Connect with us

Intervjuer

Adam Söndergaard går i pappas fotspår – klar för BK Häcken “För mig blev BK Häcken ett givet val”

Nu är det klart att Adam Söndergaard (Född 2000) lämnar Lerums IS och går i pappas och mammas fotspår – klar för BK Häcken. Det blev ett antal Allsvenska matcher för BK Häcken för pappa Joakim Söndergaard och mamma Sabine Söndergaard ingick i BK Häckens styrelse under 2000-2010, varav de tre sista åren som styrelseordförande.

Läs också: Den naturlige ledaren David Ngoma: ”Sprider energi både på och utanför plan”

Personligen är jag oerhört glad över att Adam Söndergaard ansluter till akademin då det är en väldigt bra spelare. Läs själv vad han har att säga om valet att inte gå för tidigt till en elitklubb och varför det blev just BK Häcken för honom.

Läs också: Otto Wallentin om Elfsborgskontraktet: ”Kan spela mer avslappnat nu”

Du har det senaste spelat med Lerums A-lag, hur har det varit & vad har det hjälpt dig i din utveckling tycker du?
– Det stämmer, att jag har fått spela senior fotboll i Divison 2 anser jag har fått en positiv effekt på min utveckling som fotbollsspelare. Den största skillnaden mellan junior och senior är framförallt tempot och fysiken. För att då kunna knipa en startplats i laget blev jag även allt mer medveten om att hårt jobb och en positiv inställning är vad som krävs.

Efter Elitpojklägret var det klubbar som drog i dig, du valde att stanna i Lerum. Hur gick tankarna då?
– Det finns olika anledningar till att jag valde att stanna i Lerums IS istället för att byta klubb. Jag strävar alltid efter att utmana mig själv, och i Lerums IS visste jag med mig att den kommande juniorfotbollen höll en bra nivå. För min del ökade då möjligheterna för att få en så bra utveckling som möjligt då jag skulle ställas inför ett allt mer fysiskt motstånd.

Nu har du bestämt dig att gå i pappas och mammas fotspår, hur är det att komma till den klubben som pappa spelade för & varför blev det just Häcken?
– För mig blev BK Häcken ett givet val desto längre tiden gick. Att jag har fått komma till Häcken nu känns jättebra. Miljön som BK Häcken erbjuder ger varje spelare förutsättningarna att lyckas med sin fotboll. Det gäller allt ifrån de proffsigt upplagda träningarna och de duktiga tränarna man har. Nu i efterhand vet jag även med mig att det är en bra energi som rör sig på och utanför planen vilket många anser är viktigt.

Läs också: Julkalendern, Lucka 7 – Adam Söndergaard – Lerums IS

Känner du någon press eftersom din pappa var en sådan duktig samt omtyckt spelare i Häcken?
– Nej, det skulle jag inte vilja säga att jag känner. Jag är här för att köra mitt race, samtidigt är det såklart kul att pappa hade en såpass bra karriär i Häcken som han ändå hade. Pappa är ett väldigt positivt stöd från sidan och har lärt mig mycket genom åren vilket jag är tacksam för.

För dom som inte känner dig, hur skulle du vilja beskriva dig som spelare?
– Som spelare bär jag en positiv och tuff inställning, jag anser att jag har en bra spelförståelse och kan slå bra bollar. Får jag chansen är jag även målfarlig.

Vad har du satt upp för mål med Häcken & vad tror du om dina chanser att spela för A-laget framöver?
– Mitt största mål är att bli en bättre fotbollspelare och utvecklas mer fysiskt. Jag har fått känna på att träna med A-laget i två träningar vilket var väldigt lärorikt. Men jag fokuserar som sagt på att utvecklas allt mer och sen får vi se vart det leder, men mina mål är alltid höga.

Hur tror du det går för Häckens A-lag i år?
– Eftersom att det är en såpass jämn tabell så tror jag att Häcken slutar säsongen bland de fyra bästa.

****

Tack Adam för att du ville ställa upp på intervjun och jag önskar dig all lycka till i din nya klubb. Se gärna en videointervju med Adam Söndergaard här:

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Lagerrensning - Köp skopåsen "Football is my life - Deal with it" för endast 89 kr - Ungdomsfotboll.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

Utsiktens BK skriver avtal med Lukas Johansson Utsiktens BK skriver avtal med Lukas Johansson

Utsiktens BK skriver avtal med Lukas Johansson

Pojkfotboll

Sarah Berkling till Kopparbergs/Göteborg FC

Flickfotboll

Lerums Clara Andersson en av fyra spelare som är klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Flickfotboll

BK Häcken flyttar upp Ture Widestrand till A-laget “Upp till mig själv att ta vara på den här möjligheten”

Pojkfotboll

BK Häcken flyttar upp Leonardo Farah Shahin “Har jobbat hårt varje dag”

Pojkfotboll

Samir Maarouf flyttas upp till BK Häckens A-lag

Pojkfotboll

Götaholm BK:s stora talang Karlson Nwanege till BK Häcken

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet