fbpx
Följ oss

Intervjuer

Onsdagsintervjun: Minou Adriansson ”Jag har bra speluppfattning och en jävla bra inställning”

Publicerad

den

På grund av lite tekniskt strul så fick jag aldrig ut onsdagsintervjun igår. Men nu fungerar allt som det skall så här kommer onsdagsintervjun även om det är torsdag.

Läs också: Onsdagsintervjun: Filippa Lindblom ”Jitex kändes som ett självklart val”

Det är den femte intervjun under kategorin onsdagsintervjun. Tidigare har jag intervjuat Filippa Lindblom från Jitex Mölndal BK, Fredrik Hammar från IF BrommapojkarnaStefan Savic från Ramlösa Södra IF och Sara Dusi från IFK Göteborg.

Läs också: Onsdagsintervjun: Sara Dusi ”Att vara en del av Blåvitt innebär inte bara att vara en fotbollsspelare i ett lag utan så mycket mer”

I den här intervjun har jag valt att rikta strålkastarna till Alingsås och till Holmalunds IF. I deras flicksektion hittar vi duktiga Minou Adriassson, såg henne spela med Holmalund under Skadevi Cup i somras om blev väldigt imponerad över hennes spel.

Läs också: Onsdagsintervjun: Ramlösa Södras Stefan Savic ”Jag är snabb & jag utnyttjar det väldigt bra”

Är oerhört glad över att Minou Adriansson ville ställa upp på intervjun:

Vi träffades under Skadevi Cup i somras, då var siktet inställd på final & guld. Det blev inte riktigt så, vad var det som gjorde att ni inte gick hela vägen?
– Ja, det var jag väldigt inställd på men tyvärr blev det ju inte som jag hoppades. Vi förlorade semifinalen vilket inte var så konstigt när till hälften av våra spelare blev skadade under cupens gång. I sommar är det revansch som gäller.

Vad är det med fotbollen som driver dig och får dig att gå på varje träning och match?
– Det som driver mig är att jag verkligen tycker det är så himla kul. Det är fotbollen jag lever för och det är det som gör att jag tar mig till träningar och matcher. Både träningar och matcher hjälper mig utvecklas och det är det jag vill. Jag är alltid glad när jag spelar och både inför och under match är det adrenalin och viljan att vinna som dominerar. Det är det som driver mig framåt, känslan jag känner när jag spelar fotboll.

Kan du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag skulle beskriva mig själv som en spelmotor. Jag har bra speluppfattning och en jävla bra inställning. Jag är snabb och i matcher vi ligger under så är jag väldigt bra på att tända till och inte vika ner mig, då förlora är det värsta jag vet. Jag är även målfarlig. Jag skulle vilja förbättra allt jag gör såklart, det är det som krävs för att bli något. Men något jag specifikt skulle behöva jobba med är det mentala. Att våga spela som jag kan oavsett vilket lag och vilka medspelare jag spelar med.

Du spelar med både F15 och Akademin i Holmalund, vad har satt upp för mål den här säsongen?
– Ett av mina mål för den här säsongen är att börja spela helt med akademin. Just nu tränar jag med båda men jag vet att jag utvecklas mer när jag spelar i akademin och det är det jag behöver om jag ska kunna följa mina drömmar om att bli proffs. De har bra och hårda träningar med riktigt duktiga spelare vilket gör att träning blir till match om man ska prestera och ta en plats i startelvan. Jag har det som ett mål men vet att jag kommer behöva kämpa för att uppnå det.

Jag har även mål utanför Holmalund och våra kommande seriematcher. Västgötalägerna börjar snart och det andra målet jag haft sedan jag fick reda på att dessa läger fanns, är att ta en plats i distriktslaget och senare även landslaget. Det har jag haft som ett mål länge och det ska jag göra mitt yttersta för att uppnå.

Vad betyder Holmalunds IF för dig?
– Holmalund är klubben jag utvecklats i och vuxit upp med. Jag började som 5-åring i ett annat lag men gick sedan över till Holmalund, där alla kompisarna spelade. Det är jag glad över idag. Holmalund betyder mycket för mig och det är jättekul att det går så fantastiskt bra för damerna. Det är så motiverande att klubben har damlaget i Elitettan och att man har förmånen att följa dem så nära. Oavsett vad som händer i framtiden så kommer Holmalund vara ”där allt började”. Alla träningar, matcher, cuper och kompisar som jag har och haft så kul ihop med. Laget har hållit ihop i med och motgång och Holmalund har hjälpt till att skapa en stabil grund för min framtid och härliga minnen att blicka tillbaka på.

Är drömmen att spela för Holmalunds a-lag och hur nära eller hur långt bort är du för att göra debut där?
– Min dröm är att spela i Allsvenskan och därefter gå vidare till att spela i ett lag utomlands. Som jag tänker just nu så har Paris Saint Germain mina drömmar i säkert förvar. Holmalunds damlag är extremt bra och självklart är ett mål på vägen att spela där. Som det ser ut nu har jag en lång bit kvar dit, men jag kommer kämpa och jobba för att ta mig dit.

