fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Gothia Cup: Jitex Mölndal BK förmedlar vacker fotboll & viktigt budskap

Publicerad

den

Från Valhalla till Åby där min tanke var att jag skulle hinna se både Sandvikens IF – Jitex Mölndal BK G15 och Västra Frölunda – Pacifica United Soccer Club från Usa men tyvärr hann jag inte se Frölundas match.

Jag bestämde mig för att titta enbart på Jitexs match och jag är glad för det. Såg nu i efterhand att Västra Frölunda vann sin match med hela 12-0. Kan inte ha varit en bra match. Grattis till segern dock.

Desto bättre match på Åby 5 där Jitex Mölndal BK visade upp sin vackra fotboll och jag är faktiskt glad över att jag bestämde mig för att titta enbart på den här. För er som läst bloggen och följer bloggen har kunnat läsa att jag tycker om hur Jitex spelar. Ett spel som värmer mitt fotbollshjärta. Jag vet att jag pratar mycket om det men jag tycker det är oerhört viktigt att ha en spelidé och det har verkligen Jitex.

Idag fick jag Ema Paljevic göra 1-0 för sitt Jitex Mölndal BK. Hon hade kunnat göra fler mål i den här matchen men hade inte turen med sig riktigt. Hon är bra, riktigt bra och jag gillar när mittfältarna söker ytan bakom motståndarnas backlinje. Dom kan i stort sätt bara lägga bollen på ytan då Ema Paljevic alltid kommer på ytan i hög fart.

Läs också: http://www.ungdomsfotboll.se/guld-till-paris-saint-germain-ema-paljevic/

Det spelet tycker jag att Jitex hanterar väldigt bra. Man är bra och duktiga på omställningar. Dessa omställningar och bollarna på ytan bakom backlinjen skulle visa sig vara viktiga idag. Man utnyttjade det man är bra på och Ella Linder och Lousie Hedkvist kunde göra både 2-0 och 3-0 på detta sätt. Bra där!

Jag hann inte se klart hela matchen då jag var tvungen att åka till nästa match. Men ser nu i efterhand att Sandvikens IF fick in ett reduceringsmål i slutminuterna. Jitex vann matchen med 3-1 till slut.

Jitex skall vara väldigt nöjda med sin match. Kul att se Oliva Ingman som högerback, en uppgift hon klarade väldigt bra.

Tack för en bra match Jitex och jag vill även tacka för att ni bär regnbågens färger på kaptensbindeln. Fler lag borde ta efter, viktigt att visa att alla är lika värda. Tack!

Imorgon väntar Gammelstads IF för Jitex Mölndal BK. Den matchen startar klockan 15:00 på Åby 1.

Följ Jitex Mölndal BK matcher här: 
http://results.gothiacup.se/2016,sv/team/8826298

Glöm inte att följa ungdomsfotboll.se på sociala medier för mer bilder, videos och så vidare. Länk finner ni här nedan.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media