Connect with us

Intervjuer

Fässbergs IF har skapat den fotbollspelaren & människan jag är idag

Är det någon förening i Göteborg som har förstått det här med futsal så är det Fässbergs IF. Jag har på senare år verkligen imponerats över deras sätt att utbilda och spela futsal. Att deras P17-lag vann Futsal-DM i helgen är alltså ingen större chock, tvärtom. Dom är så samspelta och skickliga så att jag nästan får rysningar varje gång jag ser dom spela.

En av spelarna i Fässberg som verkligen behärskar futsal väldigt väl heter Daniel Tabrizi. Här nedan följer en liten intervju med honom.

Stort grattis till guldet i Futsal-DM. Ni fick det tufft i finalen mot Örgryte IS och det fick avgöras på straffar. Vad var er taktik inför finalen och hur mycket betyder guldet för dig?

Ja, det var mäktigt att ta guld i år, riktigt underbart. Vi hade allt i våran egna händer, vi ledde med 5-1 och allt var under kontroll. Men vi var inte riktigt ödmjuka och vi trodde allt var klart. Men det var det inte och det fick avgöras på straffar. Taktiken inför finalen var att tro på oss själva och spela vårt egna tiki-taka spel. Ha tålamod i spelet.

Självklart betyder guldet mycket för mig. Vi spelade DM-final förra året och då förlorade finalen. I år visste hela laget vad som krävs för att ta guldet. Att vinna Futsal-DM är också det vi strävat efter men vi är inte nöjda ännu. Nu gäller det att ladda om batterierna till Regionslutspelet. Jag är en sådan person som tar en dag i taget så vi får se hur långt detta räcker. Men om jag skall vara ärlig så tror jag att vi tar oss till SM utan problem, jag tror på vårt spel.

Jag har svårt att komma på något ungdomslag som spelar så bra futsal som ni gör. Vad är nyckeln till ert fina spel?
Nyckeln till detta är att alla spelare i laget vill mycket med sin fotboll. Vi tänker likadant på planen och vi jobbar som ett lag både på plan och utanför plan. Vi har riktigt fantastiska tränare i föreningen som kan mycket om futsal.

Ta Patrik Gustafson som exempel, har hjälp mig mycket och hela laget. Vi har lärt oss att ha tålamod,  vi rullar mycket och rör oss mycket. Vi har lite konstiga lösningar som inte många lag har där ute. Och när vi får igång vårt tiki-taka spel då får lagen vi möter det väldigt svårt mot oss.

Om du fick beskriva den föreningen du spelas för, Fässbergs IF. Vad betyder den för dig och vad har föreningen betytt för din utveckling som fotbollspelare?
Fässbergs IF är en underbar förening med tanke på vi inte är en elitförening.  Men dom jobbar och tänker som en elitförening. Vi har fantastiska ledare och spelare i föreningen.

Fässberg betyder mycket för mig. Jag började med fotbollen och i Fässberg när jag var 8 år och idag är jag 16 år. Dom har skapat den fotbollspelaren och människan jag är idag på plan och utanför plan. Det känns som att föreningen satsar och tror på mig. Jag har fått känna på mycket a-lagsfotboll redan vilket känns kul. Jag utvecklas varje träning och vi får se när det är dags att ta nästa steg.

Mina förebilder är Simon och Samuel Gustafson som också spelat i Fässberg och spelar numera för BK Häcken i Allsvenskan. Jag hoppas att kunna ta ett likadant steg som dom i framtiden. Vill lyfta fram Patrik Gustafson väldigt mycket, han har skapat den spelaren jag är idag och det är jag otroligt tacksam för.

Guld i Futsal-DM och resan mot SM kan starta. Vad tror du om era chanser?
Vi tar en dag i taget men samtidigt är vi inte nöjda med guldet i Futsal-DM. Vi är unga, hungriga spelare och vi vet vad som kommer att krävas av oss. Vi har bra och fina förutsättningar för att ta oss hela vägen. Det krävs tålamod och fokus i varje moment men vi tror på oss själva.  Vi har allt i våra egna händer.

För läsaren som inte känner dig, kan du berätta lite om dig själv? Hur har din fotbollskärriär sett ut hittills? Vilken position spelar du på? Vilken fotboll föredrar du att spela? Vart spelar du om 10 år?
Daniel Tabrizi heter jag, är 16 år och bosatt i Göteborg. Jag går första året på Katrinelundsgymnasiet och det är tufft. Vi tränar till exempel tre gånger i veckan med skolan utöver träningarna med laget. Men jag har valt det själv och  jag vet att detta kommer att hjälpa mig att bli en ännu bättre fotbollsspelare.

Fotbollen är verkligen min grej och jag har redan fått uppleva mycket bra grejer. Mitt mål och min dröm hade varit att komma med i landslaget. Det gäller att putsa diamanten varje dag för att den skall glänsa varje dag. Det är viktigt att aldrig vara nöjd.

Jag spelar som 10:a eller som defensiv mittfältare. Jag gillar att styra spelet, göra min gubbe, gillar att spela 4-3-3 med fokus på att bilda trianglar. Tika-taka är riktigt nice. Om 10 år hoppas jag att jag spelar i Premier League och jag tänker göra allt för att komma dit.

****

Jag måste tacka Daniel Tabrizi för att hon ställde upp på denna intervju. Nu önskar jag Daniel och resten av Fässbergs IF all lycka till i Regionslutspelet. Mot SM-guldet!

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

Utsiktens BK skriver avtal med Lukas Johansson Utsiktens BK skriver avtal med Lukas Johansson

Utsiktens BK skriver avtal med Lukas Johansson

Pojkfotboll

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Ungdomsfotboll

BK Häcken flyttar upp Ture Widestrand till A-laget “Upp till mig själv att ta vara på den här möjligheten”

Pojkfotboll

BK Häcken flyttar upp Leonardo Farah Shahin “Har jobbat hårt varje dag”

Pojkfotboll

Samir Maarouf flyttas upp till BK Häckens A-lag

Pojkfotboll

Harun Ibrahim klar för GAIS & Superettan

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet