fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Theo Danielsson visade vägen när Västra Frölunda P-01 vann

Publicerad

den

För er som inte vet så har vår skribent Tom Andersson sluta skriva hos oss och jag kommer återigen rapportera från flickfotbollen och pojkfotbollen framöver. Det känns riktigt kul.

Igår så var det dags för mig att kolla lite pojkfotboll igen så jag begav mig till Kobbegården där Askims IK P-01 tog emot Västra Frölunda.

Västra Frölunda har jag sett tidigare, både under Gothia Cup och i någon träningsmatch förra säsongen. Jag hade någorlunda koll på Västra Frölunda inför denna match. Dom jag dock inte hade koll på var Askims IK och vad positivt överraskad jag blev.

Jag har hört att Askims IK har några duktiga pojklag och förstod direkt att detta lag var ett av dom.

Matchen bjöd stundtals på några riktigt fina delikatesser och fina individuella prestationer. Båda lagen bjöd också på väldigt bra spel, ett spel som värmde mitt fotbollshjärta. Kul att fler och fler lag försöker rulla boll och har det som grundfilosofi.

Att Västra Frölunda är duktiga det visste vi och det visade dom även denna match. Askims IK hade svårt att få stopp på dom och deras farliga kantspel där spelare som Theo Danielsson briljerade. Theo låg också bakom Västra Frölundas ledningsmål.

Frölunda fortsatte att anfalla gång på gång och i ett läge så kommer Askims målvakt sent in i en duell och får gult kort. Detta resulterade i att han fick en korttidsutvisning, läs mer om den regeln här: http://www.gbgfotboll.com/korttidsutvisning-vid-gult-kort-vem-kom-pa-denna-regel/

Askim var tvungen att ställa en utespelare i mål och Västra Frölunda fick frispark. En frispark som Lucas Ucar förvaltade väl. Men Askims IK gav sig inte, man började dock köra lite längre bollar på deras snabba anfallare. Detta gjorde att det öppnades luckor i Frölundas försvar, Frölunda gör en felpass och Noah Mannerström Egvik utnyttjade detta och kunde reducera för Askim genom ett snyggt skott utifrån.

I halvlek vet jag inte vad Västra Frölundas tränare sade till sina spelare. Det som dock märktes var att man drog upp tempot avsevärt och man gjorde både 1-3 och 1-4 precis i början av andra halvlek. Tung start för Askims IK i andra halvlek.

Matchen slutade 2-4 till Västra Frölunda som ledare serien med fyra raka segrar.

Det fanns två spelare under matchen som jag vill ge någon extra stjärna till. Den ena spelar i Västra Frölunda och heter Abdoulie Jobe. Den andra spelar i Askims IK och heter Gustav Hansson. Tack för att ni styr och ställer under matchen på ett ypperligt sätt. Härligt att se sådana ledare på plan, fortsätt så.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media