Connect with us

Pojkfotboll

Mossen Invitational: Denis Milutinovic tog BK Häcken till final

Som vi informerat om tidigare så har det i helgen spelats fotboll på Valhalla IP i form av Mossen Invitational där pojkar födda 2001 spelat. Med fyra lag från Göteborg och fyra lag utifrån med bland andra Hammarby IF så är detta enligt mig en riktigt bra försäsongsturnering med många matcher under kort tid där lagen har möjlighet att spela ihop sig ordentligt.

Idag söndagen den 25/1 så har det spelats slutspel och de som tog sig till semifinal var följande lag, BK Häcken ställdes mot Eskilsminne IF och i den andra semifinalen var det ett hett göteborgsderby mellan GAIS och Öis.

I den första semifinalen var det från start en riktigt offensiv fotboll som spelades åt bägge håll, Eskilsminne hade klart bollövertag till en början men BK Häcken jobbade sig sakta men säkert in i matchen.  Båda målvakterna fick verkligen visa upp sig men framförallt Anton Capaldi som stod för en riktig fantomräddning när Eskilsminnes nr 14 Theodor Hammar Larsson sköt ur ett trängt läge. För övrigt var Eskilsminne det lag som imponerade mest på mig spelmässigt, BK Häcken läste dock detta och låste gång efter annan helsingborgspågarnas spel rejält.

Det dröjde till 45e minuten innan målet i matchen kom och det var en friställning av Denis Milutinovic som löpte ifrån sin försvarare och la läckert in 1-0 till hisingens stolthet mellan benen på den för dagen riktigt riktigt duktiga målvakten i Eskilsminne, målet var matchens enda och Häcken gick alltså vidare till final.

Det roliga med Denis är att han är lite av en oslipad diamant, fortsätter han att träna och ligga i ordentligt så kommer Häcken att ha ett nytt superlöfte inom kort, framförallt så är han fenomenal på att hålla sina motspelare borta och kan lätt låsa fast bollen när laget behöver avlasta defensiven till att ställa om i ett kontringsspel, liknande deras P-00 lag där han är lite av en kopia av Theo Kornbakk, kul och se om de får spela tillsammans i framtiden då jag tror att det hade kunnat vara en superkombo.

Ska bli otroligt kul att se vad de kan göra i säsongen, truppen ser bra ut och det kommer inte förvåna mig det minsta om de lyckas placera sig högt upp i seriespelet också.

Glöm förresten inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev här på Gbgfotboll.com genom att fylla i din e-postadress ovan för att få en summering av veckan varje fredag.

//Tom Andersson

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm

GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm

Pojkfotboll

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Ungdomsfotboll

BK Häcken flyttar upp Ture Widestrand till A-laget “Upp till mig själv att ta vara på den här möjligheten”

Pojkfotboll

BK Häcken flyttar upp Leonardo Farah Shahin “Har jobbat hårt varje dag”

Pojkfotboll

Samir Maarouf flyttas upp till BK Häckens A-lag

Pojkfotboll

Harun Ibrahim klar för GAIS & Superettan

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet