fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Olivia Ingman lämnar Jitex Mölndal BK – klar för Kungsbacka DFF ”Dags för nya utmaningar”

Published

on

Under helgen som var så var jag på plats i Växjö när Girls Elite Cup för F17-lag spelades för fullt. Ett av lagen som deltog i turneringen var Jitex Mölndal BK som har många unga och lovande spelare i sin trupp. En av dom var Olivia Ingman (född 2001) som efter turneringen bestämde sig för att lämna Jitex Mölndal BK som hon har tillhört i många år för att spela för Elitettan-klubben Kungsbacka DFF.

Läs också: Girls Elite Cup: Stabil seger för Växjö DFF mot Jitex Mölndal BK

– Jag lämnade Jitex på grund av att jag känner att jag behöver ta nästa steg i min karriär. Jag älskar att träna hårt och har höga krav på mig själv. Sedan kände jag att jag inte skulle få chansen att få träna med a-laget i Jitex bland annat något som jag hade behövt för att utvecklas ännu mer. Både Alingsås FC och Kungsbacka DFF har visat intresse det senaste och då kände jag att det var dags att ge mig själv en större utmaning. Jag bestämde mig för Kungsbacka DFF och kommer att dra igång träningar med laget direkt säger en glad Olivia Ingman till Ungdomsfotboll.se 

Är otroligt glad för Olivias skull då det känns som att hon har stannat i sin utveckling i juniorlaget i Jitex. Tråkigt om det är så att juniorerna inte får träna med deras a-lag då det borde vara en självklarhet. Det har ryktats länge att många av spelarna i bland annat i juniorlaget är besvikna över detta. Nu får vi hoppas att det inte blir någon spelarflykt eller liknande för det har Jitex absolut inte råd med.

Läs också: Vad händer med Jitex Akademi om a-laget åker ner?

Som sagt, är oerhört glad för Olivias skull och önskar henne all lycka till i sin nya klubb. Skall bli kul att följa henne den här säsongen.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media