Connect with us

Flickfotboll

En fantastiskt dag med Änglagårdsskolan

Som jag har berättat tidigare så blev jag inbjuden av Niclas Alexandersson att besöka Änglagårdsskolan. Tidigare idag steg jag in på skolan och möttes av deras mycket trevliga rektor Cecilia Andersson som tog hjälp av några elever för att hjälpa mig att hitta Niclas Alexandersson.

Trots att det var några år sedan Niclas lade skorna på hyllan så måste jag säga att det var stort att träffa honom. Vi tillsammans med hans kollega Hasse Palmquist åt lunch på skolan innan vi begav oss till Kvibergs fotbollsplaner.

Här väntade träning med pojkar & flickor födda 1999/00 där volleyskott stod på schemat. Jag måste säga att jag gillar deras koncept att träna på ett moment i två veckor för att sedan ta sig an ett nytt moment. Ta till exempel det momentet som eleverna fick testa på idag, det är ett moment som man aldrig tränar med klubblagen annars. Ett bra komplement för den som vill ha extra träning i teknik bland annat.

Jag måste säga att jag är imponerad av skolans verksamhet, många motiverade och duktiga elever, bra träningar och upplägg samt bra instruktörer.

Efter 1999/00 träning var det dags för instruktörerna att ta sig an nästa grupp, eleverna födda 1998. Här kände jag igen flera av spelarna och det var kul att se dom i en annan miljö än i klubblagen. Det som var extra kul var att se alla dessa motiverade tjejer som går på skolan.

För er tjejer som har funderat på att börja i fotbollssklass? Börja i Änglagårdsskolan, ni kommer inte att ångra er.

Dagen har bjudit på många intryck och jag hade kunnat skriva hur mycket som helst. Men jag tror jag slutar inlägget här, det kommer att komma fler inlägg från dagen så håll ut.

Jag vill tacka Niclas Alexandersson och Änglagårdsskolan för att ni bjöd in mig. Det har varit en mycket givande och rolig dag. Tack också till alla duktiga elever för att jag fick följa er idag.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

2 Comments

2 Comments

  1. Matz

    maj 20, 2013 at 3:15 e m

    Glöm inte att besöka VF “P01” som har många fantastiska spelare!

  2. Pingback: SM-guld till Änglagårdsskolan - Ungdomsfotboll.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Två talanger från Västra Frölunda IF klara för BK Häcken “En av dom bästa akademierna i Göteborg”

Pojkfotboll

Eftertraktade talangen är klar för Örgryte IS “Jag har varit Öisare sedan liten”

Pojkfotboll

Dubbla SM-guld till Änglagårdsskolan “Gläds jag över vilka steg tjejerna tagit rent spelmässigt”

Flickfotboll

SM-guld till Änglagårdsskolan

Pojkfotboll

En pratstund med Västra Frölundas nya huvudtränare Jonathan “Enzo” Arnet

Intervjuer

Julkalendern, Lucka 20 – Lucas Ucar, Västra Frölunda IF

Julkalendern

Julkalendern, Lucka 1 – Kevin Enkido Yakob – Angered FC

Julkalendern

Wow, vilken fantastisk säsong Västra Frölunda P-01 har haft

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet