fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Video: Här är FC Barcelonas nästa stora stjärna

Publicerad

den

Efter att ha bevakat Lennart Johannson Academy Trophy i två dagar finns det en spelare som utmärkt sig på ett exceptionellt sätt. Han heter Pablo Moreno, spelar i FC Barcelona P-02 och är turneringens bästa spelare enligt mig.

Moreno föddes 2003 i Andalusien och spelade till en början för den lokala föreningen Ciudad de Granada där Barcelona tidigt fick upp ögonen för honom. Även Real Madrid visade intresse för Moreno och bjöd in honom till La Fabrica. Tillsammans med familjen tog man sedan beslutet att spela för FC Barcelona.

Pablo Moreno beskrivs som en naturlig nummer 9 spelare och har jämförts med Ramon, Carreras, Sergio García, Bojan och Dongou.

För att förstå varför Pablo Moreno kallas Pichichi (Skyttekung) räcker det att se på hans statistik. Under hans första säsong 13/14 gjorde han 72 mål i 27 matcher. Säsongen 15/16 inleddes med 28 mål på sju matcher i Infantil A.

Under Memorial Cristina Varani turneringen i Italien gjorde han 16 mål på 6 matcher vilket ledde dem till final mot Inter Milan som de dock förlorade.

Nu gör han succé igen, den här gången här på Lennart Johansson Academy Trophy. Jag kan inget annat säga att jag är oerhört glad över att fått se honom live och här hemma i Sverige.

Fortsätter han så här så är det inte helt omöjligt om vi får se honom i a-laget i framtiden. Jag vet att vägen dit är lång men han slår alla rekord och han är här för att stanna.

I dagens match mot FC Nordsjaelland stod han för två av målen i 3-1 segern.Vi sände matchen mellan FC Barcelona – FC Nordsjaelland på vår Facebook-sida tidigare idag.

Klicka här för att se matchen i efterhand: https://www.facebook.com/Ungdomsfotboll.se/

Vill du se mer av Pablo Moreno, titta på videoklippet här nedan.

Pablo Moreno 2014/2015 ● La Masia Pichichi from Navid Molaaghaei on Vimeo.

Här med Pablo Moreno efter matchen mot AIK igår. En match som man vann med 9-0 och Pablo stod för ett hattrick:

Läs också: http://www.ungdomsfotboll.se/pablo-moreno-stod-for-tre-av-malen-i-barcelonas-utklassning-av-aik/

insta_pablo

//Rudy Alvarado

 

Källa: https://grup14.com/article/meet-pablo-moreno-la-masia-s-topscorer

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2020 Alvarado Sport & Media