fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Ålborg: Magisk match av Hovås Billdal IF ”Jag tror att vi har en chans att ta hem allting”

Published

on

Wow, vilka två matcher jag har fått se nu på eftermiddagen här på Ålborg City Cup. Vi börjar med den första och det var matchen mellan Hovås Billdal IF och Hornbæk SF från Danmark i P16-klassen.

Läs också: Bergums IF går som tåget i Ålborg City Cup

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg ”Ålborg: Hovås Billdal IF vidare från gruppspelet” så var jag arg över att man slarvade i matchen mot tyskarna men så i den här matchen fick jag se den raka motsatsen.

Vet inte vad som hände med Hovås Billdal IF men jädrar vilket högt tempo man startade matchen på. Tror att dom chockade danskarna rejält och vid ett uppspel hamnade bollen hos Vincent Svantesson som läckert chippade bollen över deras backlinje till Karl Sjögren som läckert kunde göra 1-0.

Bara några minuter senare och med samma beslutsamhet och tempo kunde Axel Gerremo göra 2-0. Vet att man hade stor respekt för danskarna inför matchen och det kändes som att dom inte trodde det var sant.

– Vi visste att dom spelade bra och var väldigt snabba, det såg vi under deras match som dom spelade tidigare idag. Vi skulle vara många runt deras duktiga spelare och det tycker jag att vi gjorde bra, säger Max Söderbom efter matchen

Läs också: Ålborg: Marcin Dudzik visade vägen när Lekstorps IF tog tre viktiga poäng

3-0 kom i andra halvlek och även den här gången låg Vincent Svantesson bakom framspelningen. Bollen hittade fram till Noel Eklöf som kunde fastställa slutresultatet till 3-0.

– Jag tycker att vi går ut och visar hur vi skall spela. Vi spelade exakt som vår tränare ritade upp innan matchen så det var härligt, säger Max Söderbom

Hur känns det med den här vinsten inför dom två matcherna som är kvar i det här gruppspelet?
– Jag tror att vi har en chans att ta hem allting om jag skall vara ärlig. Speciellt om vi spelar så här, i gruppspelet hade vi det lite tufft med några skitmål och slarvfel. Men nu är vi fokuserade och gör det vi skall göra.

Imorgon väntar sista gruppspelsmatchen och då ställs man mot Fässbergs IF. Den matchen startar 13:20 på Bane 9.

Läs också: Ålborg: Tre raka segrar för Kode IF ”Jag hoppas på att vi går hela vägen”

Tack för en jädrigt bra match och grattis till segern Hovås Billdal IF! Ni är grymma!

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media