Connect with us

Pojkfotboll

Seger för GAIS mot IF Elfsborg när slutspelet i Ligacupen drog igång

Tidigare idag, närmare bestämt kl: 13:00 stod jag på ett soligt men iskallt GAIS-gården. Ligacupen har dragit igång runt om i landet och även på GAIS-gården dagen till ära. GAIS tog emot IF Elfsborg i P17-klassen.

Läs också: Sex P19-spelare kallade till GAIS första träningsmatch för säsongen

GAIS vann P17 Div 1 förra året men missade tyvärr kvalet till P17 Allsvenskan efter förluster mot Mjällby AIF och Jönköping Södra IF. Men desto bättre gick det idag.

GAIS drog igång matchen i ett högt tempo och var väldigt aggressiva i sitt spel. Detta gjorde att man vann bollen gång på gång inledningsvis. Vid ett läge kom blixtsnabbe Hugo Bokelund runt på vänsterkanten och passade snett inåt bakåt där lagkapten Aram Margosyan stod och enkelt kunde trycka in 1-0 till sitt GAIS.

Men IF Elfsborg kom så småningom igång med sitt spel och Carl Mauritzson var en fröjd att se när han fick bollen. Härlig lirare!

Efter halvtimman spelad så kom Elfsborgs vänsterback Amer Jusic på en överlapp, tog med sig bollen och drog på ett inlägg från vänsterkanten. Istället för att bollen letade sig fram till hans lagkamrater som stod i straffområdet så gick den över målvakten och direkt in i mål. Kvitterat!

Läs också: Donat Zejnullahu om första träningen med GAIS A-lag

Andra halvlek hade knappt dragit igång innan IF Elfsborg kunde ta ledningen med 1-2 via Abdirahman Abdi. Tungt för GAIS som var väldigt bra i första halvlek.

Men man ryckte upp sig, trodde på det och fick ordning på sitt spel. Man kom runt på kanterna väldigt ofta där Samy Maarouf var en dom som hotade ständigt. I den 65:e minuten fick GAIS en frispark som Aram Margosyan tog, träffade stolpen och på returen höll sig Anton Örje Sernros sig framme och kvitteringen var ett faktum. GAIS var tillbaka i matchen.

Med 10 minuter kvar att spela så fick GAIS en hörna som Filip Beckman läckert kunde nicka in. En viktig nick och ett viktigt mål som gjorde att GAIS tog sin första seger i slutspelsgruppen i Ligacupen 2020.

Läs också: IFK Göteborg skriver treårsavtal med talangen

För att vara första gången jag sett GAIS P17 spela så måste jag säga att jag blev väldigt imponerad över detta lagbygge. Många duktiga spelare och man spelade stundtals väldigt bra. Samy Maarouf, Donat Zejnullahu, Hugo Bokelund och Aram Margosyan var några spelare som stack ut idag tycker jag. Gjorde det väldigt bra!

I nästa match väntar Utsiktens BK, den matchen spelas den 9 februari kl 13:00 på Ruddalen. Önskar laget all lycka till!

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet