag.

Hur går tankarna här inför slutspelet?
– Det är nervöst. Det är det alltid. Jag tror alla är nervösa, men vi hoppas alltid på det bästa.

Vad tror du om era chanser?
– Jag tror att om vi jobbar på som vi alltid gör så kan vi gå långt.

Osbys insats mot Fortuna var imponerande och just Ebba Svensson var den jag tycker stod ut mest, med en fin arbetsinsats på innermittfältet och ständigt smarta djupledsbollar till sina lagkamrater.

Trots förlusten tog sig Fortuna vidare till A-slutspel, sedan Brommapojkarna kryssat mot IK Zenith i den parallella matchen. Starkt gjort av Fortuna, då de ställer upp med ett F14-lag där framförallt Tilde Wahrenberg var vass mot Osby och med sin speed och teknik ställde till med oreda i Osby-försvaret.

// Robert Rosén

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media