Connect with us

Flickfotboll

Skadevi Cup: Hönö/Hjuvik klara för a-slutspel, ställs mot Holmalunds IF

Det spelas otroligt många matcher här under Skadevi Cup som ni säkert förstår. Inte alltid lätt att göra ett bra schema för att hinna med alla. Men en match som jag hade hög prioritering på min lista var mötet mellan Hönö/Hjuvik och Lidköpings FK i F14/15-klassen.

Matchens spelades inte på Lillegården den här gången utan matchen spelades ca 20 minuter från Skövde närmare bestämt i Axvall. Ännu en idrottsplats att pricka av på listan.

Hönö/Hjuvik har startat Skadevi Cup mycket bra. En vinst och en oavgjord match, matcher som spelades igår. Den oavgjorda matchen var mot duktiga Bollstanäs SK från Stockholm. En insats som säger att Hönö/Hjuvik är ett grymt bra lag.

Inför dagens match mot Lidköping så låg man etta i gruppen. Man hade inte råd att förlora matchen utan var tvungna att vinna eller få med sig en poäng i form av oavgjort resultat. Hönö/Hjuvik började matchen i ett högt tempo och fick bra kontroll på matchen direkt. Det märktes att Lidköping var tvungna att vinna, dom körde många långa bollar på deras anfallare hela tiden.

Linnea Trygg kunde göra 1-0 till sitt Hönö/Hjuvik i första halvlek. Ett riktigt snyggt mål. Hårt skott utanför straffområdet som letade sig in i bortre hörnet. Drömträff!

Lidköping fortsatte att trycka på och gjorde det jobbigt för Hönö/Hjuviks backar som blev nervösa. Detta gjorde att man slarvade lite och Lidköping fick till en kvittering i andra halvlek. Hönö/Hjuvik fortsatte att kämpa på och klarade till slut att få med sig en poäng i den här matchen.

Slut: Hönö/Hjuvik – Lidköpings FK 1-1

Den poängen var viktig och man är nu klara för 8-delsfinal. Där ställs man mot Alingsås stolthet Holmalunds IF. Synd att detta möte kommer så tidigt i turneringen, hade gärna sett den här matchen i finalen istället.

Må bästa lag vinna! Önskar båda lagen all lycka till!