Följ oss

Flickfotboll

Supersöndag: Intervju med VD:n för Svenskalag.se

Publicerad

den

Det finns en mängd olika tjänster för föreningar och lag för att skapa egna hemsidor för sina verksamheter. Av alla dessa har jag en personlig favorit och det är Svenskalag.se . Under sommaren fick jag möjligheten att göra en intervju med deras VD, Robert Larsén.

Detta är min första intervju i min satsning ”Supersöndag” där jag varje söndag tänker släppa en intervju med intressanta personer. Visst låter det bra?

Hej Robert, VD på Svenskalag.se, hur kom du på idén om att starta Svenskalag.se? Hur länge har du jobbat med konceptet?
Hej, det började faktiskt redan 2006 då jag och en kompis började skissa på en ny hemsida till min dåvarande klubb Svärtinge SK. Jag spelade själv i seniorlaget så vi lade fokus på att bygga en hemsida med spelarprofiler, matchrapporter och spelarstatistik. Ganska snart insåg vi att den sida vi höll på att bygga skulle mycket väl kunna fungera för fler fotbollslag, och det dröjde inte länge förrän några andra lokala lag hörde av sig och ville ha en liknande hemsida.

I dec av 2007 lanserade vi Svenskalag.se som tjänst och redan då hade vi ca 250 aktiva lagsidor. Sedan dess har vi fortsatt att utveckla tjänsten för fler sporter och både små och stora föreningar. Idag har vi nästan 9000 aktiva lag- eller klubbsidor och omkring 100 000 ledare som dagligen kommunicerar via sin hemsida på Svenskalag.se.

Svenskalag.se är ju min personliga favorit när man skall välja en sådan tjänst som förening. Vad är det som gör er så himla bra? Vad kan jag förvänta mig som förening när man väljer er tjänst?

Vad kul att du tycker det!

Meningen med Svenskalag.se är att förenkla vardagen för alla idrottsledare. Det ska gå snabbt att meddela att matchen är inställd, skicka en kallelse till sommarens cup, publicera en nyhet eller fylla i närvaro på senaste träningen. Vi är extra noga med att alltid bygga funktioner som är enkla att förstå och som verkligen sparar tid för alla i laget.

Vad som gör oss så bra?

Om jag ska försöka sammanfatta i fem punkter:
1. Enkel att administrera
2. Gratis
3. Snyggt och rent
4. Tidsparande
5. Fri telefon och mejl-support

När man väljer Svenskalag.se kan man förvänta sig en tjänst som verkligen fungerar. Sedan starten 2007 har vi inte tappat en enda förening vilket talar lite för hur nöjda våra föreningar är. Att byta hemsida är kanske inte alltid så smidigt men vi gör alltid allt vi kan för att underlätta en flytt till oss. Därför lägger vi upp alla lag, importerar alla föreningens medlemmar samt skapar en snygg design helt utan kostnad.


Hur många av era användare är från Göteborg? Skulle ni vilja bli fler i Göteborgsområdet?
Ungefär 15% av våra användare kommer från Göteborgsområdet. Bara några exempel är GAIS, Lerums IS, BK Häcken, Hovås billdal IF

Självklart vill bli fler! Det är bara att man som förening anmäler sitt intresse så skapar vi en testsida.

Vad har du för målsättning för Svenskalag.se?
Vi vill fortsätta växa i samma takt och inom 2 år vara Sveriges största webbtjänst för idrottsföreningar. Vi har även fler spännande tjänster på gång inom idrotten som vi hoppas kunna lansera i höst. Mer säger jag inte.

Vad tycker du om bloggen RudyAlvarado.com?
Helt fantastisk! Jag tycker generellt att det skrivs för lite om lokalfotbollen i de traditionella medierna, särskilt på ungdomsnivå. Det är just bloggar som din som bidrar till att marknadsföra och öka intresset för den lokala fotbollen, kul!

Jag vill tacka Robert för att han tagit sig tiden att svara på mina frågor och du, glöm inte att registrera ditt lag på Svenskalag.se redan idag.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


9 Kommentarer

9 Comments

 1. Per

  Aug 11, 2013 at 2:57 e m

  Det är ju tydligt att du inte har några journalistiska ambitioner överhuvudtaget. Du lyckas i en ”intervju” både hylla dig själv och företaget du vill tipsa om. Bara att ställa frågan om vad han tycker om din blogg? vad ska han svara? Det blir lätt parodiskt. Som reklam är det kanon. Dock får man vara tydlig med det i sådana fall från början. Objektivitet och ett kritiskt öga hade inte varit fel. Just nu känns bloggen mest som ett skyltfönster för dig själv. Det blir kontraproduktivt.

  • nicklas

   Aug 11, 2013 at 4:24 e m

   100% sanna ord, håller med dig helt och hållet Per.

  • RudyAlvarado

   Aug 11, 2013 at 4:32 e m

   Tack för din kommentar Per. Jag har inga ambitioner att jobba med journalistik och har aldrig haft det. Att följa ungdomsfotbollen i Göteborg och skriva om det är dock väldigt kul.

   Det är kul att höra vad ett sådant stort varumärke tycker om bloggen. Så självklart är det intressant. Man Vill ju förknippas med starka varumärken.

   //Rudy Alvarado

   • Thomas Möll

    Aug 11, 2013 at 6:56 e m

    Jag måste hålla med Per, Rudy. Tycker att du tappat perspektivet. Du skriver att du tycker det är kul att skriva om ungdomsfotbollen i Göteborg och det var också intrycket jag fick i början när det hela kändes kravlöst. I dag känns det mer som du vill bygga ett eget varumärke, vilket skrattretande inlägg som detta eller det om Hyundaiflosklet påvisar.

    Än mer underligt blir ju detta med tanke på din läsarbas. Snittåldern på dina läsare är antagligen runt 16 och det är väl bara Jag, Per, Niklas, stollarna i Hönö/Björkö och några till som drar upp medelåldern. Inte den ekonomiskt starkaste gruppen. Att då klaga hos oss läsare på att sponsorintäkterna är för dåliga och att du kanske ska lägga ner bloggen pga det blir bara löjligt.

    Är det inte en blogg som ungdomsspelarna eller deras tränare ska läsa du vill ha så är väl det helt okej. Men försök inte lossas att det är något annat. Det är två båtar du får svårt att sitta i samtidigt. Är det å andra sidan en blogg som den du vill ha så är jag den första att applådera. Som sagt uppskattade din blogg ordentligt i början och så även fortfarande… för det mesta ;).

    Bestämmer du dig för det första, vilket jag hoppas, så ber jag dig tänka på att det är unga tjejer och killar du skriver om. Inläggen från Elitlägren i somras var inte så värst smidiga. Varken om killarnas så kallade ”underprestation” och hur du tyckte de skulle spelat eller gjort uttagningarna, eller om avhoppen från tjejernas läger. Ut i fall du inte visste så har din blogg fått ganska så stort genomslag bland ungdomarna och således blir även ryktesspridningen därefter. Det märker vi som jobbar med ungdomsfotbollen. Inlägget om GDFFsoppan var bra mycket smidigare.

    Kämpa på Rudy! Hoppas bloggen överlever, men i rätt anda.

    • RudyAlvarado

     Aug 11, 2013 at 7:11 e m

     Hej Thomas!

     Tack för ditt meddelande och jag tar tacksamt emot era tankar. Att jag söker sponsorer eller hade hoppats på att fler skulle se värdet i detta ser jag inte som någon konstighet. I dagsläget kostar det mer än vad det smakar och då har tanken att lägga ner bloggen slagit mig. Ta bensinkostnaden till exempel, det är inte billigt att åka runt på alla matcher osv. Självklart vill jag inte lägga ner den eftersom jag vet att det finns ett värde i den idag. Men som det är idag kan jag tyvärr inte fortsätta med den. Jag hoppas någon annan vill ta över bloggandet om ungdomsfotbollen i framtiden.

     Vad gäller inläggen från lägret så är jag inte riktigt med dig. En stunden kritiserade jag = då fick jag klagomål på det. Andra gånger kritiserade jag inte = då kritiserade man mig för att jag inte kritiserade osv. Vad gäller avhoppen på tjejsidan, vad var det för fel på det?

     Som det ser ut nu så kommer bloggen inte att överleva och kan läggas ner redan i veckan som kommer. Men vi håller tummarna självklart!

     Tack återigen för ditt meddelande, det fick mig att tänka efter lite vilket är nyttigt ibland. Uppskattas!

     //Rudy Alvarado

    • Claes Sandros

     Aug 12, 2013 at 12:31 e m

     Sakfrågan först: Att bloggen är intressant märks väl på genomslaget till exempel detta inlägg får. Många engagerade ledare och föräldrar följer dig, Rudy, och det är nog få som har en sådan överblick och kunskap om ungdomsfotbollen i Göteborg som just du.
     Har full förståelse för att Rudy letar sätt att jaga finansiering för att möjliggöra ett fortsatt bloggande. Att medelåldern är så särdeles låg tror jag inte heller stämmer. Har hört många fler 35-40+-are än de 4-5 som du räknar upp, som tycker det är intressant att följa bloggen och gör det regelbundet.
     Att sedan bli kallad ”stolle” av pseudonymen ”Thomas Möll” vet jag inte om man ska ta som smicker eller hån. Jag väljer det förstnämnda. Omvärlden får gärna betrakta mig som ”stollig” om jag på det sättet bidrar till att en hel hög med tjejer och killar känner sig sedda och får en meningsfull fritid.
     Hade ”Thomas Möll” slutat klistra tvärsäkra etiketter på folk bakom sin anonyma fasad och istället bemödat sig med att ta reda på mer om det arbete och engagemang som plöjs ner i våra ungdomar så kanske ordvalet hade varit ett annat. Men som sagt – hoppas att det var menat som ett positivt omdöme eller i sämsta fall ett klantigt ordval. På tal om kritiken gällande ”smidiga inlägg”…

  • Viktor Bergman

   Aug 13, 2013 at 6:08 e m

   Den här bloggen bedrivs de facto som en ren förlustaffär av Rudy, inräknat kostnader för resor och serverutrymme. För att inte nämna all den tid han spenderar på era fotbollsplaner för att se på era barn/spelare, tid som han kanske bättre skulle spendera hemma med sin fästmö och ettåriga dotter. Han gör det ändå, driven av sin kärlek till fotbollen och till ungdomsfrågor. Jag själv har oftast svårt att ens få tag på honom, för varje gång jag ringer står han på någon Nånting-Nånting-Vallen och tittar på Pojkar 14 eller Flickor 16 så fotbollen har definitivt inte hamnat i skymundan.

   Att bygga sitt eget varumärke är något alla gör varje dag, även ni Per och
   Thomas. Det kanske blir lite tydligare när man har en blogg uppkallad efter sig själv. Om ni tittar noga så ser ni att sidan skriker av marknadsföring av Rudy som person, det är ingen hemlighet och är i ärlighetens namn ingen annan sak att bry sig om än Rudys. Han är utbildad Sportmarknadsförare, inte journalist, och vill givetvis se sig själv som en spelare i den branschen. Så länge han betalar, och som sagt går med förlust, så får han göra precis vad han vill med sin blogg.

   Många av er kanske tror att den här bloggen håvar in sponsorpengar och att Rudy börja grina när det inte längre kommer några pengar. Faktum är att det inte kommer några pengar överhuvudtaget, men när det väl gör det så blir han halshuggen för att han har tappat fokus.

   Om man ser till själva inlägget så erbjuder Svenskalag.se en tjänst som många föreningar använder och som även andra faktiskt har ett behov av. Oavsett om du är 16 eller 50 kan det vara intressant att veta vad som finns där ute, speciellt nu när alla är uppkopplade. Jag ser även fram emot en objektiv jämförelse mellan flera tjänster framöver.

   Så nästa gång ni sätter er ner och bestämmer er för att klanka ner på
   bloggen tycker jag nog att ni skall tänka efter lite över vilket arbete som
   läggs ner bakom kulisserna för att ni skall få gratis fotbollsrapportering.
   Annars finns ju alltid andra sajter som rapporterar om fotboll, lycka bara till
   med att hitta någon som ägnar så mycket tid åt ungdomsfotboll i Göteborg… se också till att hitta en som inte marknadsför sig själv.

 2. -

  Aug 11, 2013 at 4:27 e m

  Kommer det någon inlägg om utbilldningslägrerna?

  • RudyAlvarado

   Aug 11, 2013 at 4:32 e m

   Nej Tyvärr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Flickfotboll

Invitational: Blåvitts Jacob Olsen om förlusten mot PAOK

Publicerad

den

Det är fredag och IFK Göteborg Invitational U15 (P-04) är äntligen igång här i Prioritet Serneke Arena. Toppmötet mellan arrangörsföreningen IFK Göteborg och storklubben PAOK från Grekland drog igång turneringen. Föreningarna ställdes mot varandra i fjolårets final och då gick PAOK segrande ur striden.

Läs också: Guld till grekiska PAOK i IFK Göteborg Invitational 2017

Idag var det lite jämnare även om PAOK tog ledningen med 0-1 väldigt tidigt i matchen. Målet skakade om Blåvitt som inte riktigt var beredda på det och det dröjde till andra halvlek innan laget kom igång ordentligt. Tycker att IFK Göteborg gjorde en bra andra halvlek och var väldigt nära en kvittering men tyvärr slutade matchen 0-1 till PAOK.

IFK Göteborg mötte idag ett väldigt starkt PAOK som jag hade möjligheten att se i Lennart Johansson Academy Trophy förra året. En turnering som laget vann efter att ha besegrat FC Groningen med 4-2 i finalen.

Läs också: Guld till grekiska storklubben PAOK FC

Efter matchen fick vi ett snack med IFK Göteborgs lagkapten Jacob Olsen:

Nyligen spelat klart matchen mot PAOK från Grekland, hur känns det att möta internationellt motstånd?
– Det är alltid lika kul, lagen håller oftast väldigt hög kvalité och det är utvecklande vilket är kul.

Förlust med 0-1 bara, vad är dina tankar?
– Lite surt men jag tycker att vi gör en bra kämparinsats, vi gör en defensiv bra insats och jobbar hela matchen. Att dom gör 0-1 på ett misstag är ju självklart surt.

Om vi ser på halvlekarna, ni gör en tyngre första halvlek och andra halvleken gjorde ni det betydligt bättre. Hur kommer det sig?
– I andra halvlek så tror jag att vi fick lite bättre självförtroende och dom var inte så bra som vi trodde. Visst var dom bra men vi gjorde det också väldigt bra.

Tror ni att ni ta er till final precis som P03-laget gjorde förra säsongen?
– Absolut! Fortsätter vi göra sådana här kämparinsatser så tror jag att vi kan ta vilket lag som helst. Att det blev 0-1 här var ju självklart surt men vi tar nya tag.

Läs också: OLKA Sportresor stolt samarbetspartner till Ungdomsfotboll.se

Nu väntar en liten paus för IFK Göteborg som får ladda om batterierna då nästa match väntar kl 20:00 och spelas på Kviberg 5. Motståndet kommer Ishöj IF från Danmark att stå för.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Pia Sundhage har kallat 66 spelare till F15-landslaget & deras läger på Bosön

Publicerad

den

Nyligen befann sig F15-landslaget i Finland där dubbellandskamp mot just Finland väntade. Nu är det dags för F15-landslaget att samlas igen och förbundskapten Pia Sundhage har tagit ut 66 spelare till landslagsläger på Bosön.

Läs också: Intervju med Sara Johanson ”Representera sitt land är bland det största man kan göra”

Pia Sundhage har även valt att dela upp dom uttagna i två olika grupper varav den första gruppen kommer att ha sitt läger den 1-5 november och den andra gruppen träffas den 15-19 november.

Följande spelare är uttagna till läger 1 (1-5 november):

Smilla Ahlberg – Boo FF
Alice Bergström – Tyresö FF
Emma Bergström Viksten – Umeå IK FF
Alexandra Calixte Rosengren – Hammarby IF
Annie Dahlberg – Älvängens IK
Felicia Démery Edin – BK Örnen
Ida Egegård – Hammarby IF FF
Moa Eklund – Jitex Mölndal BK
Fiona Eriksson – Gideonsbergs IF
Sanna Eriksson – Djurgårdens IF
Sara Eriksson – IF Brommapojkarna
Felicia Ersson – Kvarnsvedens IK
Ellinor Falck – Lerums IS
Ella Gerhardsson – Adolfsbergs IF
Wilma Grenryd – Nyköping BIS
Ellen Hedeås – Norrstrands IF
Adina Jansson – Säffle FF
Lisa Jansson – Säffle FF
Sara Johansson – Rynninge IK
Monica Jusu Bah – Mariehem SK
Emma Kimell – Enskede IK
Amanda Källström – Edsbyns IF FF
Ellen Lindqvist – Rödeby AIF
Hanna Lofthammar – Husqvarna FF
Astrid Norman – Kvarnsvedens IK
Ida Pergeman – AIK FF
Johanna Renmark – Gideonsbergs IF
Klara Spjuth – Boo FF
Alva Sundqvist – Boo FF
Lisa Wahlberg – Husqvarna FF
Maja Vesterberg – Piteå IF DFF
Hanna Wijk – Lerums IS
Amanda Wulff – Nyköpings BIS

Läs också: SM: Rosa Kafaji hade stor uppvisning när AIK körde över Gideonsbergs IF

Följande spelare är uttagna till läger 2 (15-19 november)

Lone Adolfsson Strenius – Karlskrona FF
Deborah Aittokallio – Luleå SK
Tilda Andrén – IK Zenith
Emma Blomberg – IFK Kalmar
Ebba Cabander – Örebro SK Söder
Saga Carlsson – Umeå IK FF
Alma Davis – Härnösands SK
Vendela Dreifaldt – Hammarby IF
Sara Eriksson – Skiljebo SK
Hanna Hallgren – FK Karlskrona
Frida Hedin – Norrstrands IF
Elin Hjelte – IFK Mora FK
Alicia Holmberg – Selånger FK
Alva Hyttinen – Västanfors IF FK
Serina Iddrisu Backmark – AIK FF
Emelie Maria Jansson – Boo FF
Elma Junttila Nelhage – IK Zenith
Rusul Rosa Kafaji – AIK FF
Cornela Karlsson – Örebro SK Söder
Lizette Kennethsson – IFK Värnamo
Julia Laukström – AIK FF
Clara Lostelius Vikman – Västerås BK 30
Klara Nyberg – Själevads IK
Joséphine Nyblom Batafoé – IFK Kalmar
Nellie Nygren – Sävedalens IF
Sefanit Luwan Samrawe – AIK FF
Elma Smajic – FC Vetlanda Dam
Elin Svahn – Mallbackens IF Sunne
Johanna Svedberg – Sävedalens IF
Alice Söndergaard – Lerums IS
Emma Wahlsten – Sävedalens IF
Matilda Vinberg – Enskede IK
Sara Öjebo – Rävåsens IK Karlskoga

Läs också: Gideonbergs Johanna Renmark om premiärlandskampen mot Norge

Önskar samtliga spelare all lycka till!

Praktiktider i Vinnarhallen

 • 1 & 15 nov: 16-18
 • 2 & 16 nov: 9.45-12.15 och 15.30-17.30
 • 3 & 17 nov: 10-12
 • 4 & 18 nov: 11-13 (internmatch)
 • 5 & 19 nov: 9-11

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Intervju med Sara Johanson ”Representera sitt land är bland det största man kan göra”

Publicerad

den

Dagarna efter att Sara Johanson, Rynninge IK kommit hem från dubbellandskamperna i Finland fick vi på Ungdomsfotboll.se möjligheten att intervjua henne. I den här intervjun beskriver Sara sin säsong, känslan att sätta på sig landslagströjan och hennes tankar kring fotbollen både på kort och långsikt

Läs också: AIK:s lagkapten Felicia Saving är den ljusaste stjärnan på himlen

Vem är Sara Johanson?
– Som person är jag nog ganska lugn och känner mig ganska säker på mig själv. Lite samma på fotbollsplan. Brukar försöka behålla lugnet men såklart går det över gränser även för mig ibland. Är ganska öppen av mig och brukar försöka få med alla, även på plan.

Du har ju haft en väldigt händelserik säsong bakom dig, finns det någon höjdpunkt kring alla dessa upplevelser?
– Ja, som sagt, mycket har hänt denna säsong. Men höjdpunkten måste ändå varit att dra på sig den blågula dressen, stå och sjunga nationalsången och få representera sitt land. Men den största överraskningen måste vara uttagningen till första landslagslägret på Bosön. Såg så många duktiga spelare i Halmstad så trodde faktiskt inte att just jag skulle bli uttagen till Bosön.

Du har ju, som väldigt ung haft en viktig roll i ditt lag Rynninge IK under säsongen, där du i Division-1 spelat många matcher i den utsatta position som försvarare kan vara. Hur har säsongen varit tycker du?
– Säsongen började faktiskt i slutet på en annan historia. Har sedan 5-års ålder spelat i Hovsta IF. För några år sedan fick vi flytta över till Lillån men efter några roliga och lärorika år där fick vi lägga ner även det laget. Då var frågan vart jag skulle ta vägen. Det blev en flytt till Rynninge där jag skulle tillhöra Rynninge U som spelar i Div-3. Men när vår tränare fick ta över damlaget, fick även jag ta ett steg upp till damlaget. Efter det gick det bara uppför. Först fick jag hoppa in någon match, men redan efter ett par matcher fick jag äran att starta. Sen dess har jag spelat alla matcher jag kunnat. Känner inte att jag har någon speciellt utsatt position, vi jobbar som ett lag och alla hjälper varandra. För min egen del har denna säsong varit den bästa hittills. Det har gått väldigt fort men jag har lärt mig så mycket mer, både som fotbollsspelare och som person.

