Connect with us

Flickfotboll

DM: Succén fortsätter för Ebba Cronqvist, hattrick idag när Eriksberg vann

För er som inte följt DMHeden idag kan jag bara meddela att det var fruktansvärt kallt. Det positiva är dock att det har spelats många bra matcher och matcher där spelet värmt mig.

Klockan 14:30 drog matchen mellan Eriksbergs IF och Ytterby IS igång på Heden 2. Eriksbergs som i veckan vann över Ytterbys damlag skulle alltså möta deras juniorlag idag. Undra hur tankarna gick hos spelarna i Eriksberg? Man vann ju trots allt över deras a-lag i veckan.

Läs också: http://www.ungdomsfotboll.se/ebba-cronqvist-tog-laget-till-final-i-hisingsmasterskapen-for-damer/

Ytterby som alltid haft bra damjuniorer var lite svagare idag. Det var inte riktigt deras dag idag. Dock var Eriksberg på tårna idag, man spelade en väldigt bra fotboll idag måste jag säga. Dom brukar spela bra men på sistone har inte saker och ting klaffat känns det som. Men idag fick jag se gamla Eriksberg igen. Detta till min stora glädje.

Man spelade bra på mitten med bland annat Sofia Laifa och Nora Lerneby. Man var även oerhört stabila bakåt med Felicia De Feo, Anastasia Stojanova, Stephanie Milovanovic och Linnea Lucero i backlinjen.

Framåt hade man systrarna Sigbratt på varsin kant och Ebba Cronqvist centralt. Denna Ebba Cronqvist. Äntligen har det lossnat för denna duktiga spelare. Hon har spelat för Jitex Mölndal BK, IK Zenith och senast Hovås Billdal IF. Jag har haft äran att följa henne under några år och min känsla har alltid varit att hon inte fått det utrymmet och speltiden hon förtjänar. Nu i Eriksberg så har det äntligen lossnat och man ger henne den rollen hon förtjänar. I veckan stod hon för två viktiga och avgörande mål mot Ytterbys damlag. Idag stod hon för ett hattrick när Eriksberg slog Ytterbys juniorer med 4-0.

Är oerhört glad för Ebbas skull och Eriksberg har äntligen fått en stabil och bra spelare i anfallet. Något som man har saknat.

Nu väntar Hisingsbacka FC i kvartsfinalen. Den matchen startar klockan 10:00 imorgon och spelas på Heden 4.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Andrea Pajovic tar klivet in i seniorfotbollen – klar för Jitex

Flickfotboll

Taylor Nilsson klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Flickfotboll

Ta din fotboll till nästa nivå – Jitex bjuder in till provträningar

Flickfotboll

Guld till Jitex Mölndal BK i Quality Hotel Cup

Flickfotboll

Jitexs Matilda Larsson får fortsatt förtroende i landslaget

Flickfotboll

Anmäl dig till målvaktscampen 2020

Ungdomsfotboll

Sävedalens IF klara för Division 1

Flickfotboll

Spring för Frida – spring för dom som inte kan

Ungdomsfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet