fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Alai Ghasem lämnar BK Häcken – ansluter till IFK Göteborg ”Första tiden har varit helt fantastiskt”

Published

on

När jag tränade BK Häckens P94-lag för många år sedan så fanns det alltid en liten kille som hängde på våra träningar, han var lillebror till en av mina spelare. Han var alltid med oss och hade alltid bollen med sig. Nu, några år efter insåg jag att det var Alai Ghasem som alltid hängde på våra träningar.

Läs också: IFK Göteborg tappar Goga Gatjetjiladze – klar för Örgryte IS ”Behövde en ny miljö”

Alai Ghasem (född 2003) har BK Häcken som moderklubb och har alltid spelat för klubben, hela vägen från fotbollslekis till deras akademi. Han är en väldigt duktig spelare med många fina kvalitéer precis som sin storebror.

Nu har han dock bestämt sig för att lämna BK Häcken efter alla år, han är klar för IFK Göteborg och självklart var jag tvungen att ta en liten pratstund med honom.

BK Häcken är din moderklubb och du har spelat där i stort sett hela ditt liv, nu har du valt att börja på ett nytt kapitel. Varför valde du att lämna BK Häcken?
– Jag valde att byta klubb för att jag inte kände samma glädje till fotbollen som jag alltid känt. Jag bestämde mig för att ta en paus från fotbollen som varade i två månader men sedan blev jag så sugen på att börja spela igen, kände då att det inte var rätt att gå tillbaka till BK Häcken.

Hur gick tankarna när du valde IFK Göteborg?
– Det kändes som att det var ett bra val för min fortsatta utveckling. Jag hade redan haft kontakt med IFK Göteborg och visste hur dom spelade, det är en fotboll som jag gillar att spela, dom vill vara det bollförande laget och det passar mig perfekt. Det som gjorde det hela enklare var också att jag känner väldigt många i laget så det skulle inte bli svårt att komma in i laget. Självklart kändes det tråkigt att behöva lämna BK Häcken och grabbarna och jag kommer att sakna dom väldigt mycket. Vill även passa på att tacka Hristijan Cvetkovski för all fotbollskunskap han har gett mig.

Läs också: Dom 10 mest lästa inläggen 2019

Hur har första tiden i IFK Göteborg varit?
– Första tiden har varit helt fantastiskt och som sagt så det var inte så svårt att komma in i laget då jag redan känner 90% av spelarna i laget. Både tränarna och spelarna har välkomnat mig riktigt bra. Har tränat några träningar med truppen och det känns som att vi kan komma väldigt långt samt vinna mycket den här säsongen.

Dina förväntningar inför kommande säsong?
– Mina förväntningar är att jag utvecklas så mycket som möjligt så att jag kan hjälpa laget att bli så bra som möjligt. Jag hoppas även att vi kan vinna Ligacupen och P17 Allsvenskan.

Läs också: Hisingsbackas stora talang klar för IFK Göteborg

Som jag skrev här ovan så har jag följt Alai Ghasem i några år och ser verkligen framemot att se honom lira i sina nya klubbfärger. Önskar Alai all lycka till den här säsongen och grattis IFK Göteborg till en väldigt bra spelare.

Glöm inte att följa oss via sociala medier för fler uppdateringar från ungdomsfotbollen i Sverige. Länkar finner du här nedan.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media