fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Athletic FC Göteborg bjöd på en fin uppvisning mot BK Häcken

Publicerad

den

Igår begav jag mig till Ruddalen för att se matchen mellan Athletic FC Göteborg och BK Häcken P-05. Jag hade inte sett något av lagen spela innan och speciellt inte Athletic FC Göteborg som är ett någorlunda nystartat lag här i Göteborg.

Läs också: Missa inte – 40% REA på målvaktshandskar

Laget och föreningen bildades i maj 2019 och man har bara ett lag i föreningen och det är P05-laget. Man har i år gjort fina resultat både mot utländskt motstånd och svenskt motstånd.

I gårdagens match gjorde man det riktigt bra tycker jag. Man spelade oerhört organiserat, både i anfallsspelet och i försvarspelet. Jag älskar när ett lag har ett klar spelidé om hur man vill spela. Det är vackert på något sätt!

Man spelade även den fotbollen jag föredrar vilket värmde mitt fotbollshjärta. Man tog ledningen med 1-0 via Pontus Dahbo, efter en liten tilltrasslad situation i BK Häckens straffområde hittade bollen fram till Pontus som läckert kunde placera in den i krysset. Fotbollsgodis!

Deras 2-0 mål kom strax därefter när Philip Johansson kom runt på kanten och hittade Matteo Alftren som stod på rätt plats i straffområdet och kunde enkelt stöta in bollen.

Läs också: Föreningslivet drabbas hårt – Newbody vill hjälpa till

Vet inte vad som hände med BK Häcken och det var ett Häcken jag inte är van att se. Tycker att man hade det väldigt svårt att hitta något spel, man skapade häller inte så många målchanser, varken i första eller i andra halvlek.

Första halvlek var den bästa då jag tycker att andra halvlek blev lite händelsefattig och man gick även ner i tempot från båda lagen. Men trots detta fick vi se två snygga mål av AFC Göteborg. Återigen var det Philip Johansson som kom runt på kanten och kunde spela in bollen till Pontus Dahbo som stod omarkerad i straffområdet.

Matchen slutade sedan 4-0 efter att Matteo Alftren, med ett solonummer runnit igenom BK Häckens backlinje och läckert placerat in bollen i mål.

Läs också: Bloggen fyller 10 år & åker på turné – se vilka turneringar vi skall besöka i år

AFC Göteborg har ett helt klart spännande lag och det skall bli kul att följa dom i år. Dom har många spelare som håller hög nivå och som lag spelar man en väldigt vacker fotboll. Det gillar vi!

Tre spelare som jag fastnade för under gårdagen var dom tre spelarna som var inblandade i målen, Matteo Alftren, Philip Johansson och Pontus Dahbo.

Trodde att BK Häcken skulle bjuda på ett bättre motstånd igår men man hade kanske en mindre bra dag igår. Nya tag nästa match!

Tack för en fin uppvisning Athletic FC Göteborg! Kommer gärna förbi och ser fler matcher framöver.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2020 Alvarado Sport & Media