fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Bergums IF går som tåget i Ålborg City Cup

Published

on

Efter en välbehövlig lunch var jag tillbaka här på området där Ålborg City Cup spelas. Tog mig till plan 5 där min nästa match för dagen väntade, Bergums IF mot FC Silkeborg i P15-klassen.

Läs också: Ålborg: Hovås Billdal IF vidare från gruppspelet

Bergums IF P15 går som tåget i Ålborg City Cup. Man började turneringen med att besegra TSV Amrum från Tyskland med hela 7-0 för att sedan besegra S.V. Lelystad ’67 från Nederländerna med 5-0 och man avslutade gruppspelet med att besegra FC Silkeborg från Danmark med 1-0.

Det fanns i stort sett bara ett lag på plan i den här matchen och det var Bergums IF. Danskarna spenderade mer tid på att försvara sig och spela tufft. Bergums mittfältsdirigent Ayub Ahmed var riktigt bra, något han har varit under hela turneringen. Kan vara den spelare som imponerat mest på mig hittills.

Man gjorde matchens enda mål när man hittade ett instick bakom Silkeborgs backlinje, bollen nådde fram till Dennis Gustafsson som läckert kunde sätta dit matchens enda mål.

Läs också: Ålborg: Tre raka segrar för Kode IF ”Jag hoppas på att vi går hela vägen”

Bergums IF är ett lag att räkna med i turneringen och kan vara kandidater att ta sig hela vägen till final. Men jobbet måste göras så jag hoppas att man växlar upp ännu ett snäpp.

I skrivande stund spelar man sin första match i nya gruppspelet, man ställs mot OKS från Danmark och imorgon väntar TuS Eversten från Tyskland.

Håller tummarna för att allt går vägen även i det här gruppspelet.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media