Connect with us

Pojkfotboll

AFC Göteborg upp i serieledning efter segern mot IFK Göteborg

Det är fredag och mitt fredagsmys blev matchen mellan AFC Göteborg P-05 och IFK GöteborgValhalla IP.

Läs också: Kan detta vara det bästa P05-laget vi har i Göteborg?

Inför matchen så stod IFK Göteborg som serieledare med 15 poäng och en match mer spelad än AFC Göteborg som låg på 13 poäng. Upplagt för en spännande och bra match.

Och en bra match blev det, i alla fall om man ser till första halvlek. Båda lagen spelade bra fotboll, turades om att skapa farliga målchanser och höll ett väldigt högt tempo.

IFK Göteborg ställde upp med ett lag innehållande både spelare födda 2005 och 2006. Spännande att se hur dessa unga spelare tar för sig.

Det dröjde nästan 30 minuter innan vi fick se matchens första mål signerat AFC Göteborgs Matteo Alftrén. Matteo är förövrigt oerhört jädra bra och lagen får se till att hålla honom felvänd annars kommer man att få det väldigt svårt. Dagens mål var precis ett sådant, han fick vända om ostört och dundrade in bollen i målvaktens bortre hörn. Riktigt läckert!

Läs också: IFK Göteborg F14 bjöd på en magisk uppvisning

I andra halvlek så satte AFC Göteborg hög press direkt och bara någon minut in i andra lyckades Pontus Dahbo bryta Blåvitts uppspel och satte själv dit 2-0 målet.

Sedan tappade AFC Göteborg koncentrationen, slarvade och trodde säkert att matchen var avgjord och inte helt oväntat så straffades man. Man bjöd in IFK Göteborg i matchen rejält och i mitten av andra halvleken kom reduceringen när Leon Dusi tryckte in bollen bakom Fabian Andersson. Onödigt av AFC Göteborg.

Man lyckades dock hålla ifrån och vinna matchen med 2-1 till slut. Segern innebär att man går upp i serieledning. Stort grattis och bra jobbat!

Läs också: Athletic FC Göteborg bjöd på en fin uppvisning mot BK Häcken

Fanns det några spelare som stack ut i dagens match tro? Jo, självklart fanns det några spelare som gjorde det bra idag. I IFK Göteborg tycker jag att Oliver Thoreson, Yesreb Ghafori och Rida Madoun gjorde det bra. I AFC Göteborg var det inte helt oväntat Pontus Dahbo och Matteo Alftrén som får några extra plus i kanten.

Tack IFK Göteborg och AFC Göteborg för att ni bjöd på en väldigt bra match idag.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet