Följ oss

Flickfotboll

Supersöndag: Intervju med VD:n för Svenskalag.se

Publicerad

den

Det finns en mängd olika tjänster för föreningar och lag för att skapa egna hemsidor för sina verksamheter. Av alla dessa har jag en personlig favorit och det är Svenskalag.se . Under sommaren fick jag möjligheten att göra en intervju med deras VD, Robert Larsén.

Detta är min första intervju i min satsning ”Supersöndag” där jag varje söndag tänker släppa en intervju med intressanta personer. Visst låter det bra?

Hej Robert, VD på Svenskalag.se, hur kom du på idén om att starta Svenskalag.se? Hur länge har du jobbat med konceptet?
Hej, det började faktiskt redan 2006 då jag och en kompis började skissa på en ny hemsida till min dåvarande klubb Svärtinge SK. Jag spelade själv i seniorlaget så vi lade fokus på att bygga en hemsida med spelarprofiler, matchrapporter och spelarstatistik. Ganska snart insåg vi att den sida vi höll på att bygga skulle mycket väl kunna fungera för fler fotbollslag, och det dröjde inte länge förrän några andra lokala lag hörde av sig och ville ha en liknande hemsida.

I dec av 2007 lanserade vi Svenskalag.se som tjänst och redan då hade vi ca 250 aktiva lagsidor. Sedan dess har vi fortsatt att utveckla tjänsten för fler sporter och både små och stora föreningar. Idag har vi nästan 9000 aktiva lag- eller klubbsidor och omkring 100 000 ledare som dagligen kommunicerar via sin hemsida på Svenskalag.se.

Svenskalag.se är ju min personliga favorit när man skall välja en sådan tjänst som förening. Vad är det som gör er så himla bra? Vad kan jag förvänta mig som förening när man väljer er tjänst?

Vad kul att du tycker det!

Meningen med Svenskalag.se är att förenkla vardagen för alla idrottsledare. Det ska gå snabbt att meddela att matchen är inställd, skicka en kallelse till sommarens cup, publicera en nyhet eller fylla i närvaro på senaste träningen. Vi är extra noga med att alltid bygga funktioner som är enkla att förstå och som verkligen sparar tid för alla i laget.

Vad som gör oss så bra?

Om jag ska försöka sammanfatta i fem punkter:
1. Enkel att administrera
2. Gratis
3. Snyggt och rent
4. Tidsparande
5. Fri telefon och mejl-support

När man väljer Svenskalag.se kan man förvänta sig en tjänst som verkligen fungerar. Sedan starten 2007 har vi inte tappat en enda förening vilket talar lite för hur nöjda våra föreningar är. Att byta hemsida är kanske inte alltid så smidigt men vi gör alltid allt vi kan för att underlätta en flytt till oss. Därför lägger vi upp alla lag, importerar alla föreningens medlemmar samt skapar en snygg design helt utan kostnad.


Hur många av era användare är från Göteborg? Skulle ni vilja bli fler i Göteborgsområdet?
Ungefär 15% av våra användare kommer från Göteborgsområdet. Bara några exempel är GAIS, Lerums IS, BK Häcken, Hovås billdal IF

Självklart vill bli fler! Det är bara att man som förening anmäler sitt intresse så skapar vi en testsida.

Vad har du för målsättning för Svenskalag.se?
Vi vill fortsätta växa i samma takt och inom 2 år vara Sveriges största webbtjänst för idrottsföreningar. Vi har även fler spännande tjänster på gång inom idrotten som vi hoppas kunna lansera i höst. Mer säger jag inte.

Vad tycker du om bloggen RudyAlvarado.com?
Helt fantastisk! Jag tycker generellt att det skrivs för lite om lokalfotbollen i de traditionella medierna, särskilt på ungdomsnivå. Det är just bloggar som din som bidrar till att marknadsföra och öka intresset för den lokala fotbollen, kul!

Jag vill tacka Robert för att han tagit sig tiden att svara på mina frågor och du, glöm inte att registrera ditt lag på Svenskalag.se redan idag.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


9 Kommentarer

9 Comments

 1. Per

  aug 11, 2013 at 2:57 e m

  Det är ju tydligt att du inte har några journalistiska ambitioner överhuvudtaget. Du lyckas i en ”intervju” både hylla dig själv och företaget du vill tipsa om. Bara att ställa frågan om vad han tycker om din blogg? vad ska han svara? Det blir lätt parodiskt. Som reklam är det kanon. Dock får man vara tydlig med det i sådana fall från början. Objektivitet och ett kritiskt öga hade inte varit fel. Just nu känns bloggen mest som ett skyltfönster för dig själv. Det blir kontraproduktivt.

  • nicklas

   aug 11, 2013 at 4:24 e m

   100% sanna ord, håller med dig helt och hållet Per.

  • RudyAlvarado

   aug 11, 2013 at 4:32 e m

   Tack för din kommentar Per. Jag har inga ambitioner att jobba med journalistik och har aldrig haft det. Att följa ungdomsfotbollen i Göteborg och skriva om det är dock väldigt kul.

   Det är kul att höra vad ett sådant stort varumärke tycker om bloggen. Så självklart är det intressant. Man Vill ju förknippas med starka varumärken.

   //Rudy Alvarado

   • Thomas Möll

    aug 11, 2013 at 6:56 e m

    Jag måste hålla med Per, Rudy. Tycker att du tappat perspektivet. Du skriver att du tycker det är kul att skriva om ungdomsfotbollen i Göteborg och det var också intrycket jag fick i början när det hela kändes kravlöst. I dag känns det mer som du vill bygga ett eget varumärke, vilket skrattretande inlägg som detta eller det om Hyundaiflosklet påvisar.

    Än mer underligt blir ju detta med tanke på din läsarbas. Snittåldern på dina läsare är antagligen runt 16 och det är väl bara Jag, Per, Niklas, stollarna i Hönö/Björkö och några till som drar upp medelåldern. Inte den ekonomiskt starkaste gruppen. Att då klaga hos oss läsare på att sponsorintäkterna är för dåliga och att du kanske ska lägga ner bloggen pga det blir bara löjligt.

    Är det inte en blogg som ungdomsspelarna eller deras tränare ska läsa du vill ha så är väl det helt okej. Men försök inte lossas att det är något annat. Det är två båtar du får svårt att sitta i samtidigt. Är det å andra sidan en blogg som den du vill ha så är jag den första att applådera. Som sagt uppskattade din blogg ordentligt i början och så även fortfarande… för det mesta ;).

    Bestämmer du dig för det första, vilket jag hoppas, så ber jag dig tänka på att det är unga tjejer och killar du skriver om. Inläggen från Elitlägren i somras var inte så värst smidiga. Varken om killarnas så kallade ”underprestation” och hur du tyckte de skulle spelat eller gjort uttagningarna, eller om avhoppen från tjejernas läger. Ut i fall du inte visste så har din blogg fått ganska så stort genomslag bland ungdomarna och således blir även ryktesspridningen därefter. Det märker vi som jobbar med ungdomsfotbollen. Inlägget om GDFFsoppan var bra mycket smidigare.

    Kämpa på Rudy! Hoppas bloggen överlever, men i rätt anda.

    • RudyAlvarado

     aug 11, 2013 at 7:11 e m

     Hej Thomas!

     Tack för ditt meddelande och jag tar tacksamt emot era tankar. Att jag söker sponsorer eller hade hoppats på att fler skulle se värdet i detta ser jag inte som någon konstighet. I dagsläget kostar det mer än vad det smakar och då har tanken att lägga ner bloggen slagit mig. Ta bensinkostnaden till exempel, det är inte billigt att åka runt på alla matcher osv. Självklart vill jag inte lägga ner den eftersom jag vet att det finns ett värde i den idag. Men som det är idag kan jag tyvärr inte fortsätta med den. Jag hoppas någon annan vill ta över bloggandet om ungdomsfotbollen i framtiden.

     Vad gäller inläggen från lägret så är jag inte riktigt med dig. En stunden kritiserade jag = då fick jag klagomål på det. Andra gånger kritiserade jag inte = då kritiserade man mig för att jag inte kritiserade osv. Vad gäller avhoppen på tjejsidan, vad var det för fel på det?

     Som det ser ut nu så kommer bloggen inte att överleva och kan läggas ner redan i veckan som kommer. Men vi håller tummarna självklart!

     Tack återigen för ditt meddelande, det fick mig att tänka efter lite vilket är nyttigt ibland. Uppskattas!

     //Rudy Alvarado

    • Claes Sandros

     aug 12, 2013 at 12:31 e m

     Sakfrågan först: Att bloggen är intressant märks väl på genomslaget till exempel detta inlägg får. Många engagerade ledare och föräldrar följer dig, Rudy, och det är nog få som har en sådan överblick och kunskap om ungdomsfotbollen i Göteborg som just du.
     Har full förståelse för att Rudy letar sätt att jaga finansiering för att möjliggöra ett fortsatt bloggande. Att medelåldern är så särdeles låg tror jag inte heller stämmer. Har hört många fler 35-40+-are än de 4-5 som du räknar upp, som tycker det är intressant att följa bloggen och gör det regelbundet.
     Att sedan bli kallad ”stolle” av pseudonymen ”Thomas Möll” vet jag inte om man ska ta som smicker eller hån. Jag väljer det förstnämnda. Omvärlden får gärna betrakta mig som ”stollig” om jag på det sättet bidrar till att en hel hög med tjejer och killar känner sig sedda och får en meningsfull fritid.
     Hade ”Thomas Möll” slutat klistra tvärsäkra etiketter på folk bakom sin anonyma fasad och istället bemödat sig med att ta reda på mer om det arbete och engagemang som plöjs ner i våra ungdomar så kanske ordvalet hade varit ett annat. Men som sagt – hoppas att det var menat som ett positivt omdöme eller i sämsta fall ett klantigt ordval. På tal om kritiken gällande ”smidiga inlägg”…

  • Viktor Bergman

   aug 13, 2013 at 6:08 e m

   Den här bloggen bedrivs de facto som en ren förlustaffär av Rudy, inräknat kostnader för resor och serverutrymme. För att inte nämna all den tid han spenderar på era fotbollsplaner för att se på era barn/spelare, tid som han kanske bättre skulle spendera hemma med sin fästmö och ettåriga dotter. Han gör det ändå, driven av sin kärlek till fotbollen och till ungdomsfrågor. Jag själv har oftast svårt att ens få tag på honom, för varje gång jag ringer står han på någon Nånting-Nånting-Vallen och tittar på Pojkar 14 eller Flickor 16 så fotbollen har definitivt inte hamnat i skymundan.

   Att bygga sitt eget varumärke är något alla gör varje dag, även ni Per och
   Thomas. Det kanske blir lite tydligare när man har en blogg uppkallad efter sig själv. Om ni tittar noga så ser ni att sidan skriker av marknadsföring av Rudy som person, det är ingen hemlighet och är i ärlighetens namn ingen annan sak att bry sig om än Rudys. Han är utbildad Sportmarknadsförare, inte journalist, och vill givetvis se sig själv som en spelare i den branschen. Så länge han betalar, och som sagt går med förlust, så får han göra precis vad han vill med sin blogg.

   Många av er kanske tror att den här bloggen håvar in sponsorpengar och att Rudy börja grina när det inte längre kommer några pengar. Faktum är att det inte kommer några pengar överhuvudtaget, men när det väl gör det så blir han halshuggen för att han har tappat fokus.

   Om man ser till själva inlägget så erbjuder Svenskalag.se en tjänst som många föreningar använder och som även andra faktiskt har ett behov av. Oavsett om du är 16 eller 50 kan det vara intressant att veta vad som finns där ute, speciellt nu när alla är uppkopplade. Jag ser även fram emot en objektiv jämförelse mellan flera tjänster framöver.

   Så nästa gång ni sätter er ner och bestämmer er för att klanka ner på
   bloggen tycker jag nog att ni skall tänka efter lite över vilket arbete som
   läggs ner bakom kulisserna för att ni skall få gratis fotbollsrapportering.
   Annars finns ju alltid andra sajter som rapporterar om fotboll, lycka bara till
   med att hitta någon som ägnar så mycket tid åt ungdomsfotboll i Göteborg… se också till att hitta en som inte marknadsför sig själv.

 2. -

  aug 11, 2013 at 4:27 e m

  Kommer det någon inlägg om utbilldningslägrerna?

  • RudyAlvarado

   aug 11, 2013 at 4:32 e m

   Nej Tyvärr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Flickfotboll

Nederländskt topplag till Girls Elite Cup 2019

Publicerad

den

Girls Elite Cup är en högkvalitativ elitcup för Flickor-17. Turneringen är en del i Damallsvenska Växjö DFF:s ambitioner att stärka ungdomssidan ytterligare för att lokala talanger skall få en utvecklande och stimulerande miljö och på sikt kunna vara med och konkurrera om platser A-laget. 2018 års Girls Elite Cup blev en fantastisk succé med Vålerenga IF från Norge som slutsegrare i tuffast möjliga konkurrens. 

Läs också: Vålerenga vann Girls Elite Cup – dessa spelare imponerade stort under turneringen

2019 års turnering går av stapeln i Växjö den 6-7 april. Ryktet om turneringens goda kvalitet gällande både motstånd och arrangemang har spridit sig som löpeld bland elitsatsande tjejlag. Turneringen utökas därför från 12 till 16 exklusivt inbjudna lag. Mestadels svenska topplag kryddat med enstaka elitlag från våra nordiska grannländer. I 2019 års turnering står det nu även klart att VV Alkmaar Academie från Nederländerna kommer medverka.

Läs också: Girls Elite Cup: Växjö DFF ett steg närmare finalen – besegrade Hammarby

– Efter hårt arbete är vi fantastiskt glada och stolta över att få hit VV Alkmaar. Ett riktigt duktigt elitlag med Cupsegrar på hemmaplan i Nederländerna, Belgien, Tyskland samt Italien på sin meritlista, säger Mats Danielsson som är projektledare för Girls Elite Cup.

Girls Elite Cup spelas på 2 konstgräsplaner (inomhus i Växjö Tipshall samt intilliggande utomhusplan). Samtliga matcher genomförs med 3-domarsystem.

Läs också: Girls Elite Cup: Matchens stora höjdpunkt stavas Merlinda Shabanaj

Bland medverkande lag 2019 hittar vi:  AIK, FC Rosengård, IF Brommapojkarna, Hammarby IF, Örebro SK Söder, Gideonsbergs IF, Enskede IK, Sävedalens IF, HGH FC, IK Zenith, FC Nordsjälland från Danmark,  VV Alkmaar från Nederländerna, arrangerande Växjö DFF samt ytterligare 3 ännu ej presenterade lag.

Självklart kommer vi att vara på plats för att bevaka den här turneringen. Vi ses i april!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Intervju med Örebros Ebba Cabander ”Varit det roligaste och mest utvecklande året hittills”

Publicerad

den

I samband med F03:s landslagssamling på Bosön fick vi möjligheten att intervjua Ebba Cabander från Örebro SK Ungdom. I denna intervju berättar hon om landslagslägret, säsongen i stort och mycket annat.

Läs också: Intervju: Umeås Saga Carlsson om säsongen, landslaget & framtiden

Ebba, kan du beskriva för läsarna vem du är som person och fotbollsspelare?
– Jag är en väldigt glad och rolig person som är framåt. Jag behåller lugnet på plan och försöker peppa och styra mina lagkamrater så mycket som det går. Jag vill alltid göra bra ifrån mig och kan ibland sätta för höga krav på mig själv både på och utanför plan. Jag blir ofta lite irriterad om det inte går som jag vill eller tänkt mig.

Vad har du för styrkor skulle du säga?
– Jag skulle säga att mina styrkor är just att jag behåller lugnet på plan, alltså att jag spelar på ett kontrollerat sätt. Dessutom har jag bra spelförståelse och är snabb och stark i löpduellen. Jag är även stark i närkampsspelet.

Ifall vi blickar tillbaka på säsongen som har varit, hur har den varit för dig personligen?
– Det här året har varit det roligaste och mest utvecklande året hittills. Jag känner att jag har utvecklats mer och mer och försökt träna så mycket som det går för att bli ännu bättre. I den serie vi spelat i har vi inte fått så många matcher men jag själv har ändå fått tillräckligt då jag bland annat fått spelat flera seriematcher med 02, SM med ett år äldre och även ett antal distriktsmatcher och hela Utvecklingslägret i Halmstad i somras. Jag har även tränat lite med ÖSK Söders damlag och spelat några träningsmatcher med de på försäsongen. Så jag är jättenöjd med säsongen då jag tycker att jag presterat bra och fått uppleva mycket.

Läs också: Thea Nilsson om klubbytet ”Jag vill komma så långt som möjligt inom fotbollen”

Och för laget, hur har det gått för er? Vilket lag har du spelat i iår?
– Jag har, som jag alltid gjort, spelat i ÖSK F-03. Man kan säga att vi började säsongen väldigt bra med silver i GIFF cupen och senare i augusti vann vi Forward Cupen. Men i serien fick vi inte spela så många matcher som vi hade velat och motståndet var inte lika bra som vi hade hoppats på och då blir det svårt att utvecklas. Men vi slutade tillslut som tvåa i serien. Annars om man bortser från matcherna har vi alltid kul på träningarna och alla jobbar hårt.

Finns det någon höjdpunkt som stuckit ut från säsongen?
– Höjdpunkten under säsongen var ju såklart när jag åkte på landslagslägret på Bosön. Ända sen kallelsen till lägret kom ut såg jag fram emot det jättemycket och blev extra taggad och motiverad på att träna extra för att komma så förberedd som jag bara kunde. Så när jag väl kom dit var jag väldigt taggad och hade jätteroligt. Man lär sig så himla mycket och växer som både person och fotbollsspelare under alla dagarna. Jag kommer verkligen komma ihåg dagarna på Bosön och hittills är det nog det största, roligaste och mest utmanande jag gjort inom fotbollen.

Sen fick du ju möjligheten att åka till Bosön för landslagsläger här nyligen , hur var den upplevelsen?
– Som sagt var Bosön verkligen roligt. Det var så kul att spela fotboll när alla har så högt tempo och verkligen vill utvecklas hela tiden, det kändes som att vi gjorde varandra bättre och alla gav 100% under hela lägret. Allting var så himla proffsigt och när man går runt i den blågula dressen känner man sig verkligen stolt. Det var ju fösta gången jag fick åka på landslagsläger men jag är nöjd med min prestation så jag hoppas att jag får möjligheten igen för det var verkligen en upplevelse jag kommer att komma ihåg. Det var också kul att få lära känna och spela med vissa som man tidigare mött och varit konkurrenter med.

Läs också: Intervju med Sara Johanson ”Representera sitt land är bland det största man kan göra”

Ifall vi nu ska börja blicka lite framåt, vad händer härnäst?
– Härnäst är det träning som gäller. Jag fick massor med tips och inspiration när jag var på Bosön så det är bara att fortsätta göra sitt bästa hela tiden, öva på det man kan bli bättre på och förbättra det man redan är bra på. Om jag fortsätter som jag gjort och ännu lite till kommer jag utvecklas ännu mer och det ser jag fram emot.

Och slutligen, vad har du för lång och kortsiktiga mål som fotbollsspelare?
– Mina kortsiktiga mål är ju att fortsätta utvecklas för jag vet att jag kan anstränga mig ännu mer än vad jag gjort tidigare och träna ännu hårdare, och då kommer det troligtvis visa resultat i framtiden också. Även om jag inte vet om jag kommer med till fler landslagsläger kommer jag fortsätta att kämpa för att i framtiden kanske kan ta en plats i landslaget, och jag har ju ett försprång nu då jag vet vad som krävs och bara kan fortsätta göra mitt bästa för jag vet ju att jag kan om jag bara vill. Så att få spela i blågult igen är ett mål både lång och kortsiktigt men jag hoppas också på att till nästa säsong få spela mer med ÖSK Söders damlag som nu gått upp till div. 1.

Stort tack för intervjun Ebba och stort lycka till med fotbollen här framöver.

// Sebastian Moberg

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Hisingsbacka FC skall bli det självklara valet för alla dam- & flickfotbollspelare på Hisingen

Publicerad

den

Hisingsbacka FC:s damlag har något väldigt spännande på gång och jag brukar inte skriva sådana här inlägg annars men deras projekt känns väldigt spännande. Damlaget har under många år huserat i Division 2 och levererat olika resultat genom året. I år har det dock varit en oerhört spännande säsong där man gjort väldigt bra ifrån sig om man jämför med tidigare år.

Läs också: Vill du spela i Division 2 nästa säsong?

Styrelsen har länge velat att damlaget skall bli det självklara valet för alla dam- och flickfotbollspelare på Hisingen och kommer nu inför kommande säsonger göra en ordentligt satsning. Som ett första steg att nå den här visionen kan klubben nu presentera Jenny Holm (huvudtränare) och Mustafa Sak (assisterande tränare) som den nya tränarstaben för damlaget. 

Huvudtränare Jenny Holm startade sin fotbollskarriär i Fjärdhundra SK, Enköping och har sedan dess hunnit spela för klubbar som bland annat Djurgårdens IF, Hammarby DFF, Holmalunds IF och Jitex Mölndal BK. Den senaste tiden har hon dock ägnat sig åt tränaryrket och har varit i aktiv i Holmalunds IF och den här säsongen var hon med och tog Alingsås FC till en fjärdeplats i Division 1

Läs också: Tränarduo klar – Välkomna Jenny Holm & Mustafa Sak

Nu bjuder Hisingsbacka FC in spelare som vill vara med på den här resan på provträning, all information finner du här nedan:

Torsdag, 15 november, 18:30 – 20:00
Tisdag, 20 november, 18:30 – 20:00
Torsdag, 22 november, 18:30 – 20:00

Hisingsbacka söker tjejer som är träningsvilliga, målinriktade och som vill utvecklas i en härlig miljö med ett bra lag och bra träningar.

Kontakta och anmäl ditt intresse till Hannu Ylönen (Damansvarig) på 0766-338873. Damlaget tränar och huserar på Backavallen, Gratts Arena och spelar i Division 2. 

Lycka till!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

kia newbody forenadebil agoodchoice stanno Oderland alvarado

Copyright © 2018 Alvarado Sport & Media