fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Ung & talangfull målvakt lämnar IK Zenith – klar för Hisingsbacka FC

Published

on

Hisingsbackas damlag har tidigare presenterat spelare som Bella Björklund, Ida Mardoukh, Marie Åhs som nya spelare inför säsongen 2020. Man har även presenterat Anna Furberg som nytt tillskott i tränarstaben vilket känns oerhört spännande.

Läs också: Hisingsbacka FC:s damlag bjuder in till öppna träningar

Idag har man presenterat ytterligare en spelare och det är ingen mindre än den unga och talangfulla målvakten Ebba Lindvall. Hon lämnar IK Zenith där hon har spelat med bland annat Division 2-laget, F17-laget och F15-laget.

– Innan jag ens hade tränat med Hisingsbacka fick jag en bra känsla av tränare och laget. Beslutet kom nog nånstans efter första målvaktsträningen, då visste jag helt säkert att jag skulle få en bra utveckling. Klubbens målsättning har även varit väldigt klar både för mig och laget, säger Ebba Linvall om klubbytet till Hisingsbackas hemsida.

Och så här säger Hisingsbackas huvudtränare Jenny Holm och nyförvärvet.

– Ebba är en ung men fantastiskt ambitiös och träningsvillig målvakt som har erfarenhet från Division 2-spel i år. Hon är otroligt reflexsnabb och totalt orädd och kommer att tillföra laget och målvaktskollegan Halvar otroligt mycket genom pondus, snack och sin träningsvillighet. Jag tror att hon kommer utvecklas enormt mycket hos oss med Juan (målvaktstränare) i spetsen och det ska bli otroligt roligt att jobba med en sådan ambitiös spelare, säger huvudtränare Jenny Holm.

Läs också: Hisingsbacka FC tillbaka i Gothia Cup med första flicklaget sedan 2016

Har haft äran att se Ebba spela vid några tillfällen och det är en väldigt intressant målvakt som om hon får bra målvaktsträning kan ta enorma kliv i sin utveckling. Skall bli kul att se henne i sina nya klubbfärger.

Önskar Ebba all lycka till!

Läs mer kortare intervju med Ebba på Hisingsbackas hemsida: https://www.hbfc.se/hbfc-dam/nyheter/1407016/ung-talangfull-malvakt-ar-klar-for-oss

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media