fbpx
Följ oss

Ungdomsfotboll

Utvecklingslägret i Halmstad ställs in

Publicerad

den

Inte helt oväntat kom nyheten om att årets Utvecklingsläger i Halmstad ställs in. Lägret skulle ha ägt rum den 21-26 juni för flickor födda 2005 och den 28 juni – 3 juli för pojkar 2005.

Läs också: JUST NU: 40 % REA på målvaktshandskar

– Då vi fortfarande befinner oss i en komplicerad situation i Sverige krävs det fortsatta åtgärder för att minska risken för smittspridning. Lägren i Halmstad är en viktig del i svensk fotbolls spelarutbildning, men är i år inte möjliga att genomföra utifrån nuvarande situation i samhället och med de rekommendationer och riktlinjer som finns, säger Yvonne Ekroth, chef för landslag U23/flick elit till Svenskfotboll.se

Utvecklingslägret är startskottet för F15 – och P15-landslagen och i år kommer det att få bli på ett annat sätt.

– Vår ambition är förstås att kunna starta upp landslagsverksamheten till hösten ändå, givet att det rådande samhällsläget godkänner det. Vi har redan påbörjat en intensiv planering på landslagsavdelningarna för att säkerställa en alternativ process som möjliggör för oss att ha ett brett underlag för att kunna ta ut de första landslagstrupperna till hösten, säger Claes Eriksson, chef för landslag U21/pojk elit till Svenskfotboll.se

Läs också: Föreningslivet drabbas hårt – Newbody vill hjälpa till

Självklart ett tråkigt besked men just nu går hälsan före allt annat. Är helt övertygad över att Svenska fotbollförbundet kommer att få till en bra lösning.

Till er fotbollspelare, utvecklingslägret är inte allt. Det kommer att dyka upp fler möjligheter. Det viktigaste är att träna hårt, ha kul och alltid göra sitt bästa. Då kommer du att få möjligheten, det lovar jag dig!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media