fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Onsdagen bjöd på en spännande drabbning mellan Tölö & Lindome

Publicerad

den

I onsdags begav jag mig till Kungsbacka och Tingbergets konstgräs där Tölö IF F-01 ställdes mot Lindome GIF. Det var seriepremiär, soligt väder och taggade tjejer, så som en seriepremiär skall vara.

Tölö IF har jag fått ära att följa lite så det skulle bli oerhört att se dom i denna premiär. Lindome har jag inte haft tid att följa så jag såg verkligen framemot den här matchen. Matchen startade lite enligt den matchbild jag hade förberett mig på. Tölö skulle vara det laget som skulle visa vägen. Så blev det också i alla fall till en början.

Fanny Apelvi kunde ge hemmalaget och sitt Tölö IF ledningen 1-0 efter bara 5 minuter. Sedan skulle Tölös offensiv bara fortsätta. Under matcher så tänkte jag på vilken lagmaskin Tölö är, häftigt att se. Man har en grym backlinje under ledning av lagkaptenen Tilda Larsson som manar på sina övriga lagspelare att sätta press, ta tillbaka bollen och kämpa.

Detta gjorde att Tölös Kristina Ring kunde utöka ledningen med 2-0. I det här läget så stämde den matchbilden jag hade innan matchstart. Men ack så fel jag fick.

Lindome fortsatte att skapa bra och farliga lägen men inget som gav resultat till en början. Lindome fick straff, en straff som man förvaltade väl och man kunde reducera till 2-1. Detta vart startskottet på det övertaget Lindome skulle få. Det kändes som att Tölö trodde att matchen var avgjord efter 2-0 och man hade slappnat av alldeles för mycket. Detta utnyttjade Lindome mycket väl och man lyckades kvittera och sedan även göra 2-3 vilket också blev slutresultatet.

Målskyttar i Lindome: Jenny Amoi (1)  och Kajsa Thorsen (2).

Tölö får gå tillbaka och fundera över vad som gick fel. Man hade kontroll på matchen men i slutet av andra halvlek så slutade man spela helt. Ibland var det stillastående fotboll vi fick se. Lindome däremot skall vara oerhört stolta och nöjda över sin insats. Vilken match man gör.

Fastnade väldigt mycket för en spelare i Lindome, hon heter Julia Grönlund och hade nummer 18 på ryggen. Hon spelade som ytter och gjorde ett fantastiskt jobb på kanten. Skall bli kul att följa henne och Lindome under säsongen.

//Rudy Alvarado
rudy(@)ungdomsfotboll.se

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media