Connect with us

Pojkfotboll

Vincent Lillskog – matchens bästa spelare när GAIS körde över Falkenbergs FF

Hade bestämt mig för att åka till GAIS-gården igår för att se P16-matchen mellan GAIS och Falkenbergs FF. Tittade ut genom fönstret, där regnet föll ner och blev mindre sugen. Dock är jag väldigt glad i efterhand att jag ändå åkte dit.

Läs också: Seger för GAIS mot IF Elfsborg när slutspelet i Ligacupen drog igång

Väl på plats bjöds jag på en väldigt bra lektion i hur fotboll skall spelas. Tycker att GAIS spelade en väldigt bra och vacker fotboll.

Vet att jag fick samma känsla och upplevelse när jag såg P17-matchen mot IF Elfsborg för snart fem månader sedan. En gemensam nämnare för dessa två matcher är tränaren Jusuf Zukic.

GAIS tog ledningen med 1-0 efter tolv minuter när Anes Cardaklija nickade in en hörna. Riktigt läckert! Och ca tio minuter efter ledningsmålet kom nästa mål som var minst lika läckert som Anes nickmål. Högerbacken Mostaffa Rebahi fick bollen på ytan och hade hela passagen fri, bestämde sig för att vika in och fick springa igenom deras mittfält helt ostört för att sedan skjuta in bollen i målvaktens högra hörn.

Efter ca 30 minuter spelade så hade två spelare redan hunnit visa upp sig och det var inga mindre än mittfältaren Vincent Lillskog och målskytten samt högerbacken Mostaffa Rebahi. Vincent kan nog ha varit matchens bästa spelare. Ni vet hur svag jag är för grymma mittfältare. Han är i en klass för sig, kul att se!

Mittbacken Anes Cardaklija ville överträffa sig själv och det gjorde han när han på samma sätt som ledningsmålet nickade in 3-0 på ännu en hörna. Innan domaren Peter Johansson blåste av för halvtidsvila hann vi se Malte Ekman göra 4-0 för sitt GAIS,

Läs också: GAIS bjöd på en fin uppvisning mot IF Mölndal Fotboll

Redan efter 2-0 kände man att detta skulle bli en oerhört tuff match för Falkenbergs FF. I andra halvlek hängde man inte alls med då GAIS hade ett stort spelövertag från början till slut. Det var mer eller mindre spel mot ett mål.

GAIS vann matchen med hela 10-0 till slut efter att Malte Ekman stått för ytterligare fyra mål i andra halvlek och Alexander Giotas och Wiggo Hjort noterats för varsitt mål.

Läs också: GAIS flyttar upp supertalangen Donat Zejnullahu till A-laget

GAIS har nu tagit två raka segrar av två möjliga. Detta kan bli en bra säsong för GAIS om man fortsätter att spela den här typen av fotboll. Dock får man inte glömma att jobbet måste göras varje gång.

Nästa match för GAIS spelas redan nu på lördag och då kommer Helsingborgs IF på besök. Önskar laget all lycka till!

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet