fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Så här gick det i zonlagsturneringen för pojkar födda 00

Publicerad

den

I helgen gick årets zonlagsturnering av stapel och tyvärr så spelades inte alla klasser på samma plats och då blev det oerhört svårt att lyckas följa alla grymma spelare som fått chansen. Därför valde jag att titta på P14-klassen.

När jag spelade fotboll själv så fungerade zonlaget inte riktigt på samma sätt som idag, då var det en träning och sedan en turnering.
Nu är det massvis med duktiga spelare kallade på spelarlyftets zonlagsträningar och där man sedan delar upp spelarna från varje zon i två lag som därefter tillsammans spelar turneringen.
Vid nästa zonlagsträff så är det enbart ett lag som ska representera zonen och till sist så går alla zoner samman och bildar ett gemensamt stadslag som sedermera åker på turneringar och spelar matcher runt om i Sverige mot andra stadslag som bildats på liknande sett.

Givetvis är det inte enbart genom zonlaget man kan ta sig till stadslaget utan om man visar upp rätt inställning och är tillräckligt duktig så kommer även du få chansen, jag lovar!

Årets turnering för hälften av zonerna i  P14-klassen spelades under lördagen på Backavallen med zonerna Öster, Söder samt Norra.
Alla lagen fick därefter spela placeringsmatcher på söndagen baserat på resultatet man presterade under lördagen. Bäst här gick det för Zonlag öster 1 & 2 som båda vann sina grupper.

Zonlag öster 1 gick utan poängtapp i gruppspelet och lyckades sedermera vinna placeringsmatch 1-2 mot zonlag väster efter en rafflande straffläggning.

I den andra gruppen var det zonlag norra 2 som visade upp stor moral när man spelade 2-2 mot zonlag öster 2 men där öster 2 gick vidare som gruppvinnare efter bättre målskillnad.

I deras placeringsmatch mötte dem Ale/ Kungälv 1. Där vann zonlag öster 2 med 1-0 och slutade på en tredje plats.

Tack för den fina fotboll som spelades både offensivt och defensivt med tanke på hur lite många av spelarna spelar tillsammans.

// Tom Andersson

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media