fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

IFK Göteborg skriver treårsavtal med talangen

Published

on

För fem dagar sedan blev det officiellt! En av IFK Göteborgs stora talanger har skrivit sitt första kontrakt med klubben.

Läs också: Fyra juniorer med i truppen när IFK Göteborgs A-lag drar igång säsongen

Han som har skrivit på kontraktet heter Anton Kurochkin (född 2003) och är den spelaren som jag rankar som en av dom mest intressanta spelarna i Blåvitts akademi. Anton har skrivit på ett treårskontrakt med P19-laget.

Anton är fostrad i Skoftebyns IF och har tillhört IFK Göteborg dom senaste fyra åren.

– Att få spela i IFK Göteborg och bära den blåvita tröjan är en dröm för många som spelar i mindre klubbar. Så när jag fick chansen tog jag den, säger Anton Kurochkin och fortsätter..

– Sedan var satsningen på ungdomarna också en anledning till varför det blev IFK. Från ung ålder spelar man matcher mot världskända lag på stora cuper. Jag ville också ta nästa steg i min utveckling. Det kändes som en bra miljö att utvecklas. 

Läs också: Alai Ghasem lämnar BK Häcken – ansluter till IFK Göteborg ”Första tiden har varit helt fantastiskt”

Vad betyder IFK Göteborg för dig?
– Klubben betyder mycket och har varit bidragande till att jag utvecklat många delar i mitt spel, jag trivs väldigt bra med allt runt omkring och i laget. Blåvitt har jobbat med att fortsätta utveckla mina egenskaper som spelare både individuellt och kollektivt.

Du har nyligen skrivit ett treårsavtal med P19, hur kändes det och hur skönt var det att signa avtalet?
– Det känns bra att ha skrivit på för IFK Göteborg. Känns som att dem tror på mig och att de vill fortsätta jobba med min fortsatta utveckling. Handlar om att fortsätta jobba hårt varje dag för att hela tiden ta nästa steg för min egen del. 

Din förväntningar inför säsongen?
– Mina förväntningar är att vi skall vara ett lag som är med i toppen och spela en bra fotboll. Jag ska fortsätta med att alltid göra mitt bästa och hela tiden driva mig själv framåt. Jag hoppas på en bra säsong

Läs också: IFK Göteborg tappar Goga Gatjetjiladze – klar för Örgryte IS ”Behövde en ny miljö”

Anton Kurochkin har representerat Sverige med P03-landslaget, har även hunnit provspela med bland annat Chievo Verona, Feyenoord, Inter Milan och Sporting Lissabon.

Är väldigt glad för Antons skull, skall bli sjukt spännande att se honom lira i P19-laget. Önskar honom och laget all lycka till den här säsongen!

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss