fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Elitflicklägret: Ebba Crona bakom Smålands seger mot Östergötland

Publicerad

den

Dagens sista match på Elitflicklägret blev den mellan Småland och Östergötland. Småland är kända för att alltid ha med bra distriktslag både på flick- och pojksidan. Så den här matchen kändes ganska given.

Vi fick se ett oerhört piggt Småland som var väldigt spelsugna. Jämfört med dom andra distriktslagen jag fick se idag så var Småland det mest fysiska och mest kompletta laget.

Småland tar också ledningen ganska tidigt i matchen via nummer 7, Kajsa Lang (IFK Kalmar). Småland spelade oerhört disciplinerat och det märktes att laget haft några träningar och matcher ihop inför detta läger.

Det stabila spelet gjorde att Småland kunde utöka sin ledning till 2-0 via Ebba Crona (Team Södermöre), detta också under första halvlek. Förut det fotbollsmässiga så visade man en oerhörd glädje på plan, speciellt efter målen. Var härligt att se och deras glädje smittade verkligen av sig. Det tackar vi för.

Andra halvlek var tyvärr ett sömnpiller för oss i publiken. Varken Småland eller Östergötland bjöd på bra fotboll och matchen slutade 2-0 till Småland.

Min summering av dagens tre första matcher som jag sett på Elitflicklägret är att vi har många spännande spelare i åldersklassen flickor födda 2001. Förbundskaptenen och representanterna från Svenska fotbollförbundet har ett hårt jobb framför sig.

I eftermiddag och imorgon väntar träning för samtliga distriktslag om jag inte minns helt fel. På onsdag är det dags för matcher igen. Då kommer jag självklart att vara på plats för att bevaka dom matcherna som väntar. Vad sägs om Göteborg mot Halland bland annat?

Nu är jag på plats i Lomma och har precis sett min första match. Mer om den matchen i nästa inlägg.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media