Läs också: Lisa Aronsson stor matchjälte när Örebro besegrade Gideonsbergs IF

Tyvärr så lyckades inte Rynninge IK hålla sig kvar i Division-1 trots en ordentlig uppryckning under hösten. Vad lyckades ni med under hösten som inte riktigt fungerade under våren?
– Framförallt blev det lite trubbel med tränare i början av våren. Vår träningsnärvaro var inte på topp i våras och det kändes inte som vi jobbade riktigt som ett lag. Nu under hösten har allt har blivit lite bättre. Vi var flera på träningarna, bättre fokus och vi jobbade ihop som ett lag. Det kändes i början av hösten att vi hade gett upp lite, fast vi faktiskt hade chansen. Sedan hände något, vi började ta poäng, vinna matcher. Vi trodde på oss själva men vi snubblade denna gång på målsnöret. Nu är det en del som lägger av, så nu får vi börja bygga på ett nytt lag som ska försöka ta oss tillbaka till Division-1 där vi faktiskt hör hemma.

Om vi pratar om din individuella säsong så har du varit iväg på både Utvecklingslägret i Halmstad och dubbellandskamperna mot Finland där du också fick göra landslagsdebut. Vi börjar med utvecklingslägret, hur var den upplevelsen?
– Utvecklingslägret i Halmstad är en upplevelse jag sent kommer glömma. Vi åkte till Halmstad med höga krav på oss själva och med målet att spela bra fotboll. Såklart det var nervöst i början, varje träning och match ser man folk i Sverigekläderna som står och antecknar. Men sen släppte det. Vi spelade riktigt bra fotboll och hade allmänt kul med riktigt sköna personer. Vi åkte hem till Örebro, obesegrade och nöjda med våra resultat. För min egen del kändes det faktiskt riktigt bra. Kände själv att jag kunde prestera så bra jag vet att jag kan.

Sedan har vi ju som sagt dubbellandskamperna i Finland, hur var det att sätta på sig landslagströjan?
– Som sagt, att representera sitt land är bland det största man kan göra. Att stå på plan, veta att man spelar med de bästa i sitt land i sin ålder, det är mäktigt. Man märker verkligen att man spelar med bra spelare. Trodde att Division-1 var väldigt tufft, men att spela i landslaget var ett steg till. Känner att jag bara under dessa två landslagsläger jag varit på, utvecklats enormt mycket som fotbollsspelare. Jag har inte bara lärt mig vad som ska göras på plan, det är mycket mer än så. Allt runt omkring blir en ny upplevelse.

Läs också: Örebros Eila Wennerholm inför SM-gruppspelet som väntar ”Ett lag som aldrig ger upp”

Hur är det att åka iväg på landskamper?
– Det är ingen vanlig resa att göra. Man får resa längre, man är borta längre och att resa själv är inget jag gjort mycket förut. Att åka på en skolvecka, missar mycket i skolan. Själv tycker jag det är väldigt viktigt även med skolan, så jag måste hitta lägen där jag även hinner med skolarbeten. Tycker det även är viktigt att skolan stöttar en när man behöver åka iväg på sådana resor. Att man får med sig grejer att jobba med, så man inte missar allt. Det tycker jag själv har varit det tuffaste.

Låt oss blicka framåt, vad händer nu framöver? Vad har du för tankar kring din fotboll på kort sikt men även på lång sikt?
– Nu framöver gäller det att träna på och göra sig förberedd inför säsongen som kommer. Ett mål för laget är ju att ta oss tillbaka till Division-1. För min egen del gäller det att fortsätta träna och utvecklas. Sedan hoppas jag även att det blir några fler landslagsläger. Sedan är det ju dags för gymnasieval. Det lutar att gå NIU så jag ser fram emot att få träna ännu mer och utvecklas. Beroende på hur den här säsongen går så får vi väl se hur det blir framöver.

Vi från Ungdomsfotboll.se tackar Sara så mycket för intervjun och önskar dig lycka till kring allting som kommer här framöver.

// Sebastian Moberg

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

kia newbody forenadebil agoodchoice stanno Oderland alvarado

Copyright © 2018 Alvarado Sport & Media