Connect with us

Pojkfotboll

Målkalas när Blekinge stod för klassvändning

Vilket häftigt avslut det blev på den sista matchdagen i Halmstad! Jag bestämde mig för att titta på BlekingeÖstergötland som tredje och sista match och eftersom vi sett hur Blekinge spelat i onsdags skulle det bli intressant att se hur Östergötland stod sig mot dem.

Efter första halvlek tänkte jag att det skulle bli rekordsiffror för Östergötland. De dominerade totalt med ett konstant bollinnehav och mycket hög press. Blekinge tilläts knappt lämna sin egen planhalva. Vid ett fåtal gånger kom Blekinge loss och bland annat Jerry Schylström (Kalmar FF) och Casper Hägg (Mjällby AIF) fick till några snabba spurter med bollen, men utan utdelning.

Trots det stora övertaget hos Östergötland var det faktiskt Blekinge som tog ledningen med en av trillingarna Holmstedt, Truls, som målskytt. Men Östergötland släppte inte kontrollen utan kvitterade snabbt via Lucas Urbano Dias De Lima (IFK Norrköping) efter en fin framspelning av Jacob Lundell (IFK Norrköping). Kort därefter – precis som om det vore tvåmålsskyttarnas dag – slår Lucas till igen och på bara några minuter speglar resultatet matchbilden. Precis innan paus kom Jacob Lundell fri med målvakten och fintade sig till 3-1. Samspelet mellan Jacob Lundell och Lucas Urbano Dias De Lima var fullkomligt magnifikt. Jag skulle tro att de spelar en hel del ihop i Norrköping.

Under hela första halvlek såg Blekinge skärrade ut och hade svårt att ta över spelet.

När andra halvlek drog igång fick Stephen Kigongo (Stångebro United BK) i Östergötland chansen direkt och utökade till 4-1 innan vi knappt hunnit sätta oss till rätta. Kort därefter fick han ett friläge med målvakten Hjalmar Svensson Berup (FK Karlskrona), som kom ut stort från Blekinges mål.

Jag tänkte att nu blir det både 5, 6, och 7-1 innan halvleken är över. Men efter 4-1 målet hände något. Då fick Blekinge ny energi och kom till lite ordentliga anfall. Deras självförtroende växte och helt plötsligt vågade de ta kommandot och sätta lite press tillbaka på Östergötland, som i sin tur blev lite ställda. Momentumet resulterade i att Melvin Frkanec (Mjällby AIF), som varit kapten en del under träningsmatcherna, fick till en reducering till 4-2 efter en duell med Östergötlands målvakt.

Därefter reducerade Blekinge ytterligare via Jerry Schylström och kvitterade sedan via Casper Hägg. Plötsligt står det lika och Blekinge har totalkontroll över halvleken.

Östergötland blev lite frustrerade och spelade väldigt fysiskt, vilket Blekinge kunde utnyttja med sina tekniska spelare i Emil Vaughan (FK Karlskrona) och Tor Holmstedt (MJällby AIF). Med bara ett tiotal minuter kvar såg just Emil Vaughan till att ge Blekinge ledningen för första gången i matchen och innan andra halvlek tog slut hann Jerry Schylström peta in sitt andra för dagen.

Matchen slutade alltså 6-4 till Blekinge, efter en enastående prestation där de vänt från 4-1-underläge. Stort grattis till en fin match!

Några jag vill lyfta:

• Nummer 8 i Blekinge, Lukas Jönsson. Herregud, vilket slitdjur! Under första halvlek jagade han konstant på mittfältet, stod inte stilla en sekund och gick in i varje närkamp helhjärtat. I andra halvlek fick han en ytterposition och kunde där utnyttja sin speed. Fantastisk att titta på!
  • Offensiven i Östergötland. Genombrytningarna från Stephen Kigongo, löpningarna från Jacob Lundell och den tekniska färdigheten hos Lucas Urbano Dias De Lima. Magnifikt!