fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

LJAT: Trög start för Barcelona slutade i målkalas

Published

on

En fin första dag av Lennart Johansson Academy Trophy avrundades med det numera klassiska mötet mellan AIK och FC Barcelona. Jag kan inte komma ihåg en enda gång där AIK varit nära att matcha Barcelona under tidigare upplagor av turneringen, frågan inför var om det var dags idag?

Läs också: LJAT: Atlético de Madrid storfavoriter att ta hem guldet

Senaste tre åren har mötet mellan dom båda lagen slutat med 0-3, 0-7 och 0-9 till Barcelona, men avståndet har ju faktiskt minskat rent resultatmässigt kan vi ju se så det skulle bli intressant att se om AIK kunde fortsätta bättra på denna trenden ikväll.

Och det trodde man ju när AIK gjorde 1-0 redan i den fjärde minuten, tills huvuddomaren kollade ut mot sin assisterande som valt att vinka bort målet för offside. Därefter hade AIK ett par fina kontringslägen där Taha Ayari satte fart men han lyckades inte riktigt få med sig spelare i omställningarna utan blev ofta ganska ensam mot två, tre Barcelona-spelare och fick därför det svårt.

Efter det så tänkte man två scenarion, AIK kommer verkligen ha möjligheten att chocka giganterna från Barcelona och det andra scenariot, var att okej det där var AIKs chans nu kommer FC Barcelona vakna till och inte underskatta AIK längre.

Läs också: LJAT: AIK stod upp bra mot Inter Milan

FC Barcelona fick ha mycket boll i första halvlek men visst saknas det något i detta laget? En spelare som Xavier Planas (P04), Roger Martinéz (P03) eller Pablo Moreno (P02), alltså en forward av hög kvalité, att slå ut sin motståndare med fart, kraft och teknik, som kan skapa något på egen hand, en sån spelare saknas tydligt i årets upplaga av FC Barcelona.

I slutet av första halvlek har FC Barcelona kanske sin bästa chans i första halvlek på ett pressat skott alldeles innanför straffområdet men AIKs målvakt Akis Gkoulios står för en fantastiskt fin räddning.

I andra halvlek så hoppades nog vi alla att något utav lagen skulle höja sig och sätta lite högre temperatur på matchen efter att den första halvleken lämnat mycket att önska.

Läs också: LJAT: FC Barcelona vann men har mer att ge

Sju minuter in i andra halvlek så klev samma spelare som gav FC Barcelona ledningen i senaste matchen mot Odense BK, Cristobal Muños Lopez fram och satte sitt Barcelona i förarsätet efter att kommit igenom och hamnat i friläge mot AIKs målvakt, 0-1.

Bara minuten senare utökade Barcelona sin ledning till 0-2 genom anfallaren Iker Bravo Solanilla.

I den 40:e minuten får vi se ett riktigt mönsteranfall där mittfältaren med nummer 21 på ryggen, Jan Molina Vilaseca satte fart på ett anfall med en fin spelvändning på mittplan till sin centrala mittfältskollega Brian Farinas Perez och spelade vidare ut på yttern Joel Roca Casals, samma Jan Molina stack efter sin passning iväg i djupled och pressar ner AIKs backlinje så att yttern Joel Roca Casals kan kliva inåt i straffområdet och hitta fram till Cristobal Muños Lopez snett inåt bakåt som snyggt placerade in 0-3. Ett riktigt drömanfall som fick AIK att tappa luften.

Därefter kunde FC Barcelona rulla ut AIK fullständigt och samma Cristobal Muños Lopez kunde utöka först till 0-4 och därefter också 0-5 på ganska liknande sätt, snyggt framspelad inne i straffområdet.

Matchen slutade också 0-5 till FC Barcelona och AIK var ganska långt ifrån att kunna matcha spanjorerna i andra halvlek.

Tack för att ni hängt med på vår bevakning, under lördagen väntar ännu fler matcher. Glöm inte att följa våra sociala medier för fler uppdateringar från Lennart Johansson Academy Trophy, länkar finner du här nedan.

//Jonathan Enzo Arnet

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media