Connect with us

Flickfotboll

VDFF: Habo IF slog storfavoriterna från Danmark, klara för final

Då har den första semifinalen i a-slutspelet spelats klart. Habo IF ställdes mot storfavoriterna Ballerup Skovlunde Fodbold från Danmark. Jag hade på förhand tippat att jag skulle få se danskorna ställas mot FC Staffanstorp i finalen men så blev det inte. Habo IF hade nämligen en annan plan och dom lyckades.

Man började matchen genom att sätta hög press på danskorna, danskorna blev oerhört nervösa och tappade mycket boll. Efter tolv minuter kunde Rosanna Högberg göra 1-0 till Habo IF och åtta minuter senare så utökade Habo IF sin ledning till 2-0 via Deyzhah Ndurya.

Ballerups Skovlunde försökte gång på gång att få igång sitt spel men Habo IF var ständigt där och störde deras spel. Habos Chelsea Gibbs styrde och ställde försvarspelet och skötte det felfritt. Underbart att se sådana ledare på plan.

Resultatet stod sig 2-0 hela matchen igenom och Habo är nu klara för fina i Växjö DFF Invitational Cup 2017. Dom är verkligen värda finalplatsen, man har spelat riktigt bra under hela turneringen.

Tyvärr måste jag lämna turneringen nu då familjen kallar hemma i Göteborg. I den andra semifinalen ställs Furulunds IK mot FC Staffanstorp. Må bästa lag vinna och jag passar på att tacka för att ni följ bevakningen här och på bloggens sociala medier.

Vill även rikta att stort tack till alla spelare, ledare och Växjö DFF för att jag fick bevaka er under den här fina turneringen. Ni är bäst!

Tar tacksam emot bilder från finalen, skicka materialet till rudy(@)ungdomsfotboll.se