fbpx
Connect with us

Flickfotboll

En fantastiskt dag med Änglagårdsskolan

Published

on

Som jag har berättat tidigare så blev jag inbjuden av Niclas Alexandersson att besöka Änglagårdsskolan. Tidigare idag steg jag in på skolan och möttes av deras mycket trevliga rektor Cecilia Andersson som tog hjälp av några elever för att hjälpa mig att hitta Niclas Alexandersson.

Trots att det var några år sedan Niclas lade skorna på hyllan så måste jag säga att det var stort att träffa honom. Vi tillsammans med hans kollega Hasse Palmquist åt lunch på skolan innan vi begav oss till Kvibergs fotbollsplaner.

Här väntade träning med pojkar & flickor födda 1999/00 där volleyskott stod på schemat. Jag måste säga att jag gillar deras koncept att träna på ett moment i två veckor för att sedan ta sig an ett nytt moment. Ta till exempel det momentet som eleverna fick testa på idag, det är ett moment som man aldrig tränar med klubblagen annars. Ett bra komplement för den som vill ha extra träning i teknik bland annat.

Jag måste säga att jag är imponerad av skolans verksamhet, många motiverade och duktiga elever, bra träningar och upplägg samt bra instruktörer.

Efter 1999/00 träning var det dags för instruktörerna att ta sig an nästa grupp, eleverna födda 1998. Här kände jag igen flera av spelarna och det var kul att se dom i en annan miljö än i klubblagen. Det som var extra kul var att se alla dessa motiverade tjejer som går på skolan.

För er tjejer som har funderat på att börja i fotbollssklass? Börja i Änglagårdsskolan, ni kommer inte att ångra er.

Dagen har bjudit på många intryck och jag hade kunnat skriva hur mycket som helst. Men jag tror jag slutar inlägget här, det kommer att komma fler inlägg från dagen så håll ut.

Jag vill tacka Niclas Alexandersson och Änglagårdsskolan för att ni bjöd in mig. Det har varit en mycket givande och rolig dag. Tack också till alla duktiga elever för att jag fick följa er idag.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss