fbpx
Connect with us

Flickfotboll

En av dom bästa flickfotbolls matcherna jag någonsin sett

Published

on

Jag har precis sett en av dom bästa flickfotbolls matcherna jag någonsin sett. Paris Saint Germain mot CFF Madrid i F02-klassen. Båda lagen hade vunnit sina inledande matcher i gruppspelet, nu skulle man göra upp om första platsen i gruppen.

CFF Madrid är en ren flickförening från Madrid, Spanien. Pratade med en förälder i laget som berättade att laget/lagen i föreningen spelar enbart mot killar i seriespelet. Man vill att man tjejerna skall få ett högre tempo, bättre fysik och teknik genom att spela mot killar. Man är en framgångsrik klubb i Spanien och man har två lag i varje åldersgrupp. En ganska stor förening med andra ord.

Idag fick vi se just det han pratade om, en teknisk och fartfylld fotboll. Gillar att man rullar boll och gör detta väldigt bra. Paris Saint Germain gjorde också en bra match och skapade några riktigt farliga chanser.

Längesen jag såg en match med så mycket talang på en och samma plan. Lagen spelade oerhört taktiskt och moget för sin ålder.

Ema Paljevic skadade sig tyvärr i slutet av första halvlek. Hon har haft känningar i vaderna och jag hoppas kunna återkomma med lite mer information snart.

Matchen slutade helt rättvist 0-0 efter en hård kamp och bra match. Både CFF Madrid och Paris Saint Germain blir farliga i den här turneringen och skulle inte förvåna mig om vi får se ett av dessa lag med guldpokalen imorgon.

Vi skänker en tanke till Ema Paljevic och hoppas att hon kan vara redo för spel i sista gruppspelsmatchen. Håll tummarna!

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media