Connect with us

Intervjuer

Onsdagsintervjun: Minou Adriansson “Jag har bra speluppfattning och en jävla bra inställning”

På grund av lite tekniskt strul så fick jag aldrig ut onsdagsintervjun igår. Men nu fungerar allt som det skall så här kommer onsdagsintervjun även om det är torsdag.

Läs också: Onsdagsintervjun: Filippa Lindblom ”Jitex kändes som ett självklart val”

Det är den femte intervjun under kategorin onsdagsintervjun. Tidigare har jag intervjuat Filippa Lindblom från Jitex Mölndal BK, Fredrik Hammar från IF BrommapojkarnaStefan Savic från Ramlösa Södra IF och Sara Dusi från IFK Göteborg.

Läs också: Onsdagsintervjun: Sara Dusi ”Att vara en del av Blåvitt innebär inte bara att vara en fotbollsspelare i ett lag utan så mycket mer”

I den här intervjun har jag valt att rikta strålkastarna till Alingsås och till Holmalunds IF. I deras flicksektion hittar vi duktiga Minou Adriassson, såg henne spela med Holmalund under Skadevi Cup i somras om blev väldigt imponerad över hennes spel.

Läs också: Onsdagsintervjun: Ramlösa Södras Stefan Savic ”Jag är snabb & jag utnyttjar det väldigt bra”

Är oerhört glad över att Minou Adriansson ville ställa upp på intervjun:

Vi träffades under Skadevi Cup i somras, då var siktet inställd på final & guld. Det blev inte riktigt så, vad var det som gjorde att ni inte gick hela vägen?
– Ja, det var jag väldigt inställd på men tyvärr blev det ju inte som jag hoppades. Vi förlorade semifinalen vilket inte var så konstigt när till hälften av våra spelare blev skadade under cupens gång. I sommar är det revansch som gäller.

Vad är det med fotbollen som driver dig och får dig att gå på varje träning och match?
– Det som driver mig är att jag verkligen tycker det är så himla kul. Det är fotbollen jag lever för och det är det som gör att jag tar mig till träningar och matcher. Både träningar och matcher hjälper mig utvecklas och det är det jag vill. Jag är alltid glad när jag spelar och både inför och under match är det adrenalin och viljan att vinna som dominerar. Det är det som driver mig framåt, känslan jag känner när jag spelar fotboll.

Kan du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag skulle beskriva mig själv som en spelmotor. Jag har bra speluppfattning och en jävla bra inställning. Jag är snabb och i matcher vi ligger under så är jag väldigt bra på att tända till och inte vika ner mig, då förlora är det värsta jag vet. Jag är även målfarlig. Jag skulle vilja förbättra allt jag gör såklart, det är det som krävs för att bli något. Men något jag specifikt skulle behöva jobba med är det mentala. Att våga spela som jag kan oavsett vilket lag och vilka medspelare jag spelar med.

Du spelar med både F15 och Akademin i Holmalund, vad har satt upp för mål den här säsongen?
– Ett av mina mål för den här säsongen är att börja spela helt med akademin. Just nu tränar jag med båda men jag vet att jag utvecklas mer när jag spelar i akademin och det är det jag behöver om jag ska kunna följa mina drömmar om att bli proffs. De har bra och hårda träningar med riktigt duktiga spelare vilket gör att träning blir till match om man ska prestera och ta en plats i startelvan. Jag har det som ett mål men vet att jag kommer behöva kämpa för att uppnå det.

Jag har även mål utanför Holmalund och våra kommande seriematcher. Västgötalägerna börjar snart och det andra målet jag haft sedan jag fick reda på att dessa läger fanns, är att ta en plats i distriktslaget och senare även landslaget. Det har jag haft som ett mål länge och det ska jag göra mitt yttersta för att uppnå.

Vad betyder Holmalunds IF för dig?
– Holmalund är klubben jag utvecklats i och vuxit upp med. Jag började som 5-åring i ett annat lag men gick sedan över till Holmalund, där alla kompisarna spelade. Det är jag glad över idag. Holmalund betyder mycket för mig och det är jättekul att det går så fantastiskt bra för damerna. Det är så motiverande att klubben har damlaget i Elitettan och att man har förmånen att följa dem så nära. Oavsett vad som händer i framtiden så kommer Holmalund vara ”där allt började”. Alla träningar, matcher, cuper och kompisar som jag har och haft så kul ihop med. Laget har hållit ihop i med och motgång och Holmalund har hjälpt till att skapa en stabil grund för min framtid och härliga minnen att blicka tillbaka på.

Är drömmen att spela för Holmalunds a-lag och hur nära eller hur långt bort är du för att göra debut där?
– Min dröm är att spela i Allsvenskan och därefter gå vidare till att spela i ett lag utomlands. Som jag tänker just nu så har Paris Saint Germain mina drömmar i säkert förvar. Holmalunds damlag är extremt bra och självklart är ett mål på vägen att spela där. Som det ser ut nu har jag en lång bit kvar dit, men jag kommer kämpa och jobba för att ta mig dit.

Hur tycker du att fotboll skall spelas?
– Som min tränare sade för ett par dagar sedan. Fotboll är den enda sport där ett Division 3-lag kan slå ett Allsvenskt-lag. Med rätt inställning och vilja går allt. Fotboll ska enligt mig spelas med en jävla inställning. Där laget täcker upp för varandra och tar den extra löpningen som man egentligen inte orkar. Svårt att säga hur jag tycker fotboll ska spelas då det finns många olika sätt som är väldigt bra. Det handlar ju mycket om hur tränaren ser på det och hur tränaren anser att man får ut maximalt av ett lag. Om man jämför FC Barcelonas fina passningsspel med Bayern München disciplinerade spel. Båda lagen är otroligt bra, fast med två helt olika sätt att spela.

Vem är din förebild inom fotbollen & varför?
– Jag skulle nog säga att min förebild är Zlatan Ibrahimovic. Hans sätt att kombinera sin styrka, fysik med en fantastisk bollkontroll och otroliga smidighet är magiskt. Men utan den mentala styrkan han utvecklat hade han nog inte kommit dit han är idag. Zlatans resa från starten är sjukt imponerande. Han lyckades, fast ingen trodde på honom, vilket jag finner väldigt inspirerande. I motgångar var ingen på hans sida, men ändå fortsatte han kämpa. Han brydde sig inte om vad folk tyckte om honom och körde bara sitt eget race, vilket gör honom till min förebild.

En annan sak som är en av de bästa sakerna med honom är att han verkligen kan göra det omöjliga. Sätta en cykelspark från 30 meter, hur lyckas man ens med det? Ingen vet men han gör det. Han gör de där oväntade grejerna som ibland leder till något så häftigt, som i den matchen mot England. Jag beundrar honom och hans sätt att vara, i med och motgångar. Honom vill jag bli som en dag.

Vill tacka Minou Adriasson för att hon ville ställa upp på intervjun. Vill även passa på att önska henne och Holmalunds IF all lycka till under säsongen.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

3 Comments

3 Comments

  1. Pingback: Onsdagsintervjun: Viktor Bång Dimberg "När jag kommer till planer runt om i stan så är det oftast helt tomt" - Ungdomsfotboll.se

  2. Viktoria

    mar 1, 2017 at 10:55 e m

    Spelade själv fotboll när jag var yngre, kul att det finns så många duktiga unga tjejer på planen idag. Bra intervju, håller tummarna Minou går långt

  3. Pingback: Onsdagsintervjun: Teo Grönborg "Det måste nog vara när jag fick möjligheten att provspela för Manchester City" - Ungdomsfotboll.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

Pojkfotboll

Jardell Kanga Jardell Kanga

Jardell Kanga är klar för Bayer Leverkusen

Pojkfotboll

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

IFK Göteborg Filippa Hopkins IFK Göteborg Filippa Hopkins

Möt IFK Göteborgs Filippa Hopkins

Flickfotboll

Landskamper för F05-landslaget Landskamper för F05-landslaget

Landskamper för F05-landslaget

Flickfotboll

IFK Göteborg skriver proffskontrakt med Thilda & Victoria

Flickfotboll

Blåvitts Emmanuel Tannor klar för Parma

Pojkfotboll

Andrea Pajovic tar klivet in i seniorfotbollen – klar för Jitex

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet