fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Onsala BK starkast i F17-mötet mot Kungsbacka DFF

Published

on

Under gårdagen arrangerades Tjejfotbollens dag i Kungsbacka och cirka 260 tjejer deltog i ålderskullarna F10 – F12. Dagens avslutade sedan med F17-matchen mellan Onsala BK och Kungsbacka DFFTingbergsvallen.

Läs också: Oavgjort när IFK Göteborg & Onsala BK ställdes mot varandra

Självklart var jag på plats för att se den här matchen och såg framemot att se Kungsbacka DFF och deras F17-satsning som jag inte sett tidigare. Onsala BK har jag haft äran att följa i några år nu och det är ett duktigt lag vilket man också visade upp igår.

Man tog ledningen med 1-0 efter bara några minuter, detta efter att Hanna Rydbeck kommit runt på kanten och fick till ett skott som Sandra Johannesson enkelt kunde styra in.

Bara några minuter stod Smilla Cederberg för en fin soloprestation när hon kom runt på vänsterkanten och provade på ett skott som Sandra Johansson fick en tå på och 2-0 var ett faktum.

Läs också: Tjäna pengar till laget – tre enkla sätt att få pengar till träningslägret eller fotbollscupen

Strax innan halvtidsvilan fick Josefina Kilersjö en magiskt passning som hon förvaltade väl och man gick till halvtidsvilan med resultatet 3-0.

Andra halvlek bjöd tyvärr inte på någon vidare fotboll enligt mitt tycke trots att vi fick se ytterligare tre mål. Kungsbacka DFF lyckades få till en reducering via Malin Sipiläinen i början av andra halvlek men sedan var det mycket Onsala BK och Kungsbacka DFF orkade inte hålla emot.

Onsala BK vann matchen med 5-1 till slut efter mål av Josefina Kilersjö (4-1) och Sandra Johannesson (5-1). Kul för Sandra som fick göra tre mål i dagens match.

Läs också: Josephine Ijeh en av spelarna som blivit kallad till Regionala lägret i Vänersborg

Kungsbacka DFF gör det stundtals riktigt bra och det skall bli oerhört spännande att se deras utveckling framöver. En spelare som jag ser väldigt stor potential i är Kungsbackas Taylor Agbodjan Nilsson. Tyvärr så fick hon inte så många bollar att jobba med i gårdagens match.

Tjejfotbollens dag är en väldigt bra initiativ av Kungsbacka DFF, fler klubbar borde ta efter tycker jag.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media