fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Toppmötet mellan Älvsborg & Tölö slutade med seger för Tölö IF

Publicerad

den

Härligt söndag och vilket underbart väder vi har haft idag. Att se fotboll var ju givet så jag bestämde mig för att åka till Påvelundsplan för att titta på toppmötet mellan Älvsborgs FF och Tölö IF F-00.

Älsvborgs FF som leder serien och Tölö IF som blev Gothia Cup-finalister i år. Det var upplagt för en riktigt bra match och så blev det också. Jag tycker att båda lagen spelade mycket bra och fick mitt fotbollshjärta att njuta.

Det är underbart att se två lag som vill rulla boll och som gör detta med bravur. Flera sekvenser där man mer eller mindre spelar ut det andra laget. Detta gäller båda lagen.

Men sedan fanns det självförtroendet kvar hos Tölö IF efter Gothia Cup succén kändes det som. Det märktes att tjejerna var extra taggade och man tog tag i matchen direkt. Efter 9 minuten lyckades Amanda Lund nicka in 0-1 på en hörna. Därefter fortsatte Tölö att ånga på och i 22 minuten gör Amanda Lund 0-2 snyggt framspelad av Cornelia Kapocs.

Men Älvsborgs FF ville inte vara sämre och reducerar till 1-2 i 38 minuten. Ett mycket fint anfall.

Halvlek: Älvsborgs FF – Tölö IF 1-2

Tölös Cornelia Kapocs utökar ledningen med 1-3 direkt i andra halvlek och Amanda Lund gör 1-4 bara några minuter efter. En tung dag för Älvsborg som gör en bra match. Älvsborgs Andrea Bergsdottir stod för matchens snyggaste mål när hon via ett snyggt skott kunde göra 2-4. Det blev också slutresultatet.

När folk säger att flickfotbollen är inget att ha, att flickfotbollen är för dåligt och så vidare. Då har dom missat sådana här matcher. Jag är verkligen nöjd och är oerhört glad över att se hur fint skolade dessa flickor är. Så till alla er som har varit delaktiga i deras utbildning, fasiken vad bra ni är!

Tack Älvsborgs FF och Tölö IF för en mycket bra genomförd match. Grattis Tölö IF till segern!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media