fbpx
Följ oss

Intervjuer

Fässbergs IF har skapat den fotbollspelaren & människan jag är idag

Publicerad

den

Är det någon förening i Göteborg som har förstått det här med futsal så är det Fässbergs IF. Jag har på senare år verkligen imponerats över deras sätt att utbilda och spela futsal. Att deras P17-lag vann Futsal-DM i helgen är alltså ingen större chock, tvärtom. Dom är så samspelta och skickliga så att jag nästan får rysningar varje gång jag ser dom spela.

En av spelarna i Fässberg som verkligen behärskar futsal väldigt väl heter Daniel Tabrizi. Här nedan följer en liten intervju med honom.

Stort grattis till guldet i Futsal-DM. Ni fick det tufft i finalen mot Örgryte IS och det fick avgöras på straffar. Vad var er taktik inför finalen och hur mycket betyder guldet för dig?

Ja, det var mäktigt att ta guld i år, riktigt underbart. Vi hade allt i våran egna händer, vi ledde med 5-1 och allt var under kontroll. Men vi var inte riktigt ödmjuka och vi trodde allt var klart. Men det var det inte och det fick avgöras på straffar. Taktiken inför finalen var att tro på oss själva och spela vårt egna tiki-taka spel. Ha tålamod i spelet.

Självklart betyder guldet mycket för mig. Vi spelade DM-final förra året och då förlorade finalen. I år visste hela laget vad som krävs för att ta guldet. Att vinna Futsal-DM är också det vi strävat efter men vi är inte nöjda ännu. Nu gäller det att ladda om batterierna till Regionslutspelet. Jag är en sådan person som tar en dag i taget så vi får se hur långt detta räcker. Men om jag skall vara ärlig så tror jag att vi tar oss till SM utan problem, jag tror på vårt spel.

Jag har svårt att komma på något ungdomslag som spelar så bra futsal som ni gör. Vad är nyckeln till ert fina spel?
Nyckeln till detta är att alla spelare i laget vill mycket med sin fotboll. Vi tänker likadant på planen och vi jobbar som ett lag både på plan och utanför plan. Vi har riktigt fantastiska tränare i föreningen som kan mycket om futsal.

Ta Patrik Gustafson som exempel, har hjälp mig mycket och hela laget. Vi har lärt oss att ha tålamod,  vi rullar mycket och rör oss mycket. Vi har lite konstiga lösningar som inte många lag har där ute. Och när vi får igång vårt tiki-taka spel då får lagen vi möter det väldigt svårt mot oss.

Om du fick beskriva den föreningen du spelas för, Fässbergs IF. Vad betyder den för dig och vad har föreningen betytt för din utveckling som fotbollspelare?
Fässbergs IF är en underbar förening med tanke på vi inte är en elitförening.  Men dom jobbar och tänker som en elitförening. Vi har fantastiska ledare och spelare i föreningen.

Fässberg betyder mycket för mig. Jag började med fotbollen och i Fässberg när jag var 8 år och idag är jag 16 år. Dom har skapat den fotbollspelaren och människan jag är idag på plan och utanför plan. Det känns som att föreningen satsar och tror på mig. Jag har fått känna på mycket a-lagsfotboll redan vilket känns kul. Jag utvecklas varje träning och vi får se när det är dags att ta nästa steg.

Mina förebilder är Simon och Samuel Gustafson som också spelat i Fässberg och spelar numera för BK Häcken i Allsvenskan. Jag hoppas att kunna ta ett likadant steg som dom i framtiden. Vill lyfta fram Patrik Gustafson väldigt mycket, han har skapat den spelaren jag är idag och det är jag otroligt tacksam för.

Guld i Futsal-DM och resan mot SM kan starta. Vad tror du om era chanser?
Vi tar en dag i taget men samtidigt är vi inte nöjda med guldet i Futsal-DM. Vi är unga, hungriga spelare och vi vet vad som kommer att krävas av oss. Vi har bra och fina förutsättningar för att ta oss hela vägen. Det krävs tålamod och fokus i varje moment men vi tror på oss själva.  Vi har allt i våra egna händer.

För läsaren som inte känner dig, kan du berätta lite om dig själv? Hur har din fotbollskärriär sett ut hittills? Vilken position spelar du på? Vilken fotboll föredrar du att spela? Vart spelar du om 10 år?
Daniel Tabrizi heter jag, är 16 år och bosatt i Göteborg. Jag går första året på Katrinelundsgymnasiet och det är tufft. Vi tränar till exempel tre gånger i veckan med skolan utöver träningarna med laget. Men jag har valt det själv och  jag vet att detta kommer att hjälpa mig att bli en ännu bättre fotbollsspelare.

Fotbollen är verkligen min grej och jag har redan fått uppleva mycket bra grejer. Mitt mål och min dröm hade varit att komma med i landslaget. Det gäller att putsa diamanten varje dag för att den skall glänsa varje dag. Det är viktigt att aldrig vara nöjd.

Jag spelar som 10:a eller som defensiv mittfältare. Jag gillar att styra spelet, göra min gubbe, gillar att spela 4-3-3 med fokus på att bilda trianglar. Tika-taka är riktigt nice. Om 10 år hoppas jag att jag spelar i Premier League och jag tänker göra allt för att komma dit.

****

Jag måste tacka Daniel Tabrizi för att hon ställde upp på denna intervju. Nu önskar jag Daniel och resten av Fässbergs IF all lycka till i Regionslutspelet. Mot SM-guldet!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Flickfotboll

Kristianstads Elvira Olofsson hyllar nya F17-serien: ”Kan utvecklas väldigt mycket”

Publicerad

den

Elvira Olofsson, 15, är en del av Kristianstads DFF:s duktiga F17-lag. Ungdomsfotboll.se fick en pratstund med den talangfulla innermittfältaren efter fredagens träning på Kristianstads IP.

Till vardags huserar Olofsson som offensiv mittfältare i KDFF.

– Jag är ganska teknisk. Offensiv. Jag gillar att söka boll och dribbla mycket, säger Elvira Olofsson.

Vad känner du att du vill förbättra?
Mycket med skotten, avsluten. Jag är ju offensiv innermittfältare och brukar komma upp i banan.

LÄS MER: Intervju med Skepplandas Linnea Enyck

Förra säsongen spelade Elvira Olofsson i Kristianstads DFF:s F17- och F19-lag. I en ny utgångsposition lossnade det ordentligt rent målmässigt. Hon gjorde totalt 16 mål under säsongen och utvecklades till ett farligt offensivt vapen i KDFF.

Det bara lossnade lite. Det blev inte så mycket mål året innan. Då gjorde jag bara två mål, men då spelade jag på en annan position som defensivt mittfältare. Sen när jag bytte position där lossnade det ganska snabbt.

Karriären började som fyraåring då Elvira Olofsson inledde med att spela i pojklaget Yngsjö IF. Kort därefter gick hon över till att börja spela med ett flicklag i Åhus IF. För tre år sedan gjorde Elvira Olofsson flytten till Kristianstads DFF.

I år kommer KDFF och Elvira Olofsson spela i nystartade F17-SM, som ersätter F16-SM den här säsongen.

LÄS MER: Hammarby flyttar upp Merlinda Shabanaj till A-laget

Det verkar spännande. Bättre lag, nya lag, mer elitsatsande lag. Det kommer bli högre tempo och jag tror att vi kan utvecklas väldigt mycket från det.

Var tror du ni står er i konkurrensen?
Om vi spelar vårt spel tror jag det kan gå ganska bra. Vi har ett fint spel när vi får igång det och kontrar snabbt. Det är vad vi är bra på. Jag tror det kan gå ganska bra.

Förutom spel i F17 och F19 har Elvira Olofsson fått känna på att träna med seniorlaget, vilka förra säsongen bärgade en fjärdeplats i Damallsvenskan.

Jag har fått träna några gånger. Nu i vinter har jag tränat en gång i veckan i tre veckor. Sen var jag uppe i somras en gång och tränade också. Annars har det inte blivit så mycket. Det har inte varit nån match.

Hur har det varit?
Det har känts bra. Jag har utvecklats väldigt mycket.

Vad är den stora skillnaden i A-laget?
Tempot på spelen och skickligheten. Fysiskt är jag inte den starkaste spelaren men det känns utmanande.

LÄS MER: Intervju med Örebros Ebba Cabander ”Varit det roligaste och mest utvecklande året hittills”

I år hoppas Elvira Olofsson få träna mer med A-laget och spela mer med F19. En dröm är också att en dag få dra på sig den blågula landslagströjan.

Då hon är född 2003 tillhör hon den årskull som Skåne valde att inte skicka till Elitlägret i Halmstad – och som en följd har skånskorna inte blivit uttagna till landslaget.

I början kändes det ganska surt men nu har vi fått en liten chans i och med ett extrainsatt läger. Det känns som en liten chans även om det inte är helt rättvist, men det kan det inte alltid vara. Det är bara att hoppas att de fortsätter se oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Intervjuer

Gothia Cup stora målet för Adrian Svanbäck: ”Satsar på finalen och vinna den”

Publicerad

den

Helsingborgs IF inledde på söndagen A-slutspelet med en 2-0-seger mot Hässleholms IF. En av målskyttarna i vinsten var Adrian Svanbäck, 14, som utgick med en skada i baksidan, vilket innebar att han fick gå med lindat knä efter matchen.

Läs också: HIF besegrade HIF i Ligacupen

Trots det var det muntra miner efter segern.

– Min insats var väldigt bra framförallt offensivt tycker jag men även defensivt, säger Adrian Svanbäck efter matchen.

Hur ser du på fortsättningen av Ligacupen? Vad tror du om era chanser?
– Jag tror det är positivt men Häcken är ett bra lag. De blir tuffa.

Läs också: Ungdomsfotboll.se utökar sin bevakning – Skåne här kommer vi

Vad tänker du mer om resten av säsongen? Vad har ni mer för målsättningar med laget?
 Det är Gothia Cup. Satsar på finalen och vinna den.

Vad har du själv för målsättningar?
 Göra många mål och bli bäst.

I HIF-kretsar är namnet Svanbäck bekant. Pappa Fredrik Svanbäck spelade i Helsingborg 2004-2009 och har även ett förflutet i Landskrona BoIS och Höganäs BK. När Adrian Svanbäck började sin karriär var det också i Helsingborgs IF.

– Jag har bara spelat här i HIF, sen jag var fem år eller nåt sånt.

Läs också: Guld till BK Häcken U16 i Ligacupen 2017/2018

I Ligacupen ställs Helsingborgs IF förutom Hässleholms IF mot BK Häcken, FK Karlskrona, Husie IF och Ängelholms FF. Trots segern menar Adrian Svanbäck att det första motståndet var tufft.

– De är ett riktigt bra lag, speciellt deras vänsterytter och forwards. Deras backlinje är offensiv.

Helsingborg ställs i nästa match mot Husie IF den 15 februari.

//Robert Rosén

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Intervjuer

Intervju med Hammarbys Grace Cespedes

Publicerad

den

I helgen var Hammarby IF F17 på plats i Göteborg och Prioritet Serneke Arena för att ha ett litet matchläger. Dom ställdes mot Lerums IS i lördags och IFK Göteborg i söndags.

Läs också: Straffar avgjorde finalen mellan Lerum IS och Hammarby IF FF

Tyvärr blev det förlust i båda matcherna och vill du läsa mer om matchen mot Lerums IS så kan du göra det här: Lerums IS fick sin revansch från Gothia Cup-finalen – besegrade Hammarby IF

Efter matchen mot Lerums IS så passade jag på att ta ett litet snack med Hammarbys duktiga mittfältare Grace Cespedes.

Vad har du att säga om matchen?
– Jag tycker att det är en tuff match. Lerum gör det väldigt bra försvarsmässigt. Vi försöker hitta våra kanter med det är svårt då Lerums gör ett bra jobb med att täcka dom ytorna. Jag kan tycka att vi är lite osäkra på vårt spel och borde ha litat mer på vårt spel. Men jag tycker att det var en tuff och jämn match. Nu är det bara att åka hem till Stockholm och fundera på vad vi måste bli bättre på.

Läs också: Hammarby IF är klara för final i Växjö DFF Invitational Cup 2018

Du har nyligen fått en väldigt fin utmärkelse, berätta mer!
– Eftersom att jag är chilenare och har chilenskt blod så har jag fått utmärkelsen ”Årets framtida chilenska fotbollsspelare”. Dom har tittat på mig under säsongen som var, det häftiga är att jag tävlade mot duktiga killar och dom valde mig. Är väldigt tacksam och glad över att ha fått det här priset.

Vad har du för förväntningar inför säsongen som kommer?
– Mina förväntningar är att vi skall vinna vår serie i Stockholm, sedan skall vi till Gothia Cup och Madrid och hoppas att vi vinner dom cuperna. Lyckas som lag och som fotbollspelare. Det långsiktiga målet är att kunna ta en plats i damlaget framöver.

Läs också: Ungdomsfotboll.se åker på turné

Passar på att tacka Grace Cespedes för pratstunden och gratulerar även till den fina utmärkelsen. Skall bli kul att se er spela i Girls Elite Cup!

//Rudy Alvarado


Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media