Connect with us

Flickfotboll

Elitflicklägret: En magisk andra halvlek som gav Göteborg segern

Klockan ringde 06:45, Elitflicklägret i Halmstad väntade denna morgon. Jag lämnade Göteborg runt 08:00 för att bege mig ner till Halmstad. Allt för att komma i tid till matchen mellan Göteborg – Medelpad som skulle starta klockan 10:15.

Väl på plats så kändes det direkt som att Elitflicklägret fått ett litet uppsving. Matcherna hade flyttats till dom planerna som pojkarna spelar på nästa vecka, matcherna hade en huvuddomare och två assisterande. Detta har inte alltid varit så här skall jag tala om för er. Det är mycket som inte flickorna har eller har haft om man jämför med pojkarnas Elitläger. Men det blir bättre för varje år, det känns skönt!

Göteborg förlorade sin första match mot Västmanland i måndags med 3-2 och idag ställdes man alltså mot Medelpad. Första halvlek började i ett ganska lågt tempo och mycket kamp där Göteborg var det bättre laget. En ganska seg första halvlek om ni frågar mig. I slutet av första halvlek var Göteborg dock nära att ta ledningen då man hade ett skott i ribban och ett i stolpen men tyvärr blev det inga mål i första halvlek.

I andra halvlek fick vi se ett helt annat Göteborg. Ett Göteborg jag aldrig sett innan. Matchen under Götalandslägret går inte att jämföra med den andra halvleken i den här matchen.

Man satte hög press, var otroligt aggressiva och tog vara på chanserna som gavs. Man spelade väldigt disciplinerat och fint. Något som föll mig i smaken så det tackar jag för. Detta fina spel gav också utdelning då Tove Mattson (Älvsborgs FF) gjorde både 1-0 och 2-0 till Göteborg. Det blev också slutresultatet.

Innan jag går in på vilka spelare som gjorde bra ifrån sig så vill jag skicka en hälsning till Paulina Nyström (Hovås Billdal IF) som blivit sjuk under lägret och kunde inte delta på dagens match. Vill även skicka med en krya på dig hälsning till Klara Benson (IK Zenith) som åkt på en sträckning och kunde inte delta i dagens match.

I Göteborg hade vi flera spelare som gjorde fina prestationer idag. Flera spelare som presenterade sig för mig då jag aldrig sett dom spela innan. Amanda Bernhardtz från Lerums IS är en spelare som jag inte har sett innan. Hon gjorde en mycket fin insats idag.

Jitexs Klara Folkesson (Jitex Mölndal BK) gjorde en riktigt fin och felfri insats som vänsterback. En ny position för henne om jag har fört mina anteckningar rätt. En position för framtiden?

Sedan har vi Tove Mattsson (Älvsborgs FF) som gör mål gång på gång. Förutom att hon är en målgörare så har hon en otroligt fin teknik och löpsteg.

Isabell Esser (Hovås Billdal IF) och Katha Gudmand-Höyer (Jitex Mölndal BK) som är två av mina absoluta favoritspelare som gång på gång presterar på väldigt hög nivå. Dagens match var inget undantag.

Även om jag väljer att ta fram några spelare som utmärkt sig lite extra så vill jag även lyfta hela laget som gör en riktigt bra andra halvlek idag. Fortsätt att spela som ni gjorde i andra halvlek framöver. Det var riktigt bra.

Önskar er all lycka till på matchen som ni har på fredag, håller tummarna hemifrån. Håll mig uppdaterad.