fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Sent avgörande i matchen mellan Kärra och BK Häcken

Published

on

Vinden låg stilla över Klarebergsvallen när Kärra KIF F-03 tog emot BK Häcken F-03 under måndagskvällen. Bortalaget Häcken kom med sina klassiska gulsvart-randiga tröjor. Då Kärra spelar i gula tröjor blev det svårt att urskilja lagen, vilket gjorde att Häcken fick spela i rosa västar. Matchen öppnade i ett rasande tempo för de rosaklädda Häckenspelarna, där man tidigt får en frispark som går i ribban.

Läs också: Statusrapport från utvecklingslägret i Halmstad

Även om man hade flera chanser framåt lyckas Kärra hålla tätt, som sakta men säkert åt sig tillbaka i matchen. Elsa Svahn visade att hon var på hugget när hon nosar upp en boll i Häckenförsvaret och placerar in 1-0 för hemmalaget. Kort därefter replikerar Häcken och Ida Nilsson, matchen var nu åter oavgjord.

Precis innan halvtid får Kärra en straff efter en handssituation i straffområdet, där lagkapten Elvira Steen kliver fram och skjuter bollen högt till vänster i målet. En bra och säkert placerad straff som inte var något att göra åt för den annars duktiga Chantal Krecs i Häckenmålet. Chantal visade på ett fint spel på fötterna, som blir allt viktigare för dagens målvakter, där hon glänste med sina långa utsparkar.

Läs också: Rafflande drabbning mellan Hovås Billdal och Ytterby IS

Matchen bjöd på många tuffa närkamper, där båda lagen stod högt upp i försvarsspelet. En spelare som stod ut och som försökte bryta mönster var Kärras Kajsa Svensson. Flertalet gånger lyfte hon blicken och sökte öppnande passningar för hemmalaget. Häcken fick kämpa för att kvittera, något man tillslut skulle göra genom Matilda Gross.

Därefter är Kärras Yasmin Arroyo Björnberg oerhört nära att avgöra matchen, när hon skjuter ett skott från distans som ser ut att gå i krysset, men som istället går stolpe ut. Matchen var på väg att gå mot ett oavgjort resultat när lagkapten Elvira Steen återigen klev fram för sitt lag och sätter segermålet, 3-2 till Kärra.

Läs också: ”Vi har en jäkla bra och positiv stämning i laget”

// Tobias BW Granberg

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss