Connect with us

Flickfotboll

Tindra Nilsson såg till att Eriksberg vann mötet mot Hovås Billdal

Klockan 14:15 drog matchen igång mellan Eriksbergs IF och Hovås Billdal IF F-00 på Krokängsplan. En match som jag sett framemot hela veckan.

Väl på plats så fick jag se Tindra Nilsson göra 1-0 till Eriksberg precis i inledningen av matchen. Ett skott som gick över Hovås Billdals målvakt Wilma Kajtner och in i mål.

Personligen trodde jag att detta skulle bli en oerhört svår match för Eriksberg med tanke på hur bra Hovås Billdal har sett ut på sistone. I första halvlek så var det just Hovås Billdal som hade taktpinnen och styrde spelet genom sitt fina spel. Tyvärr gav inte detta någon utdelning.

I andra halvlek var dock Hovås Billdal väldigt svaga och hade inte kvar sitt fina spel från första halvlek. Jag tycker att båda lagen såg väldigt trötta och ofokuserade ut. Många som slarvade med sina passningar och inget av lagen hade något vidare spel.

Det fanns några spelare som verkligen stack ut idag och gjorde en riktigt bra insats. Det var Eriksbergs mittbackspar Sofia Laifa och Felicia De Feo som stoppade allt. Dom gjorde det oerhört svårt för Paulina Nyström och Hovås Billdal.

En annan spelare som imponerade under matchen var Estella Nyberg från Hovås Billdal som bara växer och växer som spelare i mina ögon. Hon är väldigt bra i sin roll på mittfältet.

Eriksberg vinner den här matchen med 1-0 och Tindra Nilsson blev stor matchhjälte med matchens enda mål. Kul för Eriksberg som behövde den här vinsten för självförtroendet känns det som.

****

En tanke som slagit mig på sistone är: Vad händer med Eriksbergs duktiga gäng nästa år? Har man tänkte att starta ett juniorlag eller tänker man slussa iväg flickorna till andra klubbar? Oavsett vad man gör så hade det nog varit läge med att gå ut med något redan nu?

Spännande och se vad som presenteras.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Andrea Pajovic tar klivet in i seniorfotbollen – klar för Jitex

Flickfotboll

Anmäl dig till målvaktscampen 2020

Ungdomsfotboll

Wilma Jensen Berg lämnar Kopparbergs/Göteborg FC – återvänder till Eriksbergs IF

Flickfotboll

Felicia De Feo lämnar Kopparbergs/Göteborg FC – klar för Alingsås FC

Flickfotboll

Wilma Jensen Berg lämnar Eriksbergs IF – klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Flickfotboll

Gothia Cup: Wilma Jensen Berg bakom Eriksbergs seger – nu väntar 8-delsfinal

Pojkfotboll

Ålborg: Magisk match av Hovås Billdal IF “Jag tror att vi har en chans att ta hem allting”

Pojkfotboll

Ålborg: Hovås Billdal IF vidare från gruppspelet

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet