Connect with us

Pojkfotboll

Athletic FC Göteborg bjöd på en fin uppvisning mot BK Häcken

Igår begav jag mig till Ruddalen för att se matchen mellan Athletic FC Göteborg och BK Häcken P-05. Jag hade inte sett något av lagen spela innan och speciellt inte Athletic FC Göteborg som är ett någorlunda nystartat lag här i Göteborg.

Läs också: Missa inte – 40% REA på målvaktshandskar

Laget och föreningen bildades i maj 2019 och man har bara ett lag i föreningen och det är P05-laget. Man har i år gjort fina resultat både mot utländskt motstånd och svenskt motstånd.

I gårdagens match gjorde man det riktigt bra tycker jag. Man spelade oerhört organiserat, både i anfallsspelet och i försvarspelet. Jag älskar när ett lag har ett klar spelidé om hur man vill spela. Det är vackert på något sätt!

Man spelade även den fotbollen jag föredrar vilket värmde mitt fotbollshjärta. Man tog ledningen med 1-0 via Pontus Dahbo, efter en liten tilltrasslad situation i BK Häckens straffområde hittade bollen fram till Pontus som läckert kunde placera in den i krysset. Fotbollsgodis!

Deras 2-0 mål kom strax därefter när Philip Johansson kom runt på kanten och hittade Matteo Alftren som stod på rätt plats i straffområdet och kunde enkelt stöta in bollen.

Läs också: Föreningslivet drabbas hårt – Newbody vill hjälpa till

Vet inte vad som hände med BK Häcken och det var ett Häcken jag inte är van att se. Tycker att man hade det väldigt svårt att hitta något spel, man skapade häller inte så många målchanser, varken i första eller i andra halvlek.

Första halvlek var den bästa då jag tycker att andra halvlek blev lite händelsefattig och man gick även ner i tempot från båda lagen. Men trots detta fick vi se två snygga mål av AFC Göteborg. Återigen var det Philip Johansson som kom runt på kanten och kunde spela in bollen till Pontus Dahbo som stod omarkerad i straffområdet.

Matchen slutade sedan 4-0 efter att Matteo Alftren, med ett solonummer runnit igenom BK Häckens backlinje och läckert placerat in bollen i mål.

Läs också: Bloggen fyller 10 år & åker på turné – se vilka turneringar vi skall besöka i år

AFC Göteborg har ett helt klart spännande lag och det skall bli kul att följa dom i år. Dom har många spelare som håller hög nivå och som lag spelar man en väldigt vacker fotboll. Det gillar vi!

Tre spelare som jag fastnade för under gårdagen var dom tre spelarna som var inblandade i målen, Matteo Alftren, Philip Johansson och Pontus Dahbo.

Trodde att BK Häcken skulle bjuda på ett bättre motstånd igår men man hade kanske en mindre bra dag igår. Nya tag nästa match!

Tack för en fin uppvisning Athletic FC Göteborg! Kommer gärna förbi och ser fler matcher framöver.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet