fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Sverigecupen: Stocksunds Tom Strannegård, en av turneringens snackisar

Published

on

Ett av lagen som jag har sett framemot att se under turneringen är Dalkurd FF just för att dom är en spännande klubb som på kort tid lyckats etablera sig i svensk elitfotboll. Inför turneringen hade jag väldigt dålig koll på föreningens ungdomslag och var nyfiken på hur deras ungdomsverksamhet ser ut.

Tyvärr har jag inte haft möjligheten att se deras två inledande matcher i turneringen. Matcher som man tyvärr förlorade men i matchen mot IFK Stocksund var jag på plats och fick se Dalkurd ta ledningen med 1-0 via Roni Said.

Ledningen stod sig väldigt länge och det såg ut som att Dalkurd skulle få sin första trepoängare i turneringen. Men så i slutet av matchen kunde IFK Stocksund kvittera till 1-1 via Tom Strannegård vilket också blev slutresultatet.

Tom är precis som Rödebys Jerry Schylström en av turneringens snackisar. Tom Strannegård har nämligen vid flera tillfällen blivit inbjuden av Chelsea FC för att spela stora turneringar runt om i Europa. Han var även med och spelade med Chelsea under Lennart Johansson Academy Trophy i somras. Jag förstår varför han blir inbjuden av Chelsea, han är riktigt bra och påminner mycket om Norges Martin Ødegaard.

Tyvärr gick det inte hela vägen för Dalkurd i den här turneringen. Man slutade på en fjärdeplats i gruppen och imorgon väntar placeringsmatch mot Bollnäs GIF.

IFK Stocksund vann gruppen med sju poäng och är klara för a-slutspel. I 8-delsfinalen ställs man mot Örebro SK. Kan bli en riktigt bra match.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media