Connect with us

Flickfotboll

En bra insats av Skärgården FC trots förlust

Skall börja inlägget med att berätta lite om Skärgården FC. Det är ett kombinationslag mellan föreningarna Hönö IS, IFK Björkö, Öckerö IF & Hjuviks AIK först och främst. Tidigare har man haft kombinationslag på killsidan och inför året säsong så valde man att starta det även på flicksidan.

Förra året fick jag frågan om jag skulle vilja bli huvudtränare för detta kombinationslag, ett erbjudanden jag inte kunde tacka nej till. Ett mycket spännande uppdrag. Flickorna som deltagit på träningarna har varit födda 1998 -> 2002. En skön mix i åldrarna och från dessa fyra föreningar.

Skärgården FC spelar inte seriespel i år då tanken är att få igång verksamheten för att nästa år anmäla sig som ett lag i seriespel. Vi har under året tränat en gång i veckan och tanken är att vi skall spela turneringar och träningsmatcher tillsammans detta år.

På torsdag åker vi till Skövde där Skadevi Cup väntar. Vår första riktiga utmaning. Inför denna turnering har vi bokat in träningsmatcher mot Hisingsbacka FC som vi spelade mot igår och en träningsmatch mot Eriskbergs IF som väntar imorgon.

Jag tänkte skriva några rader om vår match mot Hisingsbacka FC igår.

För er som inte vet så var det längesedan jag ledde ett lag under match. Så ni kan ju gissa om jag var nervös igår. Jag var nervös och det var nog våra spelare också. Det var ju trots allt lite av en premiär. Vi hade startat dagen med en träning på Prästängen för att sedan äta lunch tillsammans i Göstahallen (tack för fint mottagande & god mat Camilla) för att sedan åka gemensamt till Gratts Arena där Hisingbacka FC väntade.

Under året har jag jobbat stenhårt med att presentera min filosofi. Min filosofi är väldigt enkel: rulla bollen på marken, utgå från 2 touch, jobba sida till sida, tempo, trianglar, rörelse, understöd, njuta & få publiken att njuta. Igår fick vi äntligen testa detta på riktigt och med facit i hand så måste jag säga att jag är mycket nöjd. Vi klarade av uppgiften, vi rullade stundtals ut Hisingsbacka vilket var riktigt kul att se. Vi har dock lite saker att jobba på.

Vi förlorade matchen med 5-2 men vårt mål var inte att vinna. Vårt mål var att träna på vårt spel och finslipa det. Vi åkte dit med 19 spelare varav 18 skall följa med till Skadevi Cup. Vi har också tre spelare som är iväg på Elitflicklägret i Halmstad som sedan skall ansluta till laget under turneringen.

Hisingsbacka gör det dock väldigt bra, man försöker rulla boll och har två riktigt bra anfallare. Kul att dom äntligen fått igång ett juniorlag på flicksidan. Bra jobbat alla inblandade och tack för att ni ville möta oss i en träningsmatch. Grattis till segern!

Vi laddar om! Imorgon (onsdag) väntar träning på Prästängen för att sedan åka till Krokängsplan där Eriksbergs IF väntar. Matchstart 16:30. Välkomna!

//Rudy Alvarado

 

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Populärt

Dags för kvartsfinaler i DM

Pojkfotboll

Utvecklingslägret i Halmstad ställs in

Ungdomsfotboll

Hisingbacka FC:s Leif Sjöqvist nominerad till Årets Eldsjäl

Ungdomsfotboll

Elin Rubensson blir ambassadör för hemma-EM

Flickfotboll

Ny spännande tjejsatsning – Hisingsbacka FC & Backatorp IF startar samarbete

Flickfotboll

Vinn ert deltagande i Dana Cup 2020 – vi ses i Hjörring i sommar

Flickfotboll

Dom 10 mest lästa inläggen 2019

Ungdomsfotboll

Olivia Lundgren lämnar Sävedalens IF – ansluter till Hisingsbacka FC “Det var dags för nästa steg i min utveckling”

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet