fbpx
Connect with us

Intervjuer

Onsdagsintervjun: Teo Grönborg ”Det måste nog vara när jag fick möjligheten att provspela för Manchester City”

Published

on

Det har blivit dags att släppa den sjunde intervjun i kategorin onsdagsintervjun. Tidigare har jag intervjuat Filippa Lindblom från Jitex Mölndal BKFredrik Hammar från IF BrommapojkarnaStefan Savic från Ramlösa Södra IFSara Dusi från IFK Göteborg, Minou Adriansson från Holmalunds IF och Viktor Bång Dimberg från Västerås BK 30.

Läs också: Onsdagsintervjun: Minou Adriansson ”Jag har bra speluppfattning och en jävla bra inställning”

I den här intervjun har jag valt att rikta strålkastarna mot Stockholm och till Hammarby IF. I deras U16-lag hittar vi nämligen Teo Grönborg, en spelare som jag följt i snart två år och är numera även New Balance ambassadör. Under New Balances kick-off i Göteborg så fick jag en liten pratstund med Teo Grönborg och här kommer intervjun.

Läs också: Onsdagsintervjun: Sara Dusi ”Att vara en del av Blåvitt innebär inte bara att vara en fotbollsspelare i ett lag utan så mycket mer”

Kan du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag är en defensivt lagd mittfältare som är ganska brytningssäker. Gillar att vinna boll, driva upp i banan och komma med i anfallen.

Vad är ditt bästa fotbollsminne hittills i din karriär?
– Det måste nog vara när jag fick möjligheten att provspela för Manchester City i en vecka för snart två år sedan. Det gick ganska bra för mig, vi tränade 1-2 gånger om dagen och jag fick spela match mot Chelsea FC bland annat.

Läs också: Onsdagsintervjun: Viktor Bång Dimberg ”När jag kommer till planer runt om i stan så är det oftast helt tomt”

Vad ser du framemot mest den här säsongen som kommer?
– Jag ser framemot Ligacupen mest då vi är en trupp med enbart spelare födda 2002 och vi kommer att ställas mot lag som har många spelare som är födda 2001. Det kommer att bli tufft men väldigt kul och jag ser framemot det väldigt mycket.

Vem är din förebild och varför?
– Min förebild är Andrés Iniesta för att jag alltid har gillat FC Barcelona och för att han är en riktigt bra spelare.

Hur gick tankarna när du fick reda på att du blivit en av New Balance ambassadörerna och vad är dina förväntningar på ambassadörskapet?
– Jag visste inte så mycket till en början så jag tänkte mest på att det skulle vara en kul grej. Självklart blev jag glad och det kommer att vara väldigt spännande, lärorikt och kul att få bära deras varumärke.

Läs också: Onsdagsintervjun: Brommapojkarnas Fredrik Hammar ”Viljan att vinna & att vara bäst, hatar att förlora!”

Vill tacka Teo Grönborg för pratstunden och önska honom och Hammarby IF all lycka till under säsongen. Skall bli kul att följa honom den här säsongen.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss