Connect with us

Blogg

Dags att engagera sig i föreningslivet igen

Har jag sagt att jag älskar föreningslivet? Vet att jag blev förtjust i föreningslivet väldigt tidigt och om jag minns helt rätt så satt jag i en styrelse redan som 17-åring. Sedan dess har jag alltid varit engagerad i föreningslivet på ett eller annat sätt.

Vart kommer detta engagemang ifrån? Det är en fråga jag har ställt mig många gånger och det har nog att göra med att jag under mina unga år haft många duktiga ledare och tränare i min närhet. Dessa har i sin tur lärt och visat mig det fina med föreningslivet, något jag är oerhört tacksam för idag.

Men den senaste tiden har jag inte haft möjligheten att engagera mig då jobbet, familjen och bloggen tagit all min tid. Men så inför årets säsong så kände jag suget efter att engagera mig igen och så blev det också eftersom min dotter är i den åldern då hon skall börja i fotboll. Eller ja, hon har i alla fall åldern inne för att delta på ”prova på fotboll” nu till sommaren. Det är en av anledningarna till att jag ville engagera mig i föreningslivet igen.

Jag är ju den personen som gillar att man tillhör sin lokala förening och engagerar sig där. När jag såg att Slottsskogen/Godhem IF sökte nya styrelsemedlemmar så bestämde jag mig för att kontakta dom. Dom håller till vid Ruddalen och SIK-vallen som ligger i närheten av där vi bor så under årsmötet för några veckor sedan blev jag invald och sitter numera som ledamot i deras styrelse.

Oavsett om mina barn vill spela fotboll i framtiden så tycker jag ändå att det är fruktansvärt viktigt att engagera sig i föreningslivet. Det är där många människor formas till att bli goda samhällsmedborgare och det är där vi har möjligheten att påverka framtiden på nära håll. Det är viktigt att skapa goda förutsättningar för våra barn och ungdomar. Dom är trots allt vår framtid och har jag då möjligheten att påverka, inspirera, hjälpa och vägleda in det som väntar dom framöver så gör jag det mer än gärna. Det borde vi alla göra.

Jag hoppas att jag med min breda erfarenhet av föreningslivet, sportmarknadsföring och fotbollstränare skall kunna hjälpa Slottsskogen/Godhem IF och deras verksamhet på ett bra sätt. Arbetet har redan startat och jag ser fram emot en fantastisk säsong med föreningen.

Nu kör vi!

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

1 Comment

1 Comment

  1. Joakim Broljung

    apr 2, 2017 at 11:30 e m

    Önskar dig och SG97 ett stort lycka till! Har förstått att det är en del stora grejer på gång framöver och där tror jag att du kan ha en viktig roll, med det nätverk som du har. Jag håller tummarna!

    En fd ledamot i SG97

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Dags för kvartsfinaler i DM

Pojkfotboll

Athletic FC Göteborg bjöd på en fin uppvisning mot BK Häcken

Pojkfotboll

Utsiktens BK tog emot BK Häcken på ett soligt Ruddalen

Pojkfotboll

IFK Göteborgs lagkapten Ali Zenoozi om gårdagens match mot Karlslunds IF

Pojkfotboll

Oavgjort när IFK Göteborg drog igång säsongen

Pojkfotboll

Stor uppvisning av Momodou Lamin Sonko när Västra Frölunda IF vann

Pojkfotboll

Jitex Mölndal BK starkast i mötet mot Azalea BK

Flickfotboll

Gothia Cup: Angered fortsätter att leverera vacker fotboll – klara för 16-delsfinal

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet