Följ oss

Intervjuer

Onsdagsintervjun: Minou Adriansson ”Jag har bra speluppfattning och en jävla bra inställning”

Publicerad

den

På grund av lite tekniskt strul så fick jag aldrig ut onsdagsintervjun igår. Men nu fungerar allt som det skall så här kommer onsdagsintervjun även om det är torsdag.

Läs också: Onsdagsintervjun: Filippa Lindblom ”Jitex kändes som ett självklart val”

Det är den femte intervjun under kategorin onsdagsintervjun. Tidigare har jag intervjuat Filippa Lindblom från Jitex Mölndal BK, Fredrik Hammar från IF BrommapojkarnaStefan Savic från Ramlösa Södra IF och Sara Dusi från IFK Göteborg.

Läs också: Onsdagsintervjun: Sara Dusi ”Att vara en del av Blåvitt innebär inte bara att vara en fotbollsspelare i ett lag utan så mycket mer”

I den här intervjun har jag valt att rikta strålkastarna till Alingsås och till Holmalunds IF. I deras flicksektion hittar vi duktiga Minou Adriassson, såg henne spela med Holmalund under Skadevi Cup i somras om blev väldigt imponerad över hennes spel.

Läs också: Onsdagsintervjun: Ramlösa Södras Stefan Savic ”Jag är snabb & jag utnyttjar det väldigt bra”

Är oerhört glad över att Minou Adriansson ville ställa upp på intervjun:

Vi träffades under Skadevi Cup i somras, då var siktet inställd på final & guld. Det blev inte riktigt så, vad var det som gjorde att ni inte gick hela vägen?
– Ja, det var jag väldigt inställd på men tyvärr blev det ju inte som jag hoppades. Vi förlorade semifinalen vilket inte var så konstigt när till hälften av våra spelare blev skadade under cupens gång. I sommar är det revansch som gäller.

Vad är det med fotbollen som driver dig och får dig att gå på varje träning och match?
– Det som driver mig är att jag verkligen tycker det är så himla kul. Det är fotbollen jag lever för och det är det som gör att jag tar mig till träningar och matcher. Både träningar och matcher hjälper mig utvecklas och det är det jag vill. Jag är alltid glad när jag spelar och både inför och under match är det adrenalin och viljan att vinna som dominerar. Det är det som driver mig framåt, känslan jag känner när jag spelar fotboll.

Kan du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag skulle beskriva mig själv som en spelmotor. Jag har bra speluppfattning och en jävla bra inställning. Jag är snabb och i matcher vi ligger under så är jag väldigt bra på att tända till och inte vika ner mig, då förlora är det värsta jag vet. Jag är även målfarlig. Jag skulle vilja förbättra allt jag gör såklart, det är det som krävs för att bli något. Men något jag specifikt skulle behöva jobba med är det mentala. Att våga spela som jag kan oavsett vilket lag och vilka medspelare jag spelar med.

Du spelar med både F15 och Akademin i Holmalund, vad har satt upp för mål den här säsongen?
– Ett av mina mål för den här säsongen är att börja spela helt med akademin. Just nu tränar jag med båda men jag vet att jag utvecklas mer när jag spelar i akademin och det är det jag behöver om jag ska kunna följa mina drömmar om att bli proffs. De har bra och hårda träningar med riktigt duktiga spelare vilket gör att träning blir till match om man ska prestera och ta en plats i startelvan. Jag har det som ett mål men vet att jag kommer behöva kämpa för att uppnå det.

Jag har även mål utanför Holmalund och våra kommande seriematcher. Västgötalägerna börjar snart och det andra målet jag haft sedan jag fick reda på att dessa läger fanns, är att ta en plats i distriktslaget och senare även landslaget. Det har jag haft som ett mål länge och det ska jag göra mitt yttersta för att uppnå.

Vad betyder Holmalunds IF för dig?
– Holmalund är klubben jag utvecklats i och vuxit upp med. Jag började som 5-åring i ett annat lag men gick sedan över till Holmalund, där alla kompisarna spelade. Det är jag glad över idag. Holmalund betyder mycket för mig och det är jättekul att det går så fantastiskt bra för damerna. Det är så motiverande att klubben har damlaget i Elitettan och att man har förmånen att följa dem så nära. Oavsett vad som händer i framtiden så kommer Holmalund vara ”där allt började”. Alla träningar, matcher, cuper och kompisar som jag har och haft så kul ihop med. Laget har hållit ihop i med och motgång och Holmalund har hjälpt till att skapa en stabil grund för min framtid och härliga minnen att blicka tillbaka på.

Är drömmen att spela för Holmalunds a-lag och hur nära eller hur långt bort är du för att göra debut där?
– Min dröm är att spela i Allsvenskan och därefter gå vidare till att spela i ett lag utomlands. Som jag tänker just nu så har Paris Saint Germain mina drömmar i säkert förvar. Holmalunds damlag är extremt bra och självklart är ett mål på vägen att spela där. Som det ser ut nu har jag en lång bit kvar dit, men jag kommer kämpa och jobba för att ta mig dit.

Hur tycker du att fotboll skall spelas?
– Som min tränare sade för ett par dagar sedan. Fotboll är den enda sport där ett Division 3-lag kan slå ett Allsvenskt-lag. Med rätt inställning och vilja går allt. Fotboll ska enligt mig spelas med en jävla inställning. Där laget täcker upp för varandra och tar den extra löpningen som man egentligen inte orkar. Svårt att säga hur jag tycker fotboll ska spelas då det finns många olika sätt som är väldigt bra. Det handlar ju mycket om hur tränaren ser på det och hur tränaren anser att man får ut maximalt av ett lag. Om man jämför FC Barcelonas fina passningsspel med Bayern München disciplinerade spel. Båda lagen är otroligt bra, fast med två helt olika sätt att spela.

Vem är din förebild inom fotbollen & varför?
– Jag skulle nog säga att min förebild är Zlatan Ibrahimovic. Hans sätt att kombinera sin styrka, fysik med en fantastisk bollkontroll och otroliga smidighet är magiskt. Men utan den mentala styrkan han utvecklat hade han nog inte kommit dit han är idag. Zlatans resa från starten är sjukt imponerande. Han lyckades, fast ingen trodde på honom, vilket jag finner väldigt inspirerande. I motgångar var ingen på hans sida, men ändå fortsatte han kämpa. Han brydde sig inte om vad folk tyckte om honom och körde bara sitt eget race, vilket gör honom till min förebild.

En annan sak som är en av de bästa sakerna med honom är att han verkligen kan göra det omöjliga. Sätta en cykelspark från 30 meter, hur lyckas man ens med det? Ingen vet men han gör det. Han gör de där oväntade grejerna som ibland leder till något så häftigt, som i den matchen mot England. Jag beundrar honom och hans sätt att vara, i med och motgångar. Honom vill jag bli som en dag.

Vill tacka Minou Adriasson för att hon ville ställa upp på intervjun. Vill även passa på att önska henne och Holmalunds IF all lycka till under säsongen.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Intervjuer

Intervju med Mariehems Monica Jusu Bah ”En väldigt bra förening”

Publicerad

den

Förra helgen var det dags för ett av två landslagsläger för flickor 2003 på Bosön. Det är sammanlagt 66 tjejer som under två helger (33 deltagare på varje) ska under Pia Sundhages ledning visa upp sig och uppleva hur landslagslägren fungerar. Från torsdagen den 1/11 till måndagen den 5/11 så ska tjejerna träna, ha föreläsningar, spela internmatch och visa upp sig för förbundstränarna för att få möjlighet att bli uttagna till framtida landslagsläger.

Läs också: Pia Sundhage har kallat 66 spelare till F15-landslaget & deras läger på Bosön

Under helgen var vi på plats för att uppleva lägret i stort och framförallt se internmatchen. Matchen var i början spänd innan den tar fart ordentligt framåt andra halvleken då tempot höjdes ordentligt med många mål som ramlade in. En av huvudrollsinnehavarna var Monica Jusu Bah, Mariehems SK som var alldeles strålande matchen igenom och kunde tillslut krönta insatsen med ett hattrick. Vi fick möjligheten att intervjua henne om lägret som varit och hennes säsong hittills. 

Oj, vilken match du gör idag. En fantastisk insats på planen som också resulterade i tre mål. Hur ser du på din insats?
Ja, jag tyckte att den var bra, eftersom att jag gav 100%. Sen är det ett plus att trycka in tre mål. 

Och vilket 3-0 mål du gjorde, helt briljant. Vill du beskriva det för läsarna?
Min medspelare på högra kanten slår ett tidigt inlägg som landar vid straffområdet som då en utav motståndarna får en dåligt träff på bollen vid ett försök av rensning. Detta gjorde att bollen rulla långsamt utanför straffområdet och där kommer jag och drar den i bortre krysset.

Läs också: Alice Söndergaard: ”Vi tänker inte bli trea i år igen!”

Hur är lägret annars i stort?
– Det har varit jätteroligt med att spela mycket fotboll även att lära känna de andra, väldigt lärorika dagar skulle jag säga. 

Du spelar annars till vardags i Mariehems SK, hur har säsongen varit där för dig?
– Jo, men säsongen har varit lagom utmanade. Vi spelar i 02:serien där de kommit nya lag som vi inte tidigare har mött. Möter man svåra och tuffa lag utvecklas man i stort sett mycket! Men annars har det varit jättekul.

Hur skulle du beskriva Mariehems SK för en person som inte har koll på föreningen och laget?
– En väldigt bra förening, med många tränare i olika åldersgrupper som ger alla möjligheten att få utvecklas och spela så mycket fotboll som möjligt.

Och tillslut, vad är ditt mål med din fotboll? Vad vill du med den?
– Jag ska ta med mig allt jag har lärt mig på lägret och fortsätta utvecklas.

Läs också: Megatalangen som försvann och återvände som ledare – ”Måste förstå att vi inte är maskiner”

Stort tack till Monica Jusu Bah för den korta intervjun och stort lycka till i ditt fotbollsspelande. Redan till helgen är det dags för nästa gäng av tjejer att åka till Bosön och landslagsläger. Och vi från Ungdomsfotboll.se är såklart på plats för att bevaka detta.

// Sebastian Moberg

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Intervjuer

Intervju: Thea Nilsson om klubbytet ”Jag vill komma så långt som möjligt inom fotbollen”

Publicerad

den

Vi på Ungdomsfotboll.se fick möjligheten att träffa Gideonsbergs IK:s förra lagkapten Thea Nilsson för en liten intervju. I den här intervjun berättar hon om sin egna säsong, sitt klubbyte till Västerås BK30 men även kring sina lång och kortsiktiga mål som fotbollsspelare.

Läs också: Rosa Kafaji hade stor uppvisning när AIK körde över Gideonsbergs IF

Vem är du som fotbollsspelare? Hur skulle du beskriva dig själv?
– Jag är en mittback som försöker vända spelet så ofta som möjligt. Jag försöker att undvika långbollar så mycket som det går. Jag är en spelande mittback liksom.

Har du alltid spelat i Gideonsbergs IF innan ditt klubbyte?
– Nej, utan började spela i IFK Västerås innan jag bytte till Gideonsberg som 6-7 åring. Jag bytte för att min bästa kompis på skolan spelade där och för att de spelade i blått och vitt. Det är en bra kombination av färger.

Ifall vi kollar mer på dig och din säsong, hur har den varit?
– Jag tycker att det har gått ganska bra. Jag har utvecklats mycket mer det här året än förra året. Jag är nöjd med det jag har gjort men jag vill ju hela tiden fortsätta att utvecklas.

Hur kommer det sig att du har utvecklats mer i år än förra året då?
– Jag tror att jag har lite mer motivation i år än vad jag hade förra året. Förra året så tyckte jag att allting jag gjorde var lite sämre. Jag hade högre krav på mig själv som jag kände att jag inte nådde upp till, men i år känner jag att jag når upp till dom vilket gör att jag tycker att det går bättre.

Läs också: Gideonbergs Johanna Renmark om premiärlandskampen mot Norge

Är det någon höjdpunkt som stuckit ut under året som varit, både för dig specifikt men även för laget?
– Som spelare var det kul att få veta att jag var reserv till landslagslägret. Nu kom jag ju inte med denna gång men bara att få veta att jag reserv tyckte jag var väldigt roligt. Sen för laget var det nog Gothia cup. Sen vill vi ju som lag såklart komma längre än vad vi gjorde (sextondelsfinal) men det är ju som det är. 

Nu efter säsongen har du valt att ta steget vidare från Gideonsberg till BK30, varför har du gjort det? Kan tänka mig att det är många tankar inblandade i en sådan flytt?
– Ja, precis. Det var ett svårt beslut att ta och mycket tankar fram och tillbaka. Jag valde att byta till BK30 som är en elitsatsande klubb eftersom jag vill komma så långt som möjligt inom fotbollen och just nu känns det som det rätta beslutet för min utveckling. Alla tjejer och tränar i BK30 är väldigt drivande, trevliga och roliga så jag kommer trivas väldigt bra. Men såklart kommer jag sakna alla mina vänner och tränare i Gideonsberg som har utvecklat mig till den spelaren jag är idag.

Läs också: Intervju med Sara Johanson ”Representera sitt land är bland det största man kan göra”

Och vad är dina första intryck av din nya klubb?
– Mina första intryck av Västerås BK30 som klubb är att alla runt omkring är väldigt engagerade, drivande och har mål de jobbar mot. Det är väldigt härliga tjejer i laget både på och utanför planen, vilket gör att man kommer in i laget väldigt bra.

Vi ska börja runda av intervjun lite grann, men innan vi gör det vill jag höra lite om dina kortsiktiga och långsiktiga mål. Vad har du för mål med din fotboll?
– Min kortsiktiga plan är att fortsätta utvecklas nu under vintern så att jag under sommaren kan ta ännu större kliv i min utveckling. Sen vill jag ju nå långt. Jag vill komma till landslaget på sikt så det är nog med långsiktiga mål.

Stort tack till dig Thea för intervjun och vi från ungdomsfotboll.se önskar dig all lycka till här framöver med din fotboll.

// Sebastian Moberg

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Intervjuer

Örgrytes Tyler Sernling hemma efter äventyret hos La Liga-klubben ”Det gäller att man är redo”

Publicerad

den

För tre år sedan startade Örgryte IS ett samarbete med spanska klubben Real Sociedad. I det samarbetet ingår bland annat Real Sociedad Camp på ÖIS-gården, träningsläger för A-laget i Spanien men samarbetet har även inneburit att man bjudit över spelare från Örgrytes akademi för att träna med spanska storklubben.

Läs också: Blåvitts Ambroz & Örgrytes Glavak kallade till landslagsuppdrag av Kroatiska Fotbollförbundet

Förra året fick Mohammed Said chansen att åka till Spanien för att träna med Real Sociedad, något du kan läsa mer om här: Mohammed Said inbjuden av spanska storklubben.

I år skickade Örgryte IS två av sina talanger till Real Sociedad, Tyler Sernling (född 2001) och Robin Glavak (född 2003) för att träna med La Liga-klubbens juniorer. Man åkte den 29 oktober och kom hem igår. Vi fick en liten pratstund med Tyler Sernling efter äventyret i Spanien:

Läs också: Örgryte IS skriver kontrakt med Mohamed Said ”Han är en talang utöver det vanliga”

Vad är den största skillnaden mellan svensk fotboll och spansk fotboll tycker du?
– Den största skillnaden mellan svensk och spansk fotboll måste vara tempot i passningsspelet, deras spel är alltid med få risker och dem använder sig ofta av snabba spelvändningar. Dem vill helst komma framför mål med inga försvarare emellan till skillnad från svensk fotboll där det är mycket inläggsspel i luften, mycket skott och mycket oftare spel rakt fram. Det är dessa saker som Real Sociedad helst ville undvika.

Vilka lärdomar tar du med dig därifrån?
– Från den här veckan tar jag med mig att det är tufft som tonåring (eller överhuvudtaget som person) att snabbt vänja sig med spelet utomlands. Det gäller att man är redo för att ta det stora klivet ut i proffslivet, i en ny klubb och i ett nytt land med ett nytt språk. Sedan får man inte glömma att det är en annan typ av mat, helt ny miljö och helt nya kompisar. Allt som man är van vid här i Sverige försvinner nästan och det gäller att man är redo för ett nytt liv

Läs också: OLKA Sportresor stolt samarbetspartner till Ungdomsfotboll.se

Se gärna videointervjun med Tyler Sernling som vi gjorde för två år sedan:

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

kia newbody forenadebil agoodchoice stanno Oderland alvarado

Copyright © 2018 Alvarado Sport & Media