fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Medelpad visade på målfarlighet

Published

on

Onsdagens sista match och dags för Medelpad att ta sig an Bohuslän. Redan tidigt i matchen visar Medelpad att man är med från start när man sätter fart på bollen. En farlig målchans gör att målvakt Kajsa Wallem i Bohuslän får använda varenda centimeter av sin längd för att rädda. En fin reflexräddning som lär gå under kategorin tv-räddning.

Medelpad fortsatte att anstorma, vilket skulle mynna ut i ett ledningsmål signerat Alice Oskarsson. Strax därefter skulle samma Oskarsson träffa virket, Bohuslän kunde andas ut för tillfället.

Läs också: Drömmål av Sefanit Luwam Samrawe säkrade segern

Alicia Holmberg i Medelpad visade på fina ledaregenskaper när hon visade vägen för sitt lag. Selångerspelaren skulle också utöka ledningen till 2-0. Dessförinnan hade Kajsa Wallem i Bohuslänmålet visat på nerver av stål, efter att hon inte fått den lättaste av tillbakapass. Två Medelpadspelare stormar fram för att sno åt sig bollen från Wallem, men istället för att få panik beslutar hon sig för att dribbla av dem båda. Om temperaturen i luften fick en att tänka på medelhavet skulle Kajsas kyla snarare påminna om Vuoggatjålme den 2 februari 1966, där den hittills lägsta temperaturen i Sverige uppmättes till -52,6°.

Läs också: Sent avgörande i matchen mellan Kärra och BK Häcken

Flera tuffa närkamper gjorde att båda lagen fick använda sig av hela bänken, vilket gjorde att halvleksvilan kom mer än lägligt.

Efter halvlek skulle Bohuslän fortsätta kämpa för att komma igen, men Medelpad tappade inte koncentrationen utan körde på. En situation i Bohusläns straffområde mynnar ut i att domaren blåser straff för Medelpad. Någon på läktaren tyckte skämtsamt att man borde köra en VAR på situationen (videoanalys som bland annat introducerats i årets VM), vilket rev ner en del skratt.

Läs också: Tätt mellan Göteborg Vit och Värmland

Felicia Lindström stegar fram till straffpunkten och tvekar aldrig, utan trycker in trean. Innan matchen är slut kliver Alicia Holmberg fram återigen och avsluta ett fantastiskt fint anfall av Medelpad. Matchen slutar 4-0 och därmed också mitt äventyr i Halmstad för denna gången. Närmast ligger Skadevi Cup och lurar runt knuten, efter det så kommer killarnas Utvecklingsläger.

Som alltid, håll koll på våra kanaler så ser ni vad vi pysslar med!

// Tobias BW Granberg

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media