fbpx
Connect with us

Intervjuer

Johanna Frändén, första mötet med Zlatan var frostigt

Published

on

För två år sedan fick jag möjligheten att intervjua Aftonbladets Johanna Frändén. Hon sitter även med som expert på SVT under EM i Frankrike. Läs gärna intervjun jag gjorde med henne här nedan.

Hej Johanna, sportjournalist på Aftonbladet med fokus på Spanien & Frankrike. Det måste ju vara rena drömmen. Hur ser en matchdag ut för dig till exempel?

– Hej Rudy. En matchdag är inte så särskilt dramatisk fram till match. Är det hemmamatch i Paris brukar jag läsa in mig på de franska tidningarna, blogga en aning och sedan dra iväg till Parc de princes. Sen är det jobb fram till 02-tiden på natten, intervjuer ska göras i mixade zonen, artiklar ska skrivas och krönikor ska skickas in.

Det hela började med att du skulle följa Zlatan och hans tid i  FC Barcelona. Hur var första mötet med Zlatan?
– Det första mötet med honom sedan han kom till Barcelona var frostigt. De var på träningsläger i Los Angeles och jag försökte ställa en fråga efter en träning, men Zlatan svarade att han inte tänkte prata med mig eller någon annan på Aftonbladet, som han bojkottade vid tidpunkten.


Du har ju träffat många fotbollspelare genom åren men vilken är din ”Drömintervju” som ännu inte blivit av?
Francesco Totti. Jag har fått intervjua honom via mejl en gång, men det är inte samma sak så klart. Sen skulle jag gärna träffa Eric Cantona om man inkluderar pensionerade lirare.

För dom som drömmer om att bli sportjournalist? Hur kan man gå tillväga, hur gick du tillväga? Några tips & råd?
– Jag gick en ganska traditionell väg med plugg på journalisthögskolan i Göteborg, praktik på Aftonbladet och sedan jobb där. Men nuförtiden kan man ju hitta fram via olika webbsidor, Svenska fans och liknande, eller starta en egen blogg. Men man ska ha tur och tajming också. När jag precis var färdigutbildad 2006 fanns det ganska mycket journalistjobb. Så är inte fallet just nu till exempel. Dessvärre.

Du har ju sett otroligt mycket fotboll. Har du någon fotbollsfilosofi? Vilket lag spelar den bästa fotbollen enligt dig och varför?
– Jag kan uppskatta det mesta, men jag gillar generellt lag som hushåller med sina resurser och tränare som lyckas få ut det mesta av det man har. Det kan förstås vara tikitaka-spel om man förfogar över Barcelonas eller Bayern München a-trupp, men lika väl kan det vara att få ett svenskt landslag att dra åt samma håll och hålla jämna steg med till exempel Tyskland. Generellt är jag svag för italiensk fotboll.

//Rudy Alvarado

Foto: Aftonbladet

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss