fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Supersöndag: Intervju med VD:n för Svenskalag.se

Publicerad

den

Det finns en mängd olika tjänster för föreningar och lag för att skapa egna hemsidor för sina verksamheter. Av alla dessa har jag en personlig favorit och det är Svenskalag.se . Under sommaren fick jag möjligheten att göra en intervju med deras VD, Robert Larsén.

Detta är min första intervju i min satsning ”Supersöndag” där jag varje söndag tänker släppa en intervju med intressanta personer. Visst låter det bra?

Hej Robert, VD på Svenskalag.se, hur kom du på idén om att starta Svenskalag.se? Hur länge har du jobbat med konceptet?
Hej, det började faktiskt redan 2006 då jag och en kompis började skissa på en ny hemsida till min dåvarande klubb Svärtinge SK. Jag spelade själv i seniorlaget så vi lade fokus på att bygga en hemsida med spelarprofiler, matchrapporter och spelarstatistik. Ganska snart insåg vi att den sida vi höll på att bygga skulle mycket väl kunna fungera för fler fotbollslag, och det dröjde inte länge förrän några andra lokala lag hörde av sig och ville ha en liknande hemsida.

I dec av 2007 lanserade vi Svenskalag.se som tjänst och redan då hade vi ca 250 aktiva lagsidor. Sedan dess har vi fortsatt att utveckla tjänsten för fler sporter och både små och stora föreningar. Idag har vi nästan 9000 aktiva lag- eller klubbsidor och omkring 100 000 ledare som dagligen kommunicerar via sin hemsida på Svenskalag.se.

Svenskalag.se är ju min personliga favorit när man skall välja en sådan tjänst som förening. Vad är det som gör er så himla bra? Vad kan jag förvänta mig som förening när man väljer er tjänst?

Vad kul att du tycker det!

Meningen med Svenskalag.se är att förenkla vardagen för alla idrottsledare. Det ska gå snabbt att meddela att matchen är inställd, skicka en kallelse till sommarens cup, publicera en nyhet eller fylla i närvaro på senaste träningen. Vi är extra noga med att alltid bygga funktioner som är enkla att förstå och som verkligen sparar tid för alla i laget.

Vad som gör oss så bra?

Om jag ska försöka sammanfatta i fem punkter:
1. Enkel att administrera
2. Gratis
3. Snyggt och rent
4. Tidsparande
5. Fri telefon och mejl-support

När man väljer Svenskalag.se kan man förvänta sig en tjänst som verkligen fungerar. Sedan starten 2007 har vi inte tappat en enda förening vilket talar lite för hur nöjda våra föreningar är. Att byta hemsida är kanske inte alltid så smidigt men vi gör alltid allt vi kan för att underlätta en flytt till oss. Därför lägger vi upp alla lag, importerar alla föreningens medlemmar samt skapar en snygg design helt utan kostnad.


Hur många av era användare är från Göteborg? Skulle ni vilja bli fler i Göteborgsområdet?
Ungefär 15% av våra användare kommer från Göteborgsområdet. Bara några exempel är GAIS, Lerums IS, BK Häcken, Hovås billdal IF

Självklart vill bli fler! Det är bara att man som förening anmäler sitt intresse så skapar vi en testsida.

Vad har du för målsättning för Svenskalag.se?
Vi vill fortsätta växa i samma takt och inom 2 år vara Sveriges största webbtjänst för idrottsföreningar. Vi har även fler spännande tjänster på gång inom idrotten som vi hoppas kunna lansera i höst. Mer säger jag inte.

Vad tycker du om bloggen RudyAlvarado.com?
Helt fantastisk! Jag tycker generellt att det skrivs för lite om lokalfotbollen i de traditionella medierna, särskilt på ungdomsnivå. Det är just bloggar som din som bidrar till att marknadsföra och öka intresset för den lokala fotbollen, kul!

Jag vill tacka Robert för att han tagit sig tiden att svara på mina frågor och du, glöm inte att registrera ditt lag på Svenskalag.se redan idag.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


9 Kommentarer

9 Comments

 1. Per

  aug 11, 2013 at 2:57 e m

  Det är ju tydligt att du inte har några journalistiska ambitioner överhuvudtaget. Du lyckas i en ”intervju” både hylla dig själv och företaget du vill tipsa om. Bara att ställa frågan om vad han tycker om din blogg? vad ska han svara? Det blir lätt parodiskt. Som reklam är det kanon. Dock får man vara tydlig med det i sådana fall från början. Objektivitet och ett kritiskt öga hade inte varit fel. Just nu känns bloggen mest som ett skyltfönster för dig själv. Det blir kontraproduktivt.

  • nicklas

   aug 11, 2013 at 4:24 e m

   100% sanna ord, håller med dig helt och hållet Per.

  • RudyAlvarado

   aug 11, 2013 at 4:32 e m

   Tack för din kommentar Per. Jag har inga ambitioner att jobba med journalistik och har aldrig haft det. Att följa ungdomsfotbollen i Göteborg och skriva om det är dock väldigt kul.

   Det är kul att höra vad ett sådant stort varumärke tycker om bloggen. Så självklart är det intressant. Man Vill ju förknippas med starka varumärken.

   //Rudy Alvarado

   • Thomas Möll

    aug 11, 2013 at 6:56 e m

    Jag måste hålla med Per, Rudy. Tycker att du tappat perspektivet. Du skriver att du tycker det är kul att skriva om ungdomsfotbollen i Göteborg och det var också intrycket jag fick i början när det hela kändes kravlöst. I dag känns det mer som du vill bygga ett eget varumärke, vilket skrattretande inlägg som detta eller det om Hyundaiflosklet påvisar.

    Än mer underligt blir ju detta med tanke på din läsarbas. Snittåldern på dina läsare är antagligen runt 16 och det är väl bara Jag, Per, Niklas, stollarna i Hönö/Björkö och några till som drar upp medelåldern. Inte den ekonomiskt starkaste gruppen. Att då klaga hos oss läsare på att sponsorintäkterna är för dåliga och att du kanske ska lägga ner bloggen pga det blir bara löjligt.

    Är det inte en blogg som ungdomsspelarna eller deras tränare ska läsa du vill ha så är väl det helt okej. Men försök inte lossas att det är något annat. Det är två båtar du får svårt att sitta i samtidigt. Är det å andra sidan en blogg som den du vill ha så är jag den första att applådera. Som sagt uppskattade din blogg ordentligt i början och så även fortfarande… för det mesta ;).

    Bestämmer du dig för det första, vilket jag hoppas, så ber jag dig tänka på att det är unga tjejer och killar du skriver om. Inläggen från Elitlägren i somras var inte så värst smidiga. Varken om killarnas så kallade ”underprestation” och hur du tyckte de skulle spelat eller gjort uttagningarna, eller om avhoppen från tjejernas läger. Ut i fall du inte visste så har din blogg fått ganska så stort genomslag bland ungdomarna och således blir även ryktesspridningen därefter. Det märker vi som jobbar med ungdomsfotbollen. Inlägget om GDFFsoppan var bra mycket smidigare.

    Kämpa på Rudy! Hoppas bloggen överlever, men i rätt anda.

    • RudyAlvarado

     aug 11, 2013 at 7:11 e m

     Hej Thomas!

     Tack för ditt meddelande och jag tar tacksamt emot era tankar. Att jag söker sponsorer eller hade hoppats på att fler skulle se värdet i detta ser jag inte som någon konstighet. I dagsläget kostar det mer än vad det smakar och då har tanken att lägga ner bloggen slagit mig. Ta bensinkostnaden till exempel, det är inte billigt att åka runt på alla matcher osv. Självklart vill jag inte lägga ner den eftersom jag vet att det finns ett värde i den idag. Men som det är idag kan jag tyvärr inte fortsätta med den. Jag hoppas någon annan vill ta över bloggandet om ungdomsfotbollen i framtiden.

     Vad gäller inläggen från lägret så är jag inte riktigt med dig. En stunden kritiserade jag = då fick jag klagomål på det. Andra gånger kritiserade jag inte = då kritiserade man mig för att jag inte kritiserade osv. Vad gäller avhoppen på tjejsidan, vad var det för fel på det?

     Som det ser ut nu så kommer bloggen inte att överleva och kan läggas ner redan i veckan som kommer. Men vi håller tummarna självklart!

     Tack återigen för ditt meddelande, det fick mig att tänka efter lite vilket är nyttigt ibland. Uppskattas!

     //Rudy Alvarado

    • Claes Sandros

     aug 12, 2013 at 12:31 e m

     Sakfrågan först: Att bloggen är intressant märks väl på genomslaget till exempel detta inlägg får. Många engagerade ledare och föräldrar följer dig, Rudy, och det är nog få som har en sådan överblick och kunskap om ungdomsfotbollen i Göteborg som just du.
     Har full förståelse för att Rudy letar sätt att jaga finansiering för att möjliggöra ett fortsatt bloggande. Att medelåldern är så särdeles låg tror jag inte heller stämmer. Har hört många fler 35-40+-are än de 4-5 som du räknar upp, som tycker det är intressant att följa bloggen och gör det regelbundet.
     Att sedan bli kallad ”stolle” av pseudonymen ”Thomas Möll” vet jag inte om man ska ta som smicker eller hån. Jag väljer det förstnämnda. Omvärlden får gärna betrakta mig som ”stollig” om jag på det sättet bidrar till att en hel hög med tjejer och killar känner sig sedda och får en meningsfull fritid.
     Hade ”Thomas Möll” slutat klistra tvärsäkra etiketter på folk bakom sin anonyma fasad och istället bemödat sig med att ta reda på mer om det arbete och engagemang som plöjs ner i våra ungdomar så kanske ordvalet hade varit ett annat. Men som sagt – hoppas att det var menat som ett positivt omdöme eller i sämsta fall ett klantigt ordval. På tal om kritiken gällande ”smidiga inlägg”…

  • Viktor Bergman

   aug 13, 2013 at 6:08 e m

   Den här bloggen bedrivs de facto som en ren förlustaffär av Rudy, inräknat kostnader för resor och serverutrymme. För att inte nämna all den tid han spenderar på era fotbollsplaner för att se på era barn/spelare, tid som han kanske bättre skulle spendera hemma med sin fästmö och ettåriga dotter. Han gör det ändå, driven av sin kärlek till fotbollen och till ungdomsfrågor. Jag själv har oftast svårt att ens få tag på honom, för varje gång jag ringer står han på någon Nånting-Nånting-Vallen och tittar på Pojkar 14 eller Flickor 16 så fotbollen har definitivt inte hamnat i skymundan.

   Att bygga sitt eget varumärke är något alla gör varje dag, även ni Per och
   Thomas. Det kanske blir lite tydligare när man har en blogg uppkallad efter sig själv. Om ni tittar noga så ser ni att sidan skriker av marknadsföring av Rudy som person, det är ingen hemlighet och är i ärlighetens namn ingen annan sak att bry sig om än Rudys. Han är utbildad Sportmarknadsförare, inte journalist, och vill givetvis se sig själv som en spelare i den branschen. Så länge han betalar, och som sagt går med förlust, så får han göra precis vad han vill med sin blogg.

   Många av er kanske tror att den här bloggen håvar in sponsorpengar och att Rudy börja grina när det inte längre kommer några pengar. Faktum är att det inte kommer några pengar överhuvudtaget, men när det väl gör det så blir han halshuggen för att han har tappat fokus.

   Om man ser till själva inlägget så erbjuder Svenskalag.se en tjänst som många föreningar använder och som även andra faktiskt har ett behov av. Oavsett om du är 16 eller 50 kan det vara intressant att veta vad som finns där ute, speciellt nu när alla är uppkopplade. Jag ser även fram emot en objektiv jämförelse mellan flera tjänster framöver.

   Så nästa gång ni sätter er ner och bestämmer er för att klanka ner på
   bloggen tycker jag nog att ni skall tänka efter lite över vilket arbete som
   läggs ner bakom kulisserna för att ni skall få gratis fotbollsrapportering.
   Annars finns ju alltid andra sajter som rapporterar om fotboll, lycka bara till
   med att hitta någon som ägnar så mycket tid åt ungdomsfotboll i Göteborg… se också till att hitta en som inte marknadsför sig själv.

 2. -

  aug 11, 2013 at 4:27 e m

  Kommer det någon inlägg om utbilldningslägrerna?

  • RudyAlvarado

   aug 11, 2013 at 4:32 e m

   Nej Tyvärr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Flickfotboll

Kristianstads Elvira Olofsson hyllar nya F17-serien: ”Kan utvecklas väldigt mycket”

Publicerad

den

Elvira Olofsson, 15, är en del av Kristianstads DFF:s duktiga F17-lag. Ungdomsfotboll.se fick en pratstund med den talangfulla innermittfältaren efter fredagens träning på Kristianstads IP.

Till vardags huserar Olofsson som offensiv mittfältare i KDFF.

– Jag är ganska teknisk. Offensiv. Jag gillar att söka boll och dribbla mycket, säger Elvira Olofsson.

Vad känner du att du vill förbättra?
Mycket med skotten, avsluten. Jag är ju offensiv innermittfältare och brukar komma upp i banan.

LÄS MER: Intervju med Skepplandas Linnea Enyck

Förra säsongen spelade Elvira Olofsson i Kristianstads DFF:s F17- och F19-lag. I en ny utgångsposition lossnade det ordentligt rent målmässigt. Hon gjorde totalt 16 mål under säsongen och utvecklades till ett farligt offensivt vapen i KDFF.

Det bara lossnade lite. Det blev inte så mycket mål året innan. Då gjorde jag bara två mål, men då spelade jag på en annan position som defensivt mittfältare. Sen när jag bytte position där lossnade det ganska snabbt.

Karriären började som fyraåring då Elvira Olofsson inledde med att spela i pojklaget Yngsjö IF. Kort därefter gick hon över till att börja spela med ett flicklag i Åhus IF. För tre år sedan gjorde Elvira Olofsson flytten till Kristianstads DFF.

I år kommer KDFF och Elvira Olofsson spela i nystartade F17-SM, som ersätter F16-SM den här säsongen.

LÄS MER: Hammarby flyttar upp Merlinda Shabanaj till A-laget

Det verkar spännande. Bättre lag, nya lag, mer elitsatsande lag. Det kommer bli högre tempo och jag tror att vi kan utvecklas väldigt mycket från det.

Var tror du ni står er i konkurrensen?
Om vi spelar vårt spel tror jag det kan gå ganska bra. Vi har ett fint spel när vi får igång det och kontrar snabbt. Det är vad vi är bra på. Jag tror det kan gå ganska bra.

Förutom spel i F17 och F19 har Elvira Olofsson fått känna på att träna med seniorlaget, vilka förra säsongen bärgade en fjärdeplats i Damallsvenskan.

Jag har fått träna några gånger. Nu i vinter har jag tränat en gång i veckan i tre veckor. Sen var jag uppe i somras en gång och tränade också. Annars har det inte blivit så mycket. Det har inte varit nån match.

Hur har det varit?
Det har känts bra. Jag har utvecklats väldigt mycket.

Vad är den stora skillnaden i A-laget?
Tempot på spelen och skickligheten. Fysiskt är jag inte den starkaste spelaren men det känns utmanande.

LÄS MER: Intervju med Örebros Ebba Cabander ”Varit det roligaste och mest utvecklande året hittills”

I år hoppas Elvira Olofsson få träna mer med A-laget och spela mer med F19. En dröm är också att en dag få dra på sig den blågula landslagströjan.

Då hon är född 2003 tillhör hon den årskull som Skåne valde att inte skicka till Elitlägret i Halmstad – och som en följd har skånskorna inte blivit uttagna till landslaget.

I början kändes det ganska surt men nu har vi fått en liten chans i och med ett extrainsatt läger. Det känns som en liten chans även om det inte är helt rättvist, men det kan det inte alltid vara. Det är bara att hoppas att de fortsätter se oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Lerums IS fick sin revansch från Gothia Cup-finalen – besegrade Hammarby IF

Publicerad

den

Säsongen börjar dra igång sakta men säkert. Det spelas massvis med träningsmatcher runt om i landet. Fick möjligheten att se en av dessa träningsmatcher idag.

Läs också: Alice Söndergaard utsedd till Årets idrottare 2018

Hammarby IF är i Göteborg på matchläger och ställdes idag mot Lerums IS. Två lag som stött på varandra flera gånger genom åren, senast i Gothia Cup-finalen förra året. En final som Hammarby IF vann på straffar.

Idag fick vi se en väldigt jämn första halvlek där båda lagen bjöd på stundtals bra fotboll och bra målchanser. I slutet av första halvlek fick Lerums IS straff och jag var helt säker på att Lerum skulle gå till halvtidsvilan med 1-0 ledning. Men riktigt så blev det inte. Hammarbys målvakt Wilma Hansen stod för en magisk räddning .

Läs också: Straffar avgjorde finalen mellan Lerum IS och Hammarby IF FF

Andra halvlek hade knappt dragit igång innan Hammarbys målspruta Vendela Dreifaldt höll sig framme och kunde ge laget ledningen med 1-0. Bara några minuter senare kunde Lerums IS kvittera till 1-1 via Alice Söndergaard.

En som gjorde det väldigt bra idag och som jag inte sett tidigare är Lerums IS västerback, Disa Brorsson. Trygg med bollen, bra teknik, lugn i sitt spel och väldigt skicklig på sin position. Kul att se!

Läs också: Nacka FC & Hammarby IF inleder ett samarbete

Hanna Wijk lyckades ge Lerums IS ledningen med 2-1 läckert framspelad av Alice Söndergaard men Hammarby och Grace Cespedes ville inte vara sämre. Grace som är känd för sitt skott och sin känsliga högerfot fick till ett drömskott som Lerums målvakt var chanslös på, 2-2.

Men sedan klev hon fram, Alice Söndergaard. Gjorde 3-2 via krysset och fastställde sedan slutresultatet till 4-2. Matchen stora gigant, är jag förvånad?

Grattis till segern Lerums IS! Bra jobbat!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Alice Söndergaard utsedd till Årets idrottare 2018

Publicerad

den

Lerums IS duktiga spelare Alice Söndergaard har blivit utsedd till Årets idrottare 2018 av Lerums Tidning med motiveringen:

”I höstas blev Alice Söndergaard uttagen i 15-årslandslaget. Hon har en nyckelroll i Lerums IS F03 och har under 2018 gjord många och avgörande mål när laget tagit guld i futsal-SM, silver i Gothia Cup och vunnit seniorernas division 4. I seriespelet blev hon skyttedrottning med 42 mål på 13 matcher.”

Läs också: Alice Söndergaard: ”Vi tänker inte bli trea i år igen!”

Är inte ett dugg förvånad då Alice haft en väldigt fin säsong och så här säger hon själv om året som varit

– 2018 har nog varit mitt bästa år, det har hänt så mycket och många personer har varit inblandade i min utveckling och sett vad jag kunnat bli bättre på, säger Alice Söndergaard till Lerums Tidning.

Vi gratulerar Alice Söndergaard till dina utmärkelsen. Grattis!

Läs också: Ungdomsfotbollen får utrymme i Newbodys kommande katalog

Visste du att Alice Söndergaard är med i Newbodys nya katalog? Kika in katalogen här: http://www.e-magin.se/paper/jj9d1n6n/paper/1

Är du nyfiken på att se Lerums IS och Alice Söndergaard spela så spelar dom en träningsmatch mot Hammarby IF idag klockan 14:00 i Prioritet Serneke Arena. Hoppas att vi ses där!

//Rudy Alvarado


Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media