fbpx
Följ oss

Intervjuer

Onsdagsintervjun: Minou Adriansson ”Jag har bra speluppfattning och en jävla bra inställning”

Publicerad

den

På grund av lite tekniskt strul så fick jag aldrig ut onsdagsintervjun igår. Men nu fungerar allt som det skall så här kommer onsdagsintervjun även om det är torsdag.

Läs också: Onsdagsintervjun: Filippa Lindblom ”Jitex kändes som ett självklart val”

Det är den femte intervjun under kategorin onsdagsintervjun. Tidigare har jag intervjuat Filippa Lindblom från Jitex Mölndal BK, Fredrik Hammar från IF BrommapojkarnaStefan Savic från Ramlösa Södra IF och Sara Dusi från IFK Göteborg.

Läs också: Onsdagsintervjun: Sara Dusi ”Att vara en del av Blåvitt innebär inte bara att vara en fotbollsspelare i ett lag utan så mycket mer”

I den här intervjun har jag valt att rikta strålkastarna till Alingsås och till Holmalunds IF. I deras flicksektion hittar vi duktiga Minou Adriassson, såg henne spela med Holmalund under Skadevi Cup i somras om blev väldigt imponerad över hennes spel.

Läs också: Onsdagsintervjun: Ramlösa Södras Stefan Savic ”Jag är snabb & jag utnyttjar det väldigt bra”

Är oerhört glad över att Minou Adriansson ville ställa upp på intervjun:

Vi träffades under Skadevi Cup i somras, då var siktet inställd på final & guld. Det blev inte riktigt så, vad var det som gjorde att ni inte gick hela vägen?
– Ja, det var jag väldigt inställd på men tyvärr blev det ju inte som jag hoppades. Vi förlorade semifinalen vilket inte var så konstigt när till hälften av våra spelare blev skadade under cupens gång. I sommar är det revansch som gäller.

Vad är det med fotbollen som driver dig och får dig att gå på varje träning och match?
– Det som driver mig är att jag verkligen tycker det är så himla kul. Det är fotbollen jag lever för och det är det som gör att jag tar mig till träningar och matcher. Både träningar och matcher hjälper mig utvecklas och det är det jag vill. Jag är alltid glad när jag spelar och både inför och under match är det adrenalin och viljan att vinna som dominerar. Det är det som driver mig framåt, känslan jag känner när jag spelar fotboll.

Kan du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag skulle beskriva mig själv som en spelmotor. Jag har bra speluppfattning och en jävla bra inställning. Jag är snabb och i matcher vi ligger under så är jag väldigt bra på att tända till och inte vika ner mig, då förlora är det värsta jag vet. Jag är även målfarlig. Jag skulle vilja förbättra allt jag gör såklart, det är det som krävs för att bli något. Men något jag specifikt skulle behöva jobba med är det mentala. Att våga spela som jag kan oavsett vilket lag och vilka medspelare jag spelar med.

Du spelar med både F15 och Akademin i Holmalund, vad har satt upp för mål den här säsongen?
– Ett av mina mål för den här säsongen är att börja spela helt med akademin. Just nu tränar jag med båda men jag vet att jag utvecklas mer när jag spelar i akademin och det är det jag behöver om jag ska kunna följa mina drömmar om att bli proffs. De har bra och hårda träningar med riktigt duktiga spelare vilket gör att träning blir till match om man ska prestera och ta en plats i startelvan. Jag har det som ett mål men vet att jag kommer behöva kämpa för att uppnå det.

Jag har även mål utanför Holmalund och våra kommande seriematcher. Västgötalägerna börjar snart och det andra målet jag haft sedan jag fick reda på att dessa läger fanns, är att ta en plats i distriktslaget och senare även landslaget. Det har jag haft som ett mål länge och det ska jag göra mitt yttersta för att uppnå.

Vad betyder Holmalunds IF för dig?
– Holmalund är klubben jag utvecklats i och vuxit upp med. Jag började som 5-åring i ett annat lag men gick sedan över till Holmalund, där alla kompisarna spelade. Det är jag glad över idag. Holmalund betyder mycket för mig och det är jättekul att det går så fantastiskt bra för damerna. Det är så motiverande att klubben har damlaget i Elitettan och att man har förmånen att följa dem så nära. Oavsett vad som händer i framtiden så kommer Holmalund vara ”där allt började”. Alla träningar, matcher, cuper och kompisar som jag har och haft så kul ihop med. Laget har hållit ihop i med och motgång och Holmalund har hjälpt till att skapa en stabil grund för min framtid och härliga minnen att blicka tillbaka på.

Är drömmen att spela för Holmalunds a-lag och hur nära eller hur långt bort är du för att göra debut där?
– Min dröm är att spela i Allsvenskan och därefter gå vidare till att spela i ett lag utomlands. Som jag tänker just nu så har Paris Saint Germain mina drömmar i säkert förvar. Holmalunds damlag är extremt bra och självklart är ett mål på vägen att spela där. Som det ser ut nu har jag en lång bit kvar dit, men jag kommer kämpa och jobba för att ta mig dit.

Hur tycker du att fotboll skall spelas?
– Som min tränare sade för ett par dagar sedan. Fotboll är den enda sport där ett Division 3-lag kan slå ett Allsvenskt-lag. Med rätt inställning och vilja går allt. Fotboll ska enligt mig spelas med en jävla inställning. Där laget täcker upp för varandra och tar den extra löpningen som man egentligen inte orkar. Svårt att säga hur jag tycker fotboll ska spelas då det finns många olika sätt som är väldigt bra. Det handlar ju mycket om hur tränaren ser på det och hur tränaren anser att man får ut maximalt av ett lag. Om man jämför FC Barcelonas fina passningsspel med Bayern München disciplinerade spel. Båda lagen är otroligt bra, fast med två helt olika sätt att spela.

Vem är din förebild inom fotbollen & varför?
– Jag skulle nog säga att min förebild är Zlatan Ibrahimovic. Hans sätt att kombinera sin styrka, fysik med en fantastisk bollkontroll och otroliga smidighet är magiskt. Men utan den mentala styrkan han utvecklat hade han nog inte kommit dit han är idag. Zlatans resa från starten är sjukt imponerande. Han lyckades, fast ingen trodde på honom, vilket jag finner väldigt inspirerande. I motgångar var ingen på hans sida, men ändå fortsatte han kämpa. Han brydde sig inte om vad folk tyckte om honom och körde bara sitt eget race, vilket gör honom till min förebild.

En annan sak som är en av de bästa sakerna med honom är att han verkligen kan göra det omöjliga. Sätta en cykelspark från 30 meter, hur lyckas man ens med det? Ingen vet men han gör det. Han gör de där oväntade grejerna som ibland leder till något så häftigt, som i den matchen mot England. Jag beundrar honom och hans sätt att vara, i med och motgångar. Honom vill jag bli som en dag.

Vill tacka Minou Adriasson för att hon ville ställa upp på intervjun. Vill även passa på att önska henne och Holmalunds IF all lycka till under säsongen.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Flickfotboll

Halör: Sent avgörande tog Södra Sandby till semin

Publicerad

den

HÖLLVIKEN. Fjolårsmästarna Södra Sandby IF är klara för semifinal i Halör Invitational. Avancemanget satt dock långt inne. Först flera minuter in på övertiden avgjorde Klara Åström (född 2007!) kvartsfinalen mot Eskilsminne IF.

– Det känns jättebra, säger målskytten efter slutsignal.

Hur kändes det att avgöra så sent där?
– Äh, kul.

Annars var det Eskilsminne som började bäst. Det hade bara gått fyra minuter när Saga Andersson hittade rätt och gav Helsingborgslaget ledningen med 1-0.

LÄS MER: Halör: Hammarby klara för semifinal: ”Nu vill vi ta revansch”

Södra Sandby skapade sedan flera farligheter, på fasta situationer, innan halvtid och i den 16:e minuten kom också kvitteringen. Erika Persson Welin nådde då högst på en hörna och gjorde 1-1.

– Vi stressar lite mycket men det blir bättre i andra halvlek, säger Klara Åström.

I den andra halvleken hade Saga Andersson relativt tidigt ett frisparksläge i höjd med straffområdeslinjen, men frisparken gick via muren och ut till hörna.

Därefter tog Södra Sandby över alltmer och pressade på för ett segermål – och för att undvika en straffläggning. Emilia Strand i Eskilsminnes mål stod dock för den ena fina räddningen efter den andra.

LÄS MER: Halör: Ebba Svensson nöjd efter Osbys gruppseger: ”Vi ger aldrig upp”

Bleona Osmanaj hade ett kraftigt skott från distans, Maja Wahlgren rundade sånär Emilia Strand efter ett inspel och Thelma Persson Welin kom igenom på sin vänsterkant.

Bollen tycktes dock inte vilja gå in för Södra Sandby och när klockan tickade upp på 60 minuter, det vill säga fulltid, var ställningen alltjämt 1-1.

I den 64:e minuten hittade Erika Persson Welin dock rätt med ett inspel – och Klara Åström dök upp på den bortre stolpen och dunkade in 2-1 till Södra Sandby.

– Det var kul att få avgöra.

Hur känns det inför för morgondagen?
– Det är bra. Vi ska bara spela på som vanligt.

Ni vann ju förra året. Vad tror du om era chanser att vinna i år igen?
– Jag tror de är stora. Vi är ett bra lag.

LÄS MER: Halör: Skepplanda och Nacka kryssade i gruppfinalen

Södra Sandbys kvicka, tekniska och passningsskickliga lag imponerade på undertecknad. Kanske allra mest Filippa Malmberg, som hade en stark match och gjorde livet surt för Eskilsminnes försvar.

Även om flera Södra Sandby-spelare imponerade var det trots allt Emilia Strand som var matchens spelare, då hennes förmåga att läsa spelet och tajming i utrusningarna sånär tog Eskilsminne till straffläggning.

I kvartsfinalen som avgjordes samtidigt knep Nacka FC semifinalplatsen, efter en 4-1-seger mot IFK Osby.

// Robert Rosén

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Halör: Hammarby klara för semifinal: ”Nu vill vi ta revansch”

Publicerad

den

HÖLLVIKEN. Efter att ha vunnit gruppen ställdes Hammarby IF mot FC Hessleholm i kvartsfinalen i A-slutspelet. En match som slutade med att fjolårsfinalisten Hammarby segrade med 3-1 – och säkrade en plats i lördagens semifinal.

– Det känns skitbra, säger Hammarbys tvåmålsskytt Esme Faulds.

Det var också Hammarby som tog ledningen, efter tio minuters spel. Bajen utnyttjade då ett misstag från skånskorna och Esme Faulds kunde göra 1-0.

– Det var lite av en turträff. Jag tänkte ta i för ett skott men den kom i hörnet. Det var jättetur, säger Esme Faulds.

LÄS MER: Halör: Skepplanda och Nacka kryssade i gruppfinalen

Dessförinnan hade FC Hessleholm haft en jättechans, sedan Mathilde Janzen kommit förbi på högerkanten. I röran framför Hammarby-målet lyckades FCH dock inte att få in bollen.

Hammarby tog dock över efter ledningsmålet och Esme Faulds skapade flera chanser. Den allra bästa chansen efter målet hade dock FC Hessleholm, då Mathilde Janzen slog en frispark strax över målet.

– I första halvlek var vi inte så jättebra men sen kom vi in i det mycket mer i nästa halvlek, och var mycket mer peppade och taggade.

Tidigt i den andra halvleken skapade FC Hessleholm en jättechans att kvittera. På en hörna gjorde nämligen Hammarby sånär självmål, men bollen räddades på mållinjen.

LÄS MER: Halör: Ebba Svensson nöjd efter Osbys gruppseger: ”Vi ger aldrig upp”

Kvitteringen kom istället i den 42:a minuten (slutspelet spelas i 2×30 min). Selma Grane gick då omkull utanför straffområdet och på den efterföljande frisparken drog Ella Jonasson in 1-1.

Strax därefter kom Tuva Bothom igenom på en framspelning från Selma Grane, men Nelly Arvidsson i Hammarby-målet var bra med på situationen och räddade det hela.

Istället gjorde Hammarby 2-1 i den 50:e minuten. Ett inkast gick då in i straffområdet och Danina Mebrahtu testade lyckan. Det ledde till en retur som Esme Faulds drog in.

– Jag hade bråkat lite med backarna så det var skönt att göra mål då.

LÄS MER: Halör: Selma Grane ordnade avancemanget för Hessleholm

Bara tre minuter senare kom också 3-1 – och då hade Hammarby dessutom hunnit med att bränna en fin chans däremellan – när Kajsa Ekmyr Garpenbeck slog in en frispark via ribban.

Det tredje målet blev också matchens sista, då FC Hessleholm inte klarade av att resa sig efteråt.

För Hammarby IF lever därmed drömmen om att ta revansch för fjolårets Halör Invitational – då de förlorade mot Södra Sandby IF i finalen.

– Vi kämpar på. Vi vill vinna det här. För förra året kom vi tvåa och nu vill vi ta revansch.

Hur känner du inför morgondagen?
– Det känns väldigt bra och jag tror att vi kommer lyckas väldigt bra.

LÄS MER: Halör: Frida Krantz sköt Hammarby till gruppseger

Med tanke på den matchavgörande insatsen – och spelet i övrigt – vore det fel att inte lyfta fram just Esme Faulds. Anfallaren var onekligen tungan på vågen, då hon gjorde en suverän match.

I den kvartsfinalen som spelades parallellt vann Skepplanda BTK efter straffar mot Fortuna FF.

// Robert Rosén

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Halör: Ebba Svensson nöjd efter Osbys gruppseger: ”Vi ger aldrig upp”

Publicerad

den

HÖLLVIKEN. Grupp 4 var ett riktigt getingbo inför den sista omgången – då IFK Osby, Fortuna FF och IF Brommapojkarna alla hade chansen till avancemang. Det hela mynnade ut i att IFK Osby tog hem gruppsegern, sedan de besegrat Fortuna FF med 2-0.

– Jag tycker vi kämpar på jättebra och står emot bra i försvaret faktiskt. Vi ger aldrig upp, säger Osby-mittfältaren Ebba Svensson.

Matchen hann nätt och jämnt att börja innan Elin Danielsson gav Osby ledningen.

– Vi brukar lägga dem långa bollarna för att få upp laget i början. Sen kör vi allt i början för att jobba upp det.

Spelet böljade därefter fram och tillbaka men efter en dryg kvart kunde Olivia Arvidsson ta hand om sin egen retur och göra 2-0 till Osby. Ett mål som också stängde matchen.

Trots att 25 minuter återstod av matchen lyckades Fortuna FF inte skapa någon nerv, utan det var istället Osby som var närmast att utöka ledningen i den andra halvleken, då Elin Danielsson rann igenom i ett friläge.

– Det är skönt att få in den i början för då jobbar alla upp sig och är med i matchen direkt, säger Ebba Svensson om 1-0-målet som fick en stor inverkan på matchbilden.

Vad tycker du om er insats i turneringen, så här långt, i övrigt?
– Jag tycker vi har jobbat på jättebra och vi ger aldrig upp. I går när vi låg under med 1-0 (mot IK Zenith reds. anm) i första så jobbade vi upp det till 3-1 i andra. Det visar att vi aldrig ger upp i matcherna.

Vad är det som gjort att det gått så bra då? Ni slutar ändå på sju poäng och vinner gruppen.
– Alltså vi är ett starkt lag. Vi ger som sagt aldrig upp och är ett starkt lag.

Hur går tankarna här inför slutspelet?
– Det är nervöst. Det är det alltid. Jag tror alla är nervösa, men vi hoppas alltid på det bästa.

Vad tror du om era chanser?
– Jag tror att om vi jobbar på som vi alltid gör så kan vi gå långt.

Osbys insats mot Fortuna var imponerande och just Ebba Svensson var den jag tycker stod ut mest, med en fin arbetsinsats på innermittfältet och ständigt smarta djupledsbollar till sina lagkamrater.

Trots förlusten tog sig Fortuna vidare till A-slutspel, sedan Brommapojkarna kryssat mot IK Zenith i den parallella matchen. Starkt gjort av Fortuna, då de ställer upp med ett F14-lag där framförallt Tilde Wahrenberg var vass mot Osby och med sin speed och teknik ställde till med oreda i Osby-försvaret.

// Robert Rosén

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media