fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Ett derby som bjöd på blod, svett & bra fotboll

Published

on

Varje söndag så skriver jag ner vilka matcher jag vill se under veckan. Matchen mellan BK Häcken U17 och Lärje/Angered på Gothia Park Academy hade mycket hög prioritet.

Jag är glad att jag fick tiden att se denna matchen idag. Det bjöds på blod, svett och bra fotboll i dagens derby. Det är sådana här matcher man gillar att se. Man märkte att båda lagen hade väldigt stor respekt för varandra och att det var lite av en prestigematch. Räknade att det delades ut hela 8 stycken gula kort i dagens match.

Lärje/Angered tog ledningen efter 20 minuter genom ett riktigt snyggt mål av Rabih El Mir. Sedan kom Häcken in i matchen mer och mer. Man höjde tempo, lyckades kvittera genom Robert Lipovac och ta ledningen genom Daniel Krezic innan halvleksvilan. Men i andra halvlek satte Lärje/Angered hög press på Häcken som fick det svårt att få igång sitt spel. I den 75 minuten lyckas Lärje/Angered kvittera genom Yonis Hussen. Yonis som förövrigt är en underbar spelare att titta på.

I 83:e minuten lyckades dock Robert Lipovac göra 3-2 till BK Häcken vilket också blev slutresultatet. Inte ett rättvist resultat då båda lagen spelat bra och kanske förtjänade varsin poäng.

En spelare som verkligen har utvecklats är Lärje/Angereds Subeyr Sofa. Riktigt kul att se och frågan är om han inte är aktuell för a-laget snart?

Både Lärje/Angered och BK Häcken är klara för slutspel i U17 Allsvenskan mellersta. Jag tror att lottningen sker imorgon och då återkommer jag med slutspelsmatcherna.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media