fbpx
Följ oss

Flickfotboll

En hyllning till Hisingsbackas damjuniorer

Publicerad

den

För er som följt bloggen under året vet att Hisingsbacka FC är min moderförening. Jag har spelat där, varit ledare där och även suttit i styrelsen i föreningen. Föreningen har en speciell plats i mitt fotbollshjärta. Under mina år som tränare och styrelseledamot så var flickfotbollen ett stort problem i föreningen. Vi tappade lag och vi drömde om att starta ett damjuniorlag.

Damerna spelade och spelar i Div 2 och vi kände att ett damjuniorlag var viktig för att bland annat kunna bygga underifrån. Nu har man äntligen fått igång ett damjuniorlag som gör mer eller mindre succé.

Under sitt första år i seriespel ( Juniorer Flickor Division 3 ) gick man och vann serien direkt. Detta med 15 segrar, 2 oavgjorda, 1 förlust, 82 gjorda mål och 20 insläppta mål. Ett ganska bra resultat eller vad säger ni? Men gick även och vann cuper under den säsongen. Snacka om att få en perfekt start.

Seriesegern tog dom till Juniorer Flickor Division 2 i år. En säsong som är färdigspelad för Hisingsbackas damjuniorer. Även här man imponerat och gjort riktigt bra ifrån sig. Vad sägs om 9 segrar, 1 oavgjord, 2 förluster, 33 gjorda mål och 17 insläppta. Serien är inte färdigspelad då man väntar på massa flyttade matcher.

Men om jag har lyckats räkna rätt så hamnar Hisingsbackas damjuniorer som sämst på en andraplats i serien. En helt klart godkänd insats om ni frågar mig. Detta gör att dom kommer att kunna spela i den högsta serien nästa år. Vilken fantastisk resa man har gjort.

Resan har dom gjort med otroligt mycket glädje och en lagsammanhållning som jag inte sett ett annat lag ha. Man har under säsongen även låtit spelare spela med damlaget och även där har man gjort fina insatser. Vid flera matcher har damjuniorerna varit tongivande i damlaget. Framtiden för damlaget ser väldigt ljus ut och det värmer fotbollshjärtat.

Man behöver inte söka sig till elitföreningarna som Jitex Mölndal BK eller Hovås Billdal IF för att få en bra utbildning. Det finns föreningar i närområdeT som gör ett fantastiskt jobb med att utbilda spelare, Hisingsbackas damjuniorer är ett sådant lag. Sedan får man inte glömma att Hisingsbacka har helt fantastiska förutsättningar på Backavallen med tre konstgräsplaner precis utanför klubbhuset. Perfekt miljö för bra utbildning.

Detta inlägg är en liten hyllning till Hisingsbackas damjuniorer. Spelarna och ledarna med Kurre i spetsen har gjort ett mycket bra jobb och det skall bli kul att följa er framöver. Fortsätt som ni gör. Är oerhört stolt över er!

Heja Hisingsbacka FC damjuniorer!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


7 Kommentarer

7 Comments

 1. Emma

  sep 17, 2015 at 10:21 e m

  Kan då meddela dig att det absolut inte är av den anledningen Jitex har flyttat sina matcher.

  • RudyAlvarado

   sep 17, 2015 at 10:45 e m

   Hej Emma! Vad skönt, då hade jag fel!

 2. Elisabeth

  sep 17, 2015 at 10:37 e m

  Det är inte anledningen till att matcherna är flyttade. Lerum och Öckerö ville flytta matcherna för att de skulle kunna spela med deras A-lag. Skaffa lite bakgrundsfakta innan du skriver något. Mvh

  • RudyAlvarado

   sep 17, 2015 at 10:44 e m

   Hej Elisabeth! Vad bra att det är så som du säger. Det ser väldigt konstigt ut och man kan få för sig ett och annat. Men vad skönt att det inte är så. Tack för att du hörde av dig!

  • PC

   sep 19, 2015 at 9:08 e m

   Undrar vem som inte har koll på bakgrundsfaktan.Här är ett urklipp från eran hemsida?
   Öckerö-matchen flyttad
   Pga många skador, sjukdomar samt att tre av våra tjejer kallades in till F19-matchen mot Kristianstad idag så var vi tvugna att flytta dagens match mot Öckerö. Vi tackar för gott bemötande från Öckerö och förbundet som gör att vi kunde enas om ett nytt speldatum. Det blir troligen den 15/10 på Öckerö som matchen spelas (vi väntar på definitivt besked).

   • Elisabeth

    sep 22, 2015 at 10:58 e m

    Om du läser texten rätt, jitex div 2 spelare blev inkallade för spel med f19. Inte tvärtom, att div 2 laget flyttar match för att kalla in spelare från f19. Och vad menar du med ”eran” hemsida? Jag tillhör inte jitex.

   • Elisabeth

    sep 22, 2015 at 11:08 e m

    Men du har lite rätt, min bakgrundsfakta stämmer kanske inte till 100%. Men det Rudy skrev var inte den rätta anledningen. Som tur tog han tag i det och ändrade texten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media