Hur tycker du att fotboll skall spelas?
– Som min tränare sade för ett par dagar sedan. Fotboll är den enda sport där ett Division 3-lag kan slå ett Allsvenskt-lag. Med rätt inställning och vilja går allt. Fotboll ska enligt mig spelas med en jävla inställning. Där laget täcker upp för varandra och tar den extra löpningen som man egentligen inte orkar. Svårt att säga hur jag tycker fotboll ska spelas då det finns många olika sätt som är väldigt bra. Det handlar ju mycket om hur tränaren ser på det och hur tränaren anser att man får ut maximalt av ett lag. Om man jämför FC Barcelonas fina passningsspel med Bayern München disciplinerade spel. Båda lagen är otroligt bra, fast med två helt olika sätt att spela.

Vem är din förebild inom fotbollen & varför?
– Jag skulle nog säga att min förebild är Zlatan Ibrahimovic. Hans sätt att kombinera sin styrka, fysik med en fantastisk bollkontroll och otroliga smidighet är magiskt. Men utan den mentala styrkan han utvecklat hade han nog inte kommit dit han är idag. Zlatans resa från starten är sjukt imponerande. Han lyckades, fast ingen trodde på honom, vilket jag finner väldigt inspirerande. I motgångar var ingen på hans sida, men ändå fortsatte han kämpa. Han brydde sig inte om vad folk tyckte om honom och körde bara sitt eget race, vilket gör honom till min förebild.

En annan sak som är en av de bästa sakerna med honom är att han verkligen kan göra det omöjliga. Sätta en cykelspark från 30 meter, hur lyckas man ens med det? Ingen vet men han gör det. Han gör de där oväntade grejerna som ibland leder till något så häftigt, som i den matchen mot England. Jag beundrar honom och hans sätt att vara, i med och motgångar. Honom vill jag bli som en dag.

Vill tacka Minou Adriasson för att hon ville ställa upp på intervjun. Vill även passa på att önska henne och Holmalunds IF all lycka till under säsongen.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Flickfotboll

Ida Gustafsson nöjd efter Dösjöbros succéstart: ”Ser väldigt lovande ut”

Publicerad

den

DÖSJEBRO. Den sydligaste serien i F17-SM – SM F17 Södra Götaland – innehåller några av de tyngsta lagen i fotbollssverige. FC Rosengård, Kristianstads DFF och Växjö DFF är alla med i serien och är på jakt efter slutspelssplatsen som leder till SM-slutspel.

Toppar tabellen efter fem omgångar gör dock ingen av de damallsvenska föreningarna. Istället är det Dösjöbro IF – från det lilla samhället med cirka 900 invånare – som leder SM F17 Södra Götaland.

I toppmötet mot Fortuna FF kom den femte raka segern och utöver full pott är Dösjöbro IF även det lag som släppt in färst mål i serien.

LÄS MER: Landslagsmeriterade Isabella Grujic om flytten till Rosengård: ”Jag ville utvecklas mer”

– Det känns riktigt bra faktiskt, säger försvararen Ida Gustafsson om den imponerande segerraden.

Vad är det som gjort att det gått så bra?
– Vi är tillsammans. Vi känner varandra väl och kan varandra innantill och utantill, om man säger så.

Säsongen må vara lång men den fina starten gör att det börjar bli dags för Dösjöbro IF att revidera sin målsättning.

– Säsongen (målsättningen reds. anm.) var väl att vi skulle komma topp fem. Men än så länge ser det väldigt lovande ut, efter de här matcherna som har spelats.

Det kanske är läge att ändra den målsättningen?
– Ja! Men verkligen.

LÄS MER: Mikaela Cindric, 13, trivs i F15-serien: ”Känner mig fortfarande hemma här”

17-åriga Ida Gustafsson är mittback i det framgångsrika F17-laget, men utöver det spelar hon även med föreningens seniorlag som huserar i Division 1 Södra Götaland.

När det gäller de personliga målsättningarna har hon redan hunnit med att infria ett av målen.

– Att göra det så bra som möjligt, inte släppa in så många mål och försöka göra ett mål. Jag har ju gjort ett mål, så det är ändå kul, avslutar Dösjöbro-produkten med ett skratt.

// Robert Rosén.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Intervjuer

Markus Björkqvist om landslagskallelsen: ”Ska bli spännande”

Publicerad

den

HELSINGBORG. När Malmö FF besegrade Helsingborgs IF med 1-0 i P17 Allsvenskan Södra imponerade Markus Björkqvist stort. Innermittfältaren vann närkamper, fördelade boll och visade prov på både spelsinne och fin teknik.

När förbundskapten Roger Franzén nyligen presenterade P16-landslagstruppen till en fyrnationsturnering i Portugal fanns Markus Björkqvist också med i Blågult för första gången.

– Det ska bli spännande. Möta bra motstånd i Portugal, Belgien och Paraguay, säger Markus Björkqvist efter segern mot Helsingborgs IF.

LÄS MER: Oscar Uddenäs har sikte på dubbla guld och EM-slutspel

När fick du beskedet?
– Vi fick mejl för en vecka sedan ungefär.

Vad var din reaktion då?
– Ja, jag blev riktigt glad, såklart.

Vad tror du det är som gjorde att du blev uttagen?
– Jag har bara spelat mitt eget spel, bara kämpat och hoppats på det bästa.

Sin spelstil beskriver Markus Björkqvist på följande vis:

– En stark innermittfältare med bra spelförståelse och bra teknik.

LÄS MER: Sju debutanter kallade när P16-landslaget spelar Uefa-turnering

Åter till landslaget. Var det nåt du trodde att du skulle bli uttagen till?
– Alltså, jag hade det på tanken men det var inte så att jag tänkte: ”Jag kommer komma med, 100 procent”. Men jag tänkte lite och hoppades, såklart.

För Markus Björkqvist inleddes karriären annars i Husie IF. I tidig ålder tog han sedan klivet över till Malmö FF – men där blev det bara två år den första svängen.

– Sen blev jag kickad därifrån då och gick tillbaka till Husie. Då spelade jag där i tre år till. Sen kontaktade MFF mig igen och sen provspelade jag där. Sen har jag bara spelat här.

När kom du tillbaka till MFF då?
– Det var för ungefär ett och ett halvt år sen.

LÄS MER: Viktor Widell om U17-EM: ”Känns som att man inte smält det än”

I Malmö FF huserar Björkqvist enbart i U17-laget, där målsättningen föga förvånande är att vinna SM-guld. Mittfältarens egna målsättningar beskriver han enligt följande:

– Det är bara att göra allt och se var jag hamnar. Kämpa in i det sista.

Landslagsturneringen som Markus Björkqvist är kallad till spelas 10-14 maj. I truppen ingår ytterligare tre spelare från Malmö FF: August Karlin, Casper Nilsson och Isak Bjerkebo.

// Robert Rosén

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Landslagsmeriterade Isabella Grujic om flytten till Rosengård: ”Jag ville utvecklas mer”

Publicerad

den

MALMÖ. När FC Rosengård besegrade BK Höllviken med 4-2 i SM F17 Södra Götaland stod Isabella Grujic, 16, för en stark insats. Efter segern tog Ungdomsfotboll.se en pratstund med mittbacken.

– Jag är en fotbollsspelare som är ganska bra med långa bollar, bra på att ta över dem. Sen har jag ganska bra spelförståelse. Jag kan ganska lätt se innan spelarna passar var bollen ska komma, beskriver sig Isabella Grujic.

Mittbacken inledde karriären i Husie IF. Så sent som i januari tog hon sedan klivet över till stadens flaggskepp inom damfotbollen, FC Rosengård.

– Dels ville jag utvecklas mer som fotbollsspelare. Jag ville spela på en lite högre nivå. Sen tycker jag om Rosengårds tänkande gällande träning och så. Det var nog för att jag själv skulle utvecklas så mycket som möjligt, säger Isabella Grujic.

LÄS MER: Mikaela Cindric, 13, trivs i F15-serien: ”Känner mig fortfarande hemma här”

I sin nya klubb har 16-åriga Grujic fått kliva rakt in i den nystartade SM-serien för F17-lag. För FC Rosengård har seriespelet inletts med två vinster och en oavgjord – och Isabella Grujic hymlar inte med att de har sikte på slutspelet i höst.

– För laget är det att vinna serien, såklart, och försöka ta en match i taget och vinna den, säger hon och fortsätter med sina egna målsättningar:

– För mig själv är det nog att spela så mycket som möjligt. Få så mycket speltid som möjligt och träna så mycket som möjligt, eftersom jag själv med är ny i laget.

LÄS MER: Emma Widesjö vill slå sig in i Eskilsminnes akademilag

Under tiden i Husie IF matchades Isabella Grujic inte bara i klubblaget. Hon fick då även erfarenhet av landslagsspel. Dock inte för Sverige – utan istället för Serbien.

– Det var ganska länge sen jag var där. Jag var där en sommar. Då var jag där med F17, en trupp där, och då var jag bara 14 år. Så det var ganska stor skillnad, men jag tyckte det gick bra då. Det var typ ett läger. Man sov över där, sen tränade man två gånger om dagen och hade teori. Det var mycket fotboll hela tiden, men det var jättekul.

– Sen i mars förra året åkte jag dit igen. Tyvärr blev jag sjuk, men jag spelade två stycken landslagslandskamper.

LÄS MER: Halmstads Alva Arvidsson har sikte på seniorlaget

Hur ser du på det om du skulle få välja mellan Sverige och Serbien?
– (skratt), nej men det har ju inte hänt än. Men jag tror jag skulle valt Sverige. Det är närmare och så.

Det var som sagt förra året du sist var med Serbien. Har du kontakt med dem eller hur ser det ut?
– Det är inte så mycket jag som har kontakt, utan då är det min pappa. Men nej, vi har inte så mycket kontakt.

// Robert Rosén

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media