fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Wilhelm Fribergs minnescup: BK Häcken fick revansch efter gruppspelsförlust

Publicerad

den

Såhär års i Sverige är det oftast mörker och kyla som kännetecknar vädret, så är även fallet idag och vad passar då bättre än en kort sammanfattning av årets upplaga av Wilhelm Fribergs minnescup?

I år var det många grymma lag från göteborgsområdet inbjudna i klassen för pojkar födda 1999. Dels hemmalaget Örgryte IS som ställde upp med två lag men även lag som Qviding FIF, Gais, IF Warta samt BK Häcken som även dem ställde upp med två lag. Övriga lag var IK Oddelvold från Uddevalla, Alingsås och IS Halmia från Halmstad som ofta har många bra ungdomslag.

Turneringen börjades bäst av Öis och Qviding som båda gick obesegrade genom gruppspelet och inför slutspelet så trodde nog många att det skulle bli just dessa två i en final men BK Häcken ville annat och lyckades knäcka Öis i semifinalen.

Qviding FIF stod pall för favorittrycket i sin semifinal och lyckades bemästra Gais i sin semifinal och vann med övertygande 4-0. Men i finalen tog det stopp där hisingslaget ville annat och Häcken vann till sist finalen med 3-1.

I bronsmatchen möttes värdlaget Öis och Gais där Örgryte vann reprisen på RESPEKT2014 med 1-0 efter en tät kamp.

Om två veckor spelas turneringen även för pojkar födda 2000 med start 28/11 klockan 09:00 där värdlaget ÖIS får en tuff match direkt mot Warta. Men innan dess drar årets futsal-dm igång den 23/11.

Alltså mycket fotboll trots att vintern närmar sig med stormsteg, riktigt kul.
Ha det gott!

// Tom Andersson

 

